Anders dan anderen

Als je hoogsensitief bent, ervaar je situaties vaak intenser en anders dan de meeste mensen.
Je voelt of ziet bijvoorbeeld dat iemand iets anders zegt dan hij zich werkelijk voelt. Soms geeft dat een onbehaaglijk gevoel.
 

Veel hoogsensitieve mensen voelen zich daardoor niet op hun gemak en blijven op de oppervlakte over zichzelf.

Onze maatschappij

De realiteit is dat we in een maatschappij leven waarin we veelal leven naar de verwachtingen van anderen. Als iemand vraagt hoe het gaat zeg je ‘het gaat goed’, wanneer we ergens verdrietig om zijn huilen we pas als we thuis zijn (of zelfs pas als alle andere gezinsleden slapen). En zo zijn we ons vaak niet bewust dat het ook anders kan.

 Heb jij je weleens afgevraagd of dat eigenlijk is wat mensen ècht willen horen?
 
 Heb jij je weleens beseft dat je met jouw unieke manier van zijn mensen op nieuwe ideeën zou kunnen brengen?
Zolang we met verwachtingen van de maatschappij (en dat zijn wij!) bezig zijn en netjes reageren zoals we denken dat er van ons verwacht wordt komen we er niet achter dat het ook anders kan.

Laat jezelf zien

Op een dag nam ik zelf de proef op de som

Tijdens een routine controle van mijn lenzen bij de opticien raakten we aan de praat over werk en werkveranderingen. Ik vertelde hem over mijn coachingswerk, hooggevoelige mensen en het boek wat ik aan het schrijven ben daarover.

 

Langzaam zag ik hem stilvallen en hij grapte nog ‘goh grappig’. Ik nodigde hem uit meer te vertellen en al snel was ik deelgenoot van helderziende ervaringen uit zijn jeugd en de veranderingen en synchronische gebeurtenissen die momenteel in zijn leven plaatsvonden.

 

Voor ik het wist flapte ik eruit ‘het is tijd om terug te keren naar je roots, naar jezelf’. Hij schoot zichtbaar vol, even was er een helder voelbare ontmoeting. Alsof er niets gebeurd was namen we vervolgens afscheid. Hij naar de volgende klant, ik terug aan het werk.

Wees jezelf, waar dan ook

Besef dat je als hoogsensitief persoon een sterke connectie met je intuïtie hebt en wanneer je dit laat zien aan de buitenwereld je hen uitnodigt ditzelfde te ervaren! Heb je hier ook ervaring mee? Laat een reactie achter!
Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  • 104
  • 151
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

Laat jezelf zien

Laat jezelf zien HSP

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.