Skip to content

Ommetje voor HSP

Kom in beweging samen met andere HSP

Deze coronatijd vraagt veel van ons. Meer thuiswerken en gesloten winkels, café’s en andere uitgaansgelegenheden betekent minder de deur uit hoeven en dus automatisch ook minder beweging. Stress en gepieker nemen de overhand door zorgen, angst voor corona of (meer) maatregelen en de onzekerheid waar we voorlopig nog in leven. 

Als je dan als HSP ook vatbaarder bent voor piekeren en zorgen is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Je stressniveau loopt (langzaam maar zeker) verder op en de beweging waarmee we normaal de stress eruit lopen is voor velen onder ons beduidend minder geworden.

De oplopende stress valt me ook op aan de enorme hoeveelheid aanvragen in de praktijk. We hebben inmiddels een behoorlijke wachtlijst en proberen die bij te benen en mee te denken naar oplossingen voor begeleiding elders als er dringender hulp nodig is. 

Mijn beeld is, mede uit alle verhalen die mensen delen, dat we de impact van deze tijd niet moeten onderschatten. Het vraagt veel van ons allemaal. Ook als het maar kleine dingen lijken te zijn die stress geven. Als je alles bij elkaar optelt en daarbij ook nog met andere omstandigheden te maken krijgt is het behoorlijk veel om te verwerken. Met als lichtpuntje dat een vaccin dichterbij komt, maar we weten tegelijkertijd voorlopig nog niet precies wanneer we veilig zijn en weer ‘normaal’ kunnen gaan en staan en elkaar weer kunnen knuffelen.

Laten we samen meer bewegen!

Daarom zit ik al een tijdje te broeden op een manier waarop ik breder kan bijdragen aan deze tijd waar we in zitten. Toen ik via een tip ineens stuitte op de app Ommetje en daar mijn antwoord vond: we kunnen met z’n ‘allen meer gaan bewegen en elkaar hierin steunen en aanmoedigen. 

Ommetje is een initiatief van de Hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Via de app Ommetje kun je in de omgeving van HSP coach Maaike samen met andere HSP meer gaan bewegen. Ik zal ook zorgen voor een plek waar je als je daar behoefte aan hebt met elkaar kunt communiceren.

Zo is het niet alleen maar een motiverende app om meer te bewegen, maar ook een manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Ik heb de app afdelingen zo ingericht dat je kunt kiezen voor je provincie, zodat je HSP in je provincie leert kennen en enkele andere mogelijkheden.

De positieve effecten

Buiten een ommetje maken kan gelukkig nog gewoon en heeft een aantal heel nuttige eigenschappen. Door te bewegen komen bijvoorbeeld de hormonen zoals dopamine, serotonine en endorfine sneller vrij. Dat maakt het denken en praten een stuk makkelijker en reduceert daarbij ook je stressniveau. 

Meer daarover lees je ook in: waarom de natuur zo fijn is voor HSP

Meld je aan voor Ommetje voor HSP!

Cadeautje

Ommetje voor HSP is mijn cadeautje aan jou, het is gratis en je kunt je aanmelden zolang de voorraad strekt. Die is er wel even, want er kunnen zo’n 500 mensen verdeeld over 20 afdelingen meedoen.

Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden, de app te downloaden, de code in te voeren en indien je contact met andere HSP’s wilt, je aan te melden voor de Facebookgroep.

Meld je nu aan en ontvang alle gegevens.

* De app Ommetje is helaas alleen te gebruiken in Nederland.

* Maak je al gebruik van Ommetje? Je kunt helaas maar met één account Ommetje gebruiken.

Ommetje voor HSP

Ja, ik wil graag samen met andere HSP's ommetjes lopen!

Het is helemaal gratis!

* De app is helaas alleen in Nederland beschikbaar. * 

Kies je afdeling

Dit zijn de beschikbare afdelingen:

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-Brabant
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-Holland
 • Natuurlijk (voor wie veel in de natuur te vinden is en daar contacten in op wil doen)
 • Hoogbegaafd HSP (voor -vermoedelijk- hoogbegaafde HSP die graag contact met elkaar willen)
 

De app Ommetje is helaas alleen te gebruiken in Nederland.

Ommetje voor HSP

Over mij

Maaike Kruijsen

Ik ben een mensenmens en ik kan enorm genieten van de stilte en de natuur. De afwisseling tussen samen zijn met mensen, als HSP coach in de praktijk en de momenten alleen in de natuur zijn voor mij als extraverte en hoogbegaafde HSP’er ideaal.

Naast coachen ben ik graag creatief bezig met schrijven, het verder ontwikkelen van deze website en leer ik bij over hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en psychologie.

In mijn vrije tijd bestudeer en fotografeer ik onder meer roofvogels in binnen- en buitenland. Ik bestuur ook webcams van diverse roofvogels en werk indirect mee aan onderzoek naar Amerikaanse zeearenden en hun broedgedrag.

Tot slot reis ik graag om nieuwe mensen te ontmoeten en prachtige natuur te ontdekken.

Lees meer over mij >>

HSP coach Maaike

Foto: Wendy van Bree Fotografie