Skip to content

Uitgebreide HSP test

Hoe weet je of je hoogsensitief bent? Maak deze uitgebreide HSP test en ontdek het zelf. Daarnaast kijkt deze test ook naar eventuele andere gevoeligheden, voor een completer beeld.

Dit is geen wetenschappelijke test en geeft vooral een indicatie of er mogelijk sprake is van hoogsensitiviteit. Het geeft dan ook vooral inzage op de vraag: ‘Hoe sensitief ben ik?‘ 

Sommige onderdelen (zoals overprikkeling) kunnen ook voortkomen uit andere oorzaken zoals een burn-out, diagnoses volgens de DSM en bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel.

Noteer de antwoorden ergens voor jezelf.

Kies het antwoord waar je gevoel het meeste naar uit gaat.

Bewaar de antwoorden wanneer je HSP coaching in Boskoop of online overweegt. De antwoorden van deze HSP test komen namelijk in het intakegesprek terug.

-> Volg HSP coach Maaike op instagram voor allerlei handige HSP tips.

Ben je hoogsensitief?
Wil je meer weten over wat een hoogsensitief persoon is? Lees dan ook dit zijn de HSP kenmerken. Op deze website vind je verder vele artikelen boordevol informatie, ervaringen van andere HSP’s en tips om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan. Hoe meer je over je karaktereigenschap weet, hoe beter je rekening kunt houden met jezelf en je talenten kunt omarmen. Dit komt ten goede aan een fijn(er) leven.

Lees ook de HSP boekentips >>

Bestaat er een diagnose hoogsensitiviteit?
Veel HSP’s willen weten of er een diagnose hoogsensitiviteit bestaat, Het antwoord is heel simpel, hoogsensitiviteit is een bewezen karaktereigenschap en geen stoornis, er kan daarom niet gediagnosticeerd worden. 

Over de resultaten van deze test
Wij kunnen de score van de HSP test niet per individu inzien omdat deze anoniem ingevoerd wordt.

Deel de HSP test op social media: