Ervaringen van anderen

 

HSP coach | Maaike Kruijsen

De sessies met jou Maaike waren allemaal eye-openers. Als ik nu, een jaar later, terugkijk voel ik mijzelf sterker en ‘geaard’.

Door jouw bemoedigingen en bevestigingen leerde ik dat ik oké ben, terwijl ik bijna vastliep op mijn werk.

We kwamen achter dat ik kenmerken heb van HB. De puzzelstukjes vielen op hun plaats… De ‘moodboards’ brachten nieuwe inzichten!

Al met al, Maaike, onze paden hadden veel eerder elkaar moeten kruisen!!! Nogmaals, dank je wel.

Estheran

De eerste keer dat ik bij kwam, vond ik het al meteen fijn. Je hebt me zoveel inzichten gegeven in mezelf als HSP. Zoveel, dat ik soms echt wenste dat ik dit alles of tenminste een deel al in mijn tienerjaren wist.

Ik merk al een paar maanden dat ik nu echt voor mezelf kies en ook makkelijker bij mezelf stil sta wat ik precies voel. Is dit van mij, hoort dit bij mij? Waarom voel ik me zo? Vaak is het helemaal niks anders dan andermans emoties die ik overnam of iets dat mijn gedachten triggert waardoor ik me zo voel. Ik ben echt veel minder onrustig, loop minder snel vol en als dat toch gebeurt dan kan ik in elk geval toepassen wat ik allemaal van jou heb geleerd.

Bedankt voor de leuke en leerzame sessies.

Sharon

Een ontzettend lieve vrouw die je zelf aan het denken zet en je zo tot antwoorden laat komen die je zoekt.

Ik ben er ontzettend mee geholpen en kan nu mijn leven indelen zoals ik dat wil met mijn eigen grenzen en iedereen die mij in mijn waarde laat.

Fantastisch!

Gaby

Een tijdje geleden bij Maaike geweest en al heel snel werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben!

Ik had het zelf al wel gedacht, maar Maaike heeft voor mij het kwartje laten vallen waar ik haar heel dankbaar voor ben!

Maaike is een warm en invoelend persoon wat het gesprek heel prettig maakt, je kunt daardoor eerlijk en open zijn.

Riek

Ik ben een aantal keren bij Maaike geweest en ze heeft mij op een heel prettige manier laten zien waar mijn valkuilen liggen.

Het was voor mij een hele stap om met iemand te gaan praten maar ik voelde me bijzonder op mijn gemak bij haar! Het was fijn om met iemand te praten die je precies begrijpt.

Leonie

Het coachingstraject met Maaike heeft voor veel bevestiging en nieuwe inzichten gezorgd. Door de gesprekken heb ik meer inzicht gekregen in eigen doen en laten en dit toe te passen in de praktijk.

Tijdens de gesprekken was de sfeer goed, wat vertrouwen wekt. Dit is natuurlijk erg belangrijk en fijn als dit op een natuurlijke manier gaat.

Anoniem

Ik heb bij Maaike de HSP basiscursus gevolgd. Erg nuttige cursus, waar ik veel van opgestoken heb. Fijn om ervaringen met anderen uit te wisselen, veel van elkaar het herkennen en handvatten te krijgen hoe om te gaan met je hooggevoeligheid.

Voor de cursus zat de hooggevoeligheid me vooral in de weg, door de cursus zie ik nu ook de positieve kanten.

Gail

Ik ben een aantal keer bij Maaike geweest en ik heb de cursus bij haar gevolgd. Maaike is lief, recht voor zijn raap (wat soms wel fijn is als je het zelf even niet meer weet), oprecht en heel erg zorgzaam en ze heeft humor.

Een vrouw die met beide benen op de grond staat en vanuit die kracht je met alle liefde helpt. Het is fijn om naar haar toe te gaan.

Skye

Maaike is een eerlijke, meevoelende coach met een hart van goud. Ze heeft een warme persoonlijkheid en je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Ze kijkt met een open, frisse blik naar de situaties waar je tegenaan loopt en stelt precies de goede vragen waardoor je verder gaat denken over je eigen handelen.

Ik heb heel veel gehad aan de spiegels die Maaike mij (op een liefdevolle manier) voorhield en heb dankzij haar coaching echt een hoop over mezelf geleerd.

Ik pas de lessen (o.a. het aanvaarden van situaties, mezelf afschermen, gevoelens van anderen onderscheiden) die ik van haar leerde, nog steeds elke dag toe en ben een stuk liever voor mezelf geworden. Ik zou Maaike zeker aanraden als coach!

Daphne

In het begin twijfelde ik aan coaching: komt mijn boodschap wel over? Begrijp je me wel echt, begrijp je wat ik bedoel?

Na een paar consulten bij jou in de praktijk geweest. Daarna juist fan van het telefonisch overleg. Ik kan me volledig concentreren op de inhoud. Geen afleidingen die er in een live gesprek wel zijn. Geen afdwalingen. Door de concentratie op inhoud, noteer ik ook meer. Aan de keukentafel, mobiel op luidspreker, notitieboekje voor me.

Jij hoort, door jouw ervaringen, goed wat ik zeg. Je hoort mijn stem echt en je luistert duidelijk naar wat ik zeg. Dit merk ik aan jouw feedback, aan jouw vragen.

Als ik emotioneel word, moet huilen, benoem ik dat meteen zodat jij het weet. Ook dat heeft me niet in de weg gezeten tijdens een gesprek.

Monique

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik zelf coaching wilde. Op facebook volgde ik Maaike al geruime tijd en had het gevoel met haar wil ik in gesprek gaan. Mijn gevoel klopte bij Maaike. Ze gaf mij meteen het gevoel dat ik alles kon vertellen wat ik had meegemaakt in mijn leven. Zij creëerde rust en ruimte maar kon ook goed relativeren met een tikje humor. Ik voelde me gehoord door haar.

 

Mijn hele leven voelde ik me anders dan anderen en het werd mij duidelijk dat dit te maken had met mijn jeugd in combinatie met mijn gevoeligheid. Mijn moeder is jong overleden en ik ging op 8 jarige leeftijd voor mijn zusje zorgen. Ik voelde mij ook verantwoordelijk voor het huishouden. Mijn vader bleef achter met 3 jonge kinderen. Na het overlijden van mijn moeder trouwde mijn vader vrij snel met een andere vrouw. Ik werd vaak niet gezien als kind. Men hoefde zich niet zorgen te maken om mij. Naar de buitenwereld had ik een masker op van het vrolijke kind maar van binnen voelde ik me heel verdrietig en eenzaam. Ik was altijd bang om nog meer te verliezen.

 

Mijn angst werd mijn werkelijkheid en verloor een aantal jaren geleden mijn zusje en vader. Voelde geen verbinding meer met mezelf en anderen. Ik deed alles op de automatische piloot en deed op mijn werk overdreven mijn best. Bij thuiskomst had ik vaak geen energie meer. Had alles al gegeven voor die dag en lag dan als een dood vogeltje op de bank. Maar snel in onze gesprekken met Maaike kwam ik erachter dat onder mijn harde werken het perfect wil overkomen een angst lag om afgewezen te worden. Ik had geen vertrouwen meer in het leven en werd bepaald door angst. Maaike wist dit inzichtelijk voor mij te maken.

Ook werd mij duidelijk dat HSP’ers een groot vermogen hebben om zich aan te passen en zichzelf hierin kwijt te raken. En dat was net het stukje verbinding dat ik niet meer voelde in mijn leven. Letterlijk en figuurlijk was mijn levensvreugde en energie weg. Nu ik hier bewust van was geworden kon ik de focus meer gaan leggen op mijzelf dan op anderen. Ik hoorde de woorden van Maaike telkens terug komen “je moet bloedeerlijk tegen jezelf zijn, het is hard werken”.

 

Na dit gegeven ging ik moedig aan de slag maar kreeg vrij snel last van schuldgevoelens want ik was immers gewend om mijn tijd en aandacht meer te geven aan anderen. Maaike vertelde mij dat het hebben van schuldgevoelens een signaal is van mijn oude patroon. Ik hoefde niet altijd klaar te staan voor anderen. Zij hebben ook hun verantwoordelijkheden in het leven gaf Maaike aan. Na dit gegeven ben ik steeds beter voor mezelf gaan zorgen.

Ik ben Maaike dankbaar dat ze me weer heeft laten voelen om in verbinding te komen met mezelf en daardoor weer op een gezonde manier met anderen. Ze heeft dingen voor mij inzichtelijk gemaakt en aangegeven dat het leven niet maakbaar is. Als ik een slechte dag heb denk ik hieraan en weet dat het morgen weer anders zal zijn. Ik voel me daardoor geen dood vogeltje meer maar een vogel die weer durft te vliegen en vertrouwen heeft in hetgeen wat ze onderweg tegenkomt.

Selina

Juli 2019, toen begon mijn zoektocht naar mezelf bij Maaike. Nu bijna een jaar later kan ik vanuit volledige kracht in mezelf zeggen dat ik een ontzettende mooie, pijnlijke, uitdagende, inspirerende en helende reis heb afgelegd naar weer volledig in verbinding zijn met wie ik echt ben. Dat ik nu vanuit mijn intuïtie en zelfvertrouwen het leven tegemoet treed, ipv vanuit angst/onzekerheid en vanuit mijn hoofd.

En dit alles heb ik mogen bereiken door en met Maaike, die in het hele proces een ontzettende steun voor mij was, die vanuit passie voor haar vak, vanuit liefde voor de mens en vanuit kennis en ervaring mij op zoveel verschillende vlakken heeft kunnen ondersteunen en inzichten heeft gegeven. Dit proces was mijn turning point in mijn leven en ik ben voor altijd dankbaar wat Maaike daarin voor mij heeft betekend!!

Nadine

De afgelopen maanden heb ik verschillende keren met Maaike gesproken over mijn HSP. Ik heb super veel gehad aan haar tips en ze heeft mij echt verder geholpen. Maaike nogmaals super bedankt!

Suzanne

Maaike biedt mij fijne coachingsgesprekken, waarmee ik meer inzicht krijg in de situaties die zich in mijn leven afspelen. De gesprekken helpen me bijvoorbeeld bij het zoeken naar balans tussen te veel en te weinig prikkels en het onderzoeken van mijn rol in het leven. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op een bepaalde manier tegen dingen aankijk en beleef.

Hella

Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze kon n.a.v. mijn verhaal goed analyseren. Dit gaf mij inzicht en helderheid. Ik waardeer haar kennis over hooggevoeligheid. Ik merkte dat het snel vertrouwd voelde.

F

Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.

Suzanne

Ik heb Maaike als rustige, prettige coach ervaren die de tijd voor je neemt, goed naar je luistert en ook goede vragen stelt die je soms best wel aan het denken zetten. Maar hierdoor heb ik juist geleerd om het denken om te zetten naar voelen, aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Voordat ik met coaching aan de slag ging, had ik al veel gelezen over HSP en dat zorgde voor herkenning. Dankzij de coaching van Maaike heb ik er beter meer leren omgaan. Een rotdag hebben of beren op de weg zien, het is allemaal ok. Ik voel nu beter aan waar ik behoefte aan heb om dingen te laten bezinken, weer op positieve wijze verder te gaan en dat ik mijn HSP nu als bloem kan zien; als ik goed voor mezelf zorg dan bloei ik. Doe ik dat niet dan verwelk ik. Maaike, nogmaals hartelijk dank voor alle fijne gesprekken zowel in de praktijk als online!

B

Meld je aan

 

Ontvang regelmatig de nieuwste HSP artikelen & tips in je mailbox!