Skip to content

Ervaringen van anderen

HSP coaching

Hartelijk en bekwaam

Maaike is erg hartelijk en bekwaam. Ze kon goed inschatten welke aanpak voor mij het beste zou werken.

Dankzij Maaike heb ik veel inzichten gekregen waar ik veel aan heb en ook praktisch mee aan de slag kan in mijn dagelijkse leven.

De praktijk is erg fijn ingericht en het is ook mogelijk om online af te spreken, wat soms wel handig was.

Gaby

Praktische oefeningen en ruimte

Ik kwam bij Maaike omdat ik een high sensation seeker ben en ik hier meer over te weten wilde komen en er beter mee om wilde leren gaan.
 
Maaike stelde de juiste vragen waardoor ik erachter kwam dat ik eigenlijk zelf al veel weet en nog meer naar mijn eigen gevoel mag gaan luisteren, ook al dacht ik dat ik dat al deed. Ik kreeg praktische oefeningen mee en ik kreeg de ruimte om deze op mijn manier en wanneer het voor mij fijn voelde in te vullen. Niks moet, het mag. Ik heb Maaike leren kennen als een fijne persoonlijkheid en iemand die echt luistert.
 
Dankjewel voor de mooie inzichten die je me hebt gegeven. Daar kan ik mee vooruit. 

Ilona

Rustige, prettige coach

Ik heb Maaike als rustige, prettige coach ervaren die de tijd voor je neemt, goed naar je luistert en ook goede vragen stelt die je soms best wel aan het denken zetten.

Maar hierdoor heb ik juist geleerd om het denken om te zetten naar voelen, aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Voordat ik met coaching aan de slag ging, had ik al veel gelezen over HSP en dat zorgde voor herkenning.

Dankzij de coaching van Maaike heb ik er beter meer leren omgaan. Een rotdag hebben of beren op de weg zien, het is allemaal ok.

Ik voel nu beter aan waar ik behoefte aan heb om dingen te laten bezinken, weer op positieve wijze verder te gaan en dat ik mijn HSP nu als bloem kan zien; als ik goed voor mezelf zorg dan bloei ik. Doe ik dat niet dan verwelk ik.

Maaike, nogmaals hartelijk dank voor alle fijne gesprekken zowel in de praktijk als online!

Anoniem

Maaike bracht inzicht

Wat ben ik blij dat ik bij Maaike ben binnengevlogen!

De 50 gepasseerd en ik was leeg. Voelde aan alle kanten dat het anders moest maar wist niet hoe. Snapte niet waarom ik me al zo lang anders voelde. Waarom ik het gevoel had door de hele wereld geclaimd te worden.

Maaike bracht inzicht: ik ben niet raar – ik ben hoogsensitief. Samen plozen we uit wat dat in mijn dagelijkse leven betekende. Hoe ik er beter mee om kan gaan. Ze bracht rust. Gaf me kracht. Leerde mij mijzelf centraal te zetten en had altijd weer nieuwe tools om in te zetten. En elke lastige stap die ik zette werd benoemd en gevierd door Maaike. Als trouw supporter. Dat gaf me echt de moed om door te zetten.

Dankzij Maaike zie ik weer stukjes van de oude ik die ik kwijt was.

Ik ben er weer – en hoewel ik nog steeds geen pro ben in het omgaan met HSP durf ik het af en toe ook te vieren- want het brengt ook bijzondere dingen met zich mee.

Marijke

Een fijne enthousiaste coach

Ik heb de gesprekken met Maaike erg gewaardeerd, een fijne enthousiaste coach die goed aanvoelt wat je nodig hebt. In de gesprekken kwamen patronen aan het licht die ik nog niet eerder door had. Door dat inzicht zal ik in de toekomst problemen eerder kunnen herkennen en dat zal me veel rust geven. 

Ik ben er erg blij mee!

Maaike

Professioneel, warm, duidelijk

Ik was op zoek naar een HSP-coach met een nuchtere, praktische benadering en ben zo bij Maaike terecht gekomen. De gesprekken waren heel prettig en gaven me de handvatten die ik nodig heb. Ze is professioneel, warm, duidelijk en met een fijne dosis humor. Ook complimenten voor haar website en sociale media – naast de gesprekken zijn haar artikelen erg aan te raden. Bedankt, Maaike!

Kim

Rust, inleving, begrip

Wat een ontzettend fijne coach is Maaike. Ik kwam nogal verward voor het eerst bij Maaike op consult. HSP was nieuw voor mij en ik zocht bevestiging en hulp. En wat ben ik blij dat ik hiervoor Maaike heb ingeschakeld!

Met rust, inleving, begrip en coaching hielp zij mij iedere keer weer een stukje verder. In een half jaar bemerkte ik bij mezelf zoveel verandering en bewustwording waardoor ik nu weer zelfstandig verder kan. Zonder Maaike was mij dit echt niet gelukt. Wat een fijne coach en fijn mens. Ze heeft mij echt het gevoel gegeven mij te begrijpen en mij ook echt zelf mijn zoektocht laten leiden, met haar coaching op de achtergrond.

Dus Maaike ontzettend bedankt voor je geduld, je begrip, je enthousiasme, je luisterend oor en je aandacht. Ergens hoop ik dat ik je hulp niet meer nodig zal hebben, maar ik mis onze gesprekken wel. Ook je fijne website en nieuwsbrieven zijn een enorme bron van inspiratie die mij iedere keer weer net even dat beetje verder helpen.

Diana

Heel waardevol 

Al bij de intake heeft Maaike me erop gewezen dat er bij mij (naast HSP) vermoedelijk hoogebegaafdheid speelt. Wat ik heel waardevol vind, is dat ze me heeft doen inzien dat ik daarom geen energie tekort heb maar eerder een overschot.
 
Ze heeft me een kerntalentenanalyse aangeraden die me inzicht heeft gegeven in mijn talenten en bijbehorende energiegevers- en nemers.
 
Ik richt me nu steeds meer op de dingen die me energie geven en zit daardoor een stuk lekkerder in mijn vel.

Chris

Fijne sessies

Ik heb ontzettende fijne sessie met Maaike gehad. In totaal 8 sessies voel ik mij een ander en sterker mens. Ze legt de woorden niet in je mond, maar laat de molen zelf draaien, zodat je zelf tot de juiste inzichten komt. Heel bijzonder! Bedankt Maaike!

Paules

Het ‘probleem’ boven tafel

De sessies bij Maaike waren voor mij waardevol. Maaike wist tijdens de gesprekken het ‘probleem’ boven tafel te krijgen en hierbij nuttige informatie en tips te verstrekken. 

De gesprekken waren een zetje in de rug richting het erkennen en herkennen van mijzelf. 

Écht een aanrader voor iedereen die op zoek is naar het waarderen van zichzelf als HSP!

H.A.

Luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback

Ik ervaarde mijn ‘HSP zijn’ als een last. Door mij veel te veel af te stemmen op de mensen om mij heen was ik vaak uitgeput aan het eind van mijn dag. Er heerste chaos in mijn hoofd en ik kon niet bij mijn gevoel komen omdat ik overspoeld was door alle indrukken en energieën. Door de gesprekken met Maaike weet ik nu hoe ik hier mee om kan gaan. Ik luister meer naar mijn gevoel en lichaam. Zij heeft mij geleerd om de behoefte te zien achter mijn gevoel. Maaike luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback. Ik vond het een waardevol traject en beveel Maaike zeker aan.

Karin

Versnellen, vertragen en verduidelijken

Ik kwam met een vraag over hoogsensitiviteit bij Maaike. Zij gaf al snel aan een vermoeden te hebben van hoogbegaafdheid. Voor mij was dit een zoektocht naar wat dit inhield en wat dit voor mij betekend.

Maaike heeft me hierbij aangehoord, wist situaties te duiden en uit te leggen vanuit een ander referentiekader. Opeens vielen dan puzzelstukjes op zijn plek en was mijn gedrag niet meer zo vreemd of afwijkend. Er leek een verklaring voor.

Maaike is een warm en invoelbaar persoon, die goed weet aan te sluiten. Ze kan versnellen, vertragen en verduidelijken. Ze is open en eerlijk, waarbij ze goed kan teruggeven wat ze ziet. Mocht je vragen hebben op het gebied van HSP / HB en je wilt graag dat iemand die met je mee kan reflecteren en mee kan denken, dan raad ik je ten zeerste aan om contact op te nemen met Maaike.

Orange Traveller (naam gefingeerd)

Je hoort goed wat ik zeg

In het begin twijfelde ik aan coaching: komt mijn boodschap wel over? Begrijp je me wel echt, begrijp je wat ik bedoel?

Na een paar consulten bij jou in de praktijk geweest. Daarna juist fan van het telefonisch overleg. Ik kan me volledig concentreren op de inhoud. Geen afleidingen die er in een live gesprek wel zijn. Geen afdwalingen. Door de concentratie op inhoud, noteer ik ook meer. Aan de keukentafel, mobiel op luidspreker, notitieboekje voor me.

Jij hoort, door jouw ervaringen, goed wat ik zeg. Je hoort mijn stem echt en je luistert duidelijk naar wat ik zeg. Dit merk ik aan jouw feedback, aan jouw vragen.

Als ik emotioneel word, moet huilen, benoem ik dat meteen zodat jij het weet. Ook dat heeft me niet in de weg gezeten tijdens een gesprek.

Monique

Eye-openers

De sessies met jou Maaike waren allemaal eye-openers. Als ik nu, een jaar later, terugkijk voel ik mijzelf sterker en ‘geaard’.

Door jouw bemoedigingen en bevestigingen leerde ik dat ik oké ben, terwijl ik bijna vastliep op mijn werk.

We kwamen achter dat ik kenmerken heb van HB. De puzzelstukjes vielen op hun plaats… 

De ‘moodboards’ brachten nieuwe inzichten!

Al met al, Maaike, onze paden hadden veel eerder elkaar moeten kruisen!!! Nogmaals, dank je wel.

Estheran

Leuke en leerzame sessies

De eerste keer dat ik bij kwam, vond ik het al meteen fijn. Je hebt me zoveel inzichten gegeven in mezelf als HSP. Zoveel, dat ik soms echt wenste dat ik dit alles of tenminste een deel al in mijn tienerjaren wist.

Ik merk al een paar maanden dat ik nu echt voor mezelf kies en ook makkelijker bij mezelf stil sta wat ik precies voel. Is dit van mij, hoort dit bij mij? Waarom voel ik me zo? Vaak is het helemaal niks anders dan andermans emoties die ik overnam of iets dat mijn gedachten triggert waardoor ik me zo voel. Ik ben echt veel minder onrustig, loop minder snel vol en als dat toch gebeurt dan kan ik in elk geval toepassen wat ik allemaal van jou heb geleerd.

Bedankt voor de leuke en leerzame sessies.

Sharon

Warm en invoelend

Een tijdje geleden bij Maaike geweest en al heel snel werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben!

Ik had het zelf al wel gedacht, maar Maaike heeft voor mij het kwartje laten vallen waar ik haar heel dankbaar voor ben!

Maaike is een warm en invoelend persoon wat het gesprek heel prettig maakt, je kunt daardoor eerlijk en open zijn.

Riek

Zet je zelf aan het denken

Een ontzettend lieve vrouw die je zelf aan het denken zet en je zo tot antwoorden laat komen die je zoekt.

Ik ben er ontzettend mee geholpen en kan nu mijn leven indelen zoals ik dat wil met mijn eigen grenzen en iedereen die mij in mijn waarde laat.

Fantastisch!

Gaby

Geen kant- en klare oplossingen

Hele fijne en persoonlijke coaching met veel kennis van zaken. Maaike luistert goed en doorziet wat jij als persoon nodig hebt.

Ze biedt geen kant- en klare oplossingen, maar laat je juist zelf je kiezen met daarbij de juiste ondersteuning waar nodig.

Sharon

Professioneel

Eenmalig heb ik een gesprek gehad met Maaike. Naast dat Maaike een prettige en vriendelijke persoonlijkheid is, was zij erg deskundig en gaf zij mij hele nieuwe inzichten. Ze benoemde wat ze zag en hoorde. Tevens heeft ze duidelijk aangegeven dat ik niet bij haar op mijn plek zou zijn en welke route ik dan wel kon nemen. Dat vind ik ontzettend professioneel. 

Maaike heeft mij het beste advies gegeven dat ik in tijden heb gehad. Met dat ene gesprek heeft zij ervoor gezorgd dat ik wist welke kant ik het zoeken moest.

Anoniem

Inzichten

Het coachingstraject met Maaike heeft voor veel bevestiging en nieuwe inzichten gezorgd. Door de gesprekken heb ik meer inzicht gekregen in eigen doen en laten en dit toe te passen in de praktijk.

Tijdens de gesprekken was de sfeer goed, wat vertrouwen wekt. Dit is natuurlijk erg belangrijk en fijn als dit op een natuurlijke manier gaat.

Anoniem

Prettige manier

Ik ben een aantal keren bij Maaike geweest en ze heeft mij op een heel prettige manier laten zien waar mijn valkuilen liggen.

Het was voor mij een hele stap om met iemand te gaan praten maar ik voelde me bijzonder op mijn gemak bij haar! 

Het was fijn om met iemand te praten die je precies begrijpt.

Leonie

Fijne coachingsgesprekken

Maaike biedt mij fijne coachingsgesprekken, waarmee ik meer inzicht krijg in de situaties die zich in mijn leven afspelen. 

De gesprekken helpen me bijvoorbeeld bij het zoeken naar balans tussen te veel en te weinig prikkels en het onderzoeken van mijn rol in het leven. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op een bepaalde manier tegen dingen aankijk en beleef.

Hella

Recht voor zijn raap

Ik ben een aantal keer bij Maaike geweest en ik heb de cursus bij haar gevolgd. Maaike is lief, recht voor zijn raap (wat soms wel fijn is als je het zelf even niet meer weet), oprecht en heel erg zorgzaam en ze heeft humor.

Een vrouw die met beide benen op de grond staat en vanuit die kracht je met alle liefde helpt. Het is fijn om naar haar toe te gaan.

Skye

Vriendelijk en professioneel

Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze kon n.a.v. mijn verhaal goed analyseren. Dit gaf mij inzicht en helderheid. Ik waardeer haar kennis over hooggevoeligheid. Ik merkte dat het snel vertrouwd voelde.

Fiona (naam gefingeerd)

Ze heeft me echt verder geholpen

De afgelopen maanden heb ik verschillende keren met Maaike gesproken over mijn HSP. Ik heb super veel gehad aan haar tips en ze heeft mij echt verder geholpen. Maaike nogmaals super bedankt!

Suzanne

Helende reis

Juli 2019, toen begon mijn zoektocht naar mezelf bij Maaike. Nu bijna een jaar later kan ik vanuit volledige kracht in mezelf zeggen dat ik een ontzettende mooie, pijnlijke, uitdagende, inspirerende en helende reis heb afgelegd naar weer volledig in verbinding zijn met wie ik echt ben. Dat ik nu vanuit mijn intuïtie en zelfvertrouwen het leven tegemoet treed, ipv vanuit angst/onzekerheid en vanuit mijn hoofd.

En dit alles heb ik mogen bereiken door en met Maaike, die in het hele proces een ontzettende steun voor mij was, die vanuit passie voor haar vak, vanuit liefde voor de mens en vanuit kennis en ervaring mij op zoveel verschillende vlakken heeft kunnen ondersteunen en inzichten heeft gegeven. 

Dit proces was mijn turning point in mijn leven en ik ben voor altijd dankbaar wat Maaike daarin voor mij heeft betekend!!

Nadine

Hart van goud

Maaike is een eerlijke, meevoelende coach met een hart van goud. Ze heeft een warme persoonlijkheid en je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Ze kijkt met een open, frisse blik naar de situaties waar je tegenaan loopt en stelt precies de goede vragen waardoor je verder gaat denken over je eigen handelen.

Ik heb heel veel gehad aan de spiegels die Maaike mij (op een liefdevolle manier) voorhield en heb dankzij haar coaching echt een hoop over mezelf geleerd.

Ik pas de lessen (o.a. het aanvaarden van situaties, mezelf afschermen, gevoelens van anderen onderscheiden) die ik van haar leerde, nog steeds elke dag toe en ben een stuk liever voor mezelf geworden. Ik zou Maaike zeker aanraden als coach!

Daphne

 Ze creëerde rust en ruimte

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik zelf coaching wilde. Op facebook volgde ik Maaike al geruime tijd en had het gevoel met haar wil ik in gesprek gaan. Mijn gevoel klopte bij Maaike. Ze gaf mij meteen het gevoel dat ik alles kon vertellen wat ik had meegemaakt in mijn leven. Zij creëerde rust en ruimte maar kon ook goed relativeren met een tikje humor. Ik voelde me gehoord door haar.

Mijn hele leven voelde ik me anders dan anderen en het werd mij duidelijk dat dit te maken had met mijn jeugd in combinatie met mijn gevoeligheid. Mijn moeder is jong overleden en ik ging op 8 jarige leeftijd voor mijn zusje zorgen. Ik voelde mij ook verantwoordelijk voor het huishouden. Mijn vader bleef achter met 3 jonge kinderen. Na het overlijden van mijn moeder trouwde mijn vader vrij snel met een andere vrouw. Ik werd vaak niet gezien als kind. Men hoefde zich niet zorgen te maken om mij. Naar de buitenwereld had ik een masker op van het vrolijke kind maar van binnen voelde ik me heel verdrietig en eenzaam. Ik was altijd bang om nog meer te verliezen.

Mijn angst werd mijn werkelijkheid en verloor een aantal jaren geleden mijn zusje en vader. Voelde geen verbinding meer met mezelf en anderen. Ik deed alles op de automatische piloot en deed op mijn werk overdreven mijn best. Bij thuiskomst had ik vaak geen energie meer. Had alles al gegeven voor die dag en lag dan als een dood vogeltje op de bank. Maar snel in onze gesprekken met Maaike kwam ik erachter dat onder mijn harde werken het perfect wil overkomen een angst lag om afgewezen te worden. Ik had geen vertrouwen meer in het leven en werd bepaald door angst. Maaike wist dit inzichtelijk voor mij te maken.

Ook werd mij duidelijk dat HSP’ers een groot vermogen hebben om zich aan te passen en zichzelf hierin kwijt te raken. En dat was net het stukje verbinding dat ik niet meer voelde in mijn leven. Letterlijk en figuurlijk was mijn levensvreugde en energie weg. Nu ik hier bewust van was geworden kon ik de focus meer gaan leggen op mijzelf dan op anderen. Ik hoorde de woorden van Maaike telkens terug komen “je moet bloedeerlijk tegen jezelf zijn, het is hard werken”.

Na dit gegeven ging ik moedig aan de slag maar kreeg vrij snel last van schuldgevoelens want ik was immers gewend om mijn tijd en aandacht meer te geven aan anderen. Maaike vertelde mij dat het hebben van schuldgevoelens een signaal is van mijn oude patroon. Ik hoefde niet altijd klaar te staan voor anderen. Zij hebben ook hun verantwoordelijkheden in het leven gaf Maaike aan. Na dit gegeven ben ik steeds beter voor mezelf gaan zorgen.

Ik ben Maaike dankbaar dat ze me weer heeft laten voelen om in verbinding te komen met mezelf en daardoor weer op een gezonde manier met anderen. Ze heeft dingen voor mij inzichtelijk gemaakt en aangegeven dat het leven niet maakbaar is. Als ik een slechte dag heb denk ik hieraan en weet dat het morgen weer anders zal zijn. Ik voel me daardoor geen dood vogeltje meer maar een vogel die weer durft te vliegen en vertrouwen heeft in hetgeen wat ze onderweg tegenkomt.

Selina

Down-to-earth

Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.

Suzanne

Rustig, nuchter en deskundig 

Voorwaarde één om een coachingstraject in te gaan is wat mij betreft dat er een onderlinge “klik” moet zijn, omdat er anders de kans bestaat dat issues niet uit worden gesproken.

Maar gelukkig: de klik was er! Ik heb Maaike leren kennen als een rustig, nuchter en deskundig persoon die er niet voor terug deinst om lastige vragen te stellen en je op die manier te confronteren met jouw pijnpunten en zo tot de kern van het probleem te komen.

En confronterend was het af en toe zeker, maar heeft wel
geleid tot verhelderende inzichten. Maaike heeft me een aantal tools aangereikt welke ik toe ben gaan passen, waardoor ik stappen heb kunnen ondernemen bij het uitvoeren van mijn
werkzaamheden. Dank hiervoor Maaike, ik ondervind er nu dagelijks de voordelen van!

Annemieke

Een steen verlegd in mijn rivier

Je hebt een steen verlegd in mijn rivier waardoor ik terug kan meegaan met mijn stroom, ik haar terug kan voelen vloeien in mijn zijn. Dank je voor je ontwapen zijn, je ontvankelijkheid, je intellect en luisterend oor, dank je voor de reis!

Wendy

Beeldende uitleg

Tijdens de eerste lockdown i.v.m. Corona ervaren wat het is om energie over te houden in plaats van steeds net genoeg te hebben om overeind te blijven. Dit zette mij aan het denken en ik kwam bij Maaike terecht. 

Met beeldende uitleg en een paar goede (online) gesprekken hielp ze me verder. Maaike is niet van de stappenplannen, doelen etc. Maar ze heeft me wel geholpen om hooggevoeligheid en mezelf beter te begrijpen. Ik kan nu weer zelfstandig verder, dankjewel Maaike!

R.G.

 Geen standaard format, maar maatwerk

Tot het moment dat ik bij Maaike in de praktijk kwam, ervaarde ik mijn hoogsensitiviteit vooral als last.

Ik was er nog niet heel bekend mee en volop bezig mijn weg erin te vinden. Het voelde allemaal nogal overweldigend. Door de begeleiding van Maaike heb ik diverse aspecten (beter) kunnen plaatsen. Wat ik prettig vind aan haar manier van coachen, is dat zij op zoek gaat naar een manier die ook echt bij de betreffende persoon past. Geen standaard format, maar maatwerk. Ik heb mijzelf op een andere manier leren kennen, waardoor ik nu meer in mijn kracht sta dan voorheen.

Ik kan Maaike dan ook aan een ieder aanbevelen.

Mirjam

Geen typische ‘psychologen vragen’

Maaike is een heel fijn, warm en gezellig mens. Ik kwam voor HSP klachten, maar na 10 minuten legde ze de vinger op de zere plek. Ze was er van overtuigd dat ik HB was, iets waar ik het totaal niet mee eens was. Maaike hield vol en stukje bij beetje herkende ik mezelf steeds meer. Ik merkte dat ik weer begon te leven, mezelf terugvond en eindelijk kon zijn wie ik werkelijk was.

Maaike stelt geen typische ‘psychologen vragen’, maar is oprecht geïnteresseerd en prikt door het laagje ‘zelfbescherming’ heen. Ze heeft me heel veel inzicht gegeven en dankzij haar heb ik het vertrouwen in mezelf teruggevonden. Aanrader!

E.M.