5 voordelen van online HSP begeleiding

voordelen van online HSP begeleiding
4 minuten
Wist je dat er allerlei voordelen van online HSP begeleiding zijn en het even effectief is als een traject in de praktijk? Steeds meer mensen in binnen- en buitenland benaderden mij daarna voor een online begeleidingstraject. Soms gecombineerd met gesprekken in de praktijk in Boskoop. Afhankelijk van de afstand en situatie. Vanwege de goede resultaten die niet onderdeden voor begeleiding in de praktijk besloot ik dit als mogelijkheid aan te gaan bieden. Door de pandemie is de online begeleiding zelfs enorm gegroeid. In dit artikel leg ik uit wat de voordelen van online HSP begeleiding zijn. Wanneer Boskoop voor jou te ver weg is zou dit zomaar eens een goede oplossing voor je kunnen zijn.

5 voordelen van online HSP begeleiding

1. Je hoeft niet te reizen

Reizen kan best intensief zijn. Wanneer je het coachingstraject online doet hoef je niet te reizen. Soms kiezen mensen ervoor om de gesprekken in de praktijk af te wisselen met telefonische afspraken. Daarmee houden ze het haalbaar voor zichzelf.

5 voordelen van telefonische HSP begeleiding

2. Je bent in je eigen vertrouwde omgeving

Je kunt lekker thuis in je eigen omgeving het het traject doorlopen. Je eigen plek is jouw domein waarin je je optimaal op je gemak voelt. Dit is een extra pluspunt voor het begeleidingstraject.

Ervaring online HSP begeleiding

Monique

In het begin twijfelde ik: komt mijn boodschap wel over? Begrijp je me wel echt, begrijp je wat ik bedoel?

Na een paar consulten bij jou in de praktijk geweest. Daarna juist fan van het telefonisch overleg. Ik kan me volledig concentreren op de inhoud. Geen afleidingen die er in een live gesprek wel zijn. Geen afdwalingen. Door de concentratie op inhoud, noteer ik ook meer. Aan de keukentafel, mobiel op luidspreker, notitieboekje voor me.

Jij hoortdoor jouw ervaringengoed wat ik zeg. Je hoort mijn stem echt en je luistert duidelijk naar wat ik zeg. Dit merk ik aan jouw feedback, aan jouw vragen.
Als ik emotioneel word, moet huilen, benoem ik dat meteen zodat jij het weet. Ook dat heeft me niet in de weg gezeten tijdens een gesprek.

3. Thuis zijn minder prikkels

Omdat thuis bekend is zijn er ook minder nieuwe prikkels waardoor het kan zijn dat je sneller op je gemak bent. Soms kiezen hoogsensitieve mensen daarom tegenwoordig expliciet voor een telefonisch traject. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw achtergrond en wat het beste voor jou werkt.

4. Je kunt in de hele wereld wonen

Ook hoogsensitieve mensen emigreren natuurlijk. Soms is het omgaan met je hoogsensitiviteit in combinatie met de cultuur in je nieuwe land extra uitdagend. Nederland is een best vooruitstrevend land en dat merk je pas echt als je in een ander land gaat wonen en dit aan den lijve ondervind. Afhankelijk van het land kunnen er allemaal dingen anders gaan zoals regelzaken die trager gaan en de manier van communiceren.
 
Voor een online HSP begeleidingstraject maakt het niet uit waar je woont zolang je maar internet hebt (of op de een of andere manier internationaal kunt bellen zonder hoge kosten).
5 voordelen van telefonische HSP begeleiding2

Ervaring online HSP begeleiding

Daphne

Al meer dan een jaar geleden kwam ik bij Maaike terecht. Mijn hooggevoeligheid was vooral een last en ik vond het lastig om balans te creëren in mijn leven. Ik was vooral bezig om anderen het naar hun zin te maken en vergat mezelf compleet.

Totdat ik ziek werd en naar mijn lijf moest luisteren. Dit vond ik zo lastig dat ik contact heb gezocht met Maaike. De eerste 2 keer ben ik bij Maaike in de praktijk geweest, maar toen dit daarna niet meer kon door mijn ziek zijn, werden onze gesprekken telefonisch. Thuis vanuit mijn bed kreeg ik toch de begeleiding die ik zo nodig had deze periode.

Maaike priktezelfs door de telefoon, dwars door mij heen en hielp mij stapje voor stapje. Als ik huilend begon aan de telefoon, kon ik aan het eind van ons gesprek toch met een goed gevoel weer verder.

Online begeleiding is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar het werkt zo fijn dat ik het iedereen zou aanraden. De stap is misschien ook minder groot als je lekker in je vertrouwde huis kan blijven en wat anoniemer aan de telefoon kan zitten. Ik ben Maaike echt ontzettend dankbaar voor haar begeleiding. Ik ben nu veel stabieler en heb het gevoel dat ik het leven weer aan kan!

5. Via WIFI en AVG proof

Ik werk in online begeleidingstrajecten met het programma Whereby. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het is AVG proof.
  • Je kunt je eigen beeld voor jezelf wegklikken.
  • Het is altijd dezelfde link, je ‘klopt aan’ om binnen te komen.

Pandemie en online HSP begeleiding

Ik was al ruim voor de pandemie begonnen met online coachen maar het moge duidelijk zijn dat de voordelen van online HSP begeleiding tijdens de pandemie alleen maar zijn toegenomen. Ik coach inmiddels de helft van de tijd mensen uit heel Europa online.

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

voordelen van online HSP begeleiding

Ook interessant

Nog geen reacties. Reageer hieronder!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.