Skip to content

Medisch Centrum Boomgaard

Boomgaard 211G 2771PD Boskoop

Medisch Centrum Boomgaard

Boomgaard 211G 2771PD Boskoop

Online

Met en zonder beeld mogelijk

Online

Met en zonder beeld mogelijk

Social Media

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Naomi de Jong - VaNaomi

Afspraken worden ingepland via het secretariaat door Naomi de Jong. Ze is aanwezig op maandag, dinsdag & donderdag.

We reageren altijd. Heb je op bovenstaande dagen geen reactie ontvangen? Check dan je spamfolder.

Wachttijd – ca 7 weken

Op dit moment hebben wij helaas te maken met een wachttijd, waardoor intakegesprekken niet meer op korte tijd ingepland kunnen worden. We hebben een wachtlijst waar je je voor kunt aanmelden via ons contactformulier. De wachttijd voor de start van een traject bedraagt op dit moment circa 7 weken en de woensdag en vrijdag is de wachttijd circa 9 weken of langer.

Heb je vragen?

De praktijk en ook het secretariaat zijn uitsluitend per mail te bereiken. Door grote drukte beantwoorden wij alleen vragen over het coachingstraject.
 
Lees ook
 
 
Meer over hoogsensitiviteit lees je in de artikelen op de website.

Antwoorden op veelgestelde vragen

HSP begeleiding

Dat kan zeker. Soms zoeken mensen alleen wat meer helderheid over hoogsensitiviteit of een aantal specifieke* vragen. We gebruiken het intakegesprek daar dan doelgericht voor. Mocht je eventueel toch nog vervolggesprekken willen kan dat natuurlijk altijd.

*Langdurige patronen vragen in veel gevallen om inzicht voor je ze kunt veranderen. Quick fix oplossingen werken vaak alleen tijdelijk of niet voldoende.

Geregeld krijg ik in de email de vraag of ik door iemand heen kan prikken. Vaak weten hoogsensitieve mensen het allemaal wel met hun hoofd, maar lopen ze vast in het doen. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben.

Ik heb in mijn praktijk verschillende technieken (zoals bijvoorbeeld creatieve) om samen te kijken waar je precies vastloopt en wat je nodig hebt om onder meer je gevoel meer te laten spreken.

Daarnaast gebruik ik ook mijn intuïtie om door te vragen naar specifieke situaties indien van toepassing. Ik ga graag samen met jou op zoek naar de kern van het probleem.

Ja, dat is een prima alternatief gebleken. Steeds vaker komen online coachingstrajecten voor. Deze zijn net zo effectief en hebben een aantal handige voordelen wanneer je niet in de buurt van Gouda woont. Dit kan zowel met als zonder beeld.

De voordelen lees je hier >>

Nee, dat kan ik niet. Hoogsensitiviteit (HSP) is namelijk geen aandoening of stoornis. Daarnaast is de definitie van hoogsensitiviteit nog niet helemaal helder in de wetenschap.

In het intakegesprek nemen we de uitgebreide 3 in 1 HSP test door ten aanzien van jouw ervaringen. Op basis van mijn ruime praktijkervaring licht ik toe wat hoogsensitiviteit is en kijken we samen naar welke kenmerken bij jou naar voren springen.

Ook kijk ik indien van toepassing naar zaken die eventueel meespelen zoals overgevoeligheid & rejection sensitivity (bijvoorbeeld bij volwassen KOPP), HSS (high sensation seeker/extraverte HSP) en de uitdagingen die passen bij een hoog intelligentie en hoogbegaafdheid.

Hier vind je een overzicht van de kosten: tarieven HSP begeleiding 

Een coachingstraject is voor iedereen anders want we zijn allemaal uniek en iedereen komt met een eigen hulpvraag. Daarnaast vertel ik jou niet wat je zou moeten doen want jij weet dat voor jezelf het beste.

Ik begeleid je dus vooral met het vinden van jouw eigen antwoorden en geef je achtergronden over hoogsensitiviteit.

Zo hier en daar geef ik wat handige handvatten als het zo uit komt, maar de gesprekken zijn vooral gericht op wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt.

Dat is aan jou. Sommige mensen willen aan het einde van het intakegesprek direct aan de slag en anderen nemen een aantal dagen de tijd om dit rustig te overdenken.

Je mag dit helemaal op je eigen manier doen. Voor het slagen van een HSP coachingstraject is het belangrijk dat jij er een goed gevoel over hebt.

Dat is geen probleem. Coaching is voor iedereen en veel mensen weten nog niet zeker of ze hoogsensitief zijn. Misschien ervaar je jouw HSP kenmerken als ‘normaal’ of twijfel je omdat je je altijd al anders gevoeld hebt.

Ook kan het zijn dat je in een gedeelte van de kenmerken herkent maar niet alles. Dit is regelmatig het geval bij extraverte HSP en hoogbegaafde HSP.

Routebeschrijving

Bereikbaarheid

Goed bereikbaar per trein en auto.

Parkeren: gratis voor de deur of eventueel in omliggende wijk.

Vanaf treinstation Boskoop: circa 15 minuten lopen naar de praktijk.

Tip: check voor je eerste bezoek in Boskoop alvast even de locatie en route met Google Street View.

Route in het Medisch Centrum

Bij binnenkomst ga je rechtsaf en volg je de gang tot je het bordje wachtkamer HSP coach Maaike ziet. Je kunt in de wachtruimte plaatsnemen.

HSP coach Maaike - Medisch Centrum Boomgaard in Boskoop

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden

Reviews

Respectvolle manier van contact leggen

Met Maaike klikte het fijn door haar respectvolle manier van contact leggen en houden.

Ze kan zaken, die als HSP-er toch ook complex kunnen zijn, heel verhelderend uiteen zetten. Na een mooi aantal sessies liet ze me weer los, zodat ik “vlieguren kon gaan maken”.

Heel veel dank Maaike. Een heel waardevol coachtraject voor mij.

Erna

Heel waardevol

Al bij de intake heeft Maaike me erop gewezen dat er bij mij (naast HSP) vermoedelijk hoogebegaafdheid speelt. Wat ik heel waardevol vind, is dat ze me heeft doen inzien dat ik daarom geen energie tekort heb maar eerder een overschot.
 
Ze heeft me een kerntalentenanalyse aangeraden die me inzicht heeft gegeven in mijn talenten en bijbehorende energiegevers- en nemers.
 
Ik richt me nu steeds meer op de dingen die me energie geven en zit daardoor een stuk lekkerder in mijn vel.
 

Chris

Zeer kundige coach

Maaike is een zeer kundige coach. Ze gaat de dialoog aan op een open, nuchtere en luchtige manier. Samen hebben we verschillende fases van coaching doorlopen; van het verkennen van de coachvraag tot en met het verankeren van functioneel gedrag in interactie met andere mensen in het dagelijks leven.

Maaike heeft mij écht geholpen met het verhelderen van de vraagstukken waar ik mee worstelde. In de coaching heb ik veel ruimte ervaren om zelf op onderzoek uit te gaan, te ontdekken en te kunnen veranderen. Ik kan nu zelfstandig verder met een rugzak aan kennis en inzicht en veel positieve leerervaringen! Zo blij!

Wyke

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Secretariaat:

VAnaomi 

Technische ondersteuning:

Mustmedia

Fotografie:

Wendy van Bree Fotografie

HSP coach Maaike is aangesloten bij:

HSP begeleiding Nederland

HSP begeleiding Nederland

Psychologie Magazine - HSP coach Maaike Kruijsen
KOPP en HSP