Skip to content
HSP coach Maaike

Over mij

Maaike Kruijsen

Mijn naam is Maaike Kruijsen. Ik ben een mensenmens en ik kan enorm genieten van de stilte en de natuur. De afwisseling tussen samen zijn met mensen, als HSP coach in de praktijk en de momenten alleen in de natuur zijn voor mij als extraverte en hoogbegaafde HSP ideaal.

Naast coachen ben ik graag creatief bezig met schrijven, het verder ontwikkelen van deze website en leer ik bij over hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en psychologie. Ik vind de menselijke geest erg boeiend en filosofeer graag.

In mijn vrije tijd bestudeer en fotografeer ik onder meer roofvogels in binnen- en buitenland. Ik bestuur ook webcams van diverse (roof)vogels en werk indirect mee aan onderzoek naar Amerikaanse zeearenden en hun broedgedrag.

Verder reis ik graag om nieuwe mensen te ontmoeten en prachtige natuur te ontdekken. En het combineert natuurlijk ideaal met het fotograferen van roofvogels.

Op z’n tijd hou ik van een speciaal biertje, de sauna, een goeie film of documentaire en ik ben dol op de zon!

Mensen omschrijven mij als:

Optimistisch, leergierig, gedreven, daadkrachtig, energiek, humoristisch, nuchter, warm, betrokken, helder, zorgvuldig, veelzijdig, onderzoekend, weloverwogen en open.

HSP coach Maaike Kruijsen - Amerikaanse Zeearend

Bekend van onder andere:

Psychologie mag

Online training: HSP@work

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Esther Bergsma.

Vriendin

Vriendin 24 & online

18 tekenen waaruit blijkt dat je misschien hoogsensitief bent. Een deel hiervan is ook online te lezen:

HSP magazine

Hoogsensitiviteit en KOPP, HSP magazine 4

Artikel over HSP en KOPP (Kind van Ouder met Psychische Problemen).

HSP coach Maaike Kruijsen

Coachen betekent voor mij: jou begeleiden en stimuleren om je eigen manieren te vinden, zodat je leven dat bij jou past. Ik kijk daarbij verder dan alleen het gedrag waar je last van hebt.

Gedrag (bijvoorbeeld: geen grenzen stellen) komt vaak voort uit een emotie (in dit voorbeeld: angst) en wordt aangestuurd door behoeftes. Door te ontdekken welke behoeftes er ten grondslag liggen aan de problemen die je ervaart, kun je andere keuzes maken die dan gaan leiden tot ander gedrag (zoals beter grenzen stellen bijvoorbeeld).

Een coachingstraject is altijd op maat. Ik heb geen vaste protocollen of stappen, want het gaat erom wat voor jou het beste werkt. Daar stem ik me op af en ik leer je vooral om naar jezelf te gaan luisteren. Zo kun je ook na het traject bij tegenslagen vertrouwen op een fundament in jezelf.

Relevante opleidingen

Hieronder vind je de opleidingen die ik in het kader van coaching en hoogsensitiviteit heb gevolgd.

Coaching en counseling

Opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling 1 & 2 met als specialisatie hoogsensitiviteit.

HSP voor professionals

6-daagse opleiding over wetenschappelijke achtergronden van hoogsensitiviteit door Prof. Elke van Hoof.

ACT - Acceptance and Commitment Therapy

Een therapievorm waarbij voelen en ervaren centraal staat. Er wordt veel gebruik gemaakt van metaforen en kan zeer effectief zijn bij hoogsensitieve mensen.

In het kort

Kernwaarden

Onderzoekend

Ik onderzoek gedreven waar de kern ligt en pak zaken grondig aan.

Out of the box

Ik hou van nieuwe invalshoeken en ben dol op leuke uitdagingen!

Speels

Met een vleugje humor wordt het leven nét even wat lichter.​

Mijn achtergrond

Hoe ik mijn hoogsensitiviteit ontdekte

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief was toen een vriend mij 15 jaar geleden een ankertje gaf over hoogsensitiviteit. ‘Nee joh‘, riep ik toen gelijk, ‘dat gaat niet over mij hoor‘! Dus wel. 😉

Het duurde even voordat ik mijn sensitiviteit kon accepteren, maar uiteindelijk viel daardoor veel op z’n plaats. Er was nog maar weinig bekend in die tijd en vanwege mijn hoogbegaafde & extraverte kant werkten sommige dingen juist anders dan ik in boeken las. Ik leerde onder meer mijn grote hoeveelheid energie te kanaliseren en dat doe ik het liefst door te leren en nieuwe dingen te creëren.

Zo heb ik met vallen en opstaan geleerd wat voor mij wel en niet werkt door goed te luisteren naar mezelf. Ik weet daardoor als geen ander hoe belangrijk het is om je eigen weg hierin te vinden en begeleid jou daar graag in.

Creativiteit

Naast fotografie van arenden en de camera controls, maak ik onder de naam Eagle Cam ook graag filmpjes van de beelden. Zoals deze met een arend die broedt tijdens een sneeuwstorm. Zeearenden zijn hierop gebouwd met zo’n 7200 veren die zorgen voor een uitstekende isolatie tegen sneeuw, regen en koude temperaturen.

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden

Recensies

Een tijdje geleden bij Maaike geweest en al heel snel werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben! Ik had het zelf al wel gedacht, maar Maaike heeft voor mij het kwartje laten vallen waar ik haar heel dankbaar voor ben! Maaike is een warm en invoelend persoon wat het gesprek heel prettig maakt, je kunt daardoor eerlijk en open zijn.
Riek
“Een ontzettend lieve vrouw die je zelf aan het denken zet en je zo tot antwoorden laat komen die je zoekt. Ik ben er ontzettend mee geholpen en kan nu mijn leven indelen zoals ik dat wil met mijn eigen grenzen en iedereen die mij in mijn waarde laat. Fantastisch!”
Gaby
Maaike veel dank voor de waardevolle inzichten! Met humor en echt doorvragen stuurde je ons gesprek. Ik werd me bewust van wat ik tegen mezelf zeg, de neiging die ik heb om mezelf onbewust tégen te werken. Ik wil mijn aandacht volop richten op de dingen waar ik van geniet en die ik wil bereiken. En daar is nu weer alle ruimte voor.
Monique
Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.
Suzanne
Ik ben een aantal keren bij Maaike geweest en ze heeft mij op een heel prettige manier laten zien waar mijn valkuilen liggen. Het was voor mij een hele stap om met iemand te gaan praten maar ik voelde me bijzonder op mijn gemak bij haar! Het was fijn om met iemand te praten die je precies begrijpt.
Leonie
Juli 2019, toen begon mijn zoektocht naar mezelf bij Maaike. Nu bijna een jaar later kan ik vanuit volledige kracht in mezelf zeggen dat ik een ontzettende mooie, pijnlijke, uitdagende, inspirerende en helende reis heb afgelegd naar weer volledig in verbinding zijn met wie ik echt ben. Dat ik nu vanuit mijn intuïtie en zelfvertrouwen het leven toegemoet treed, ipv vanuit angst/onzekerheid en vanuit mijn hoofd.
Nadine
Ik heb Maaike als rustige, prettige coach ervaren die de tijd voor je neemt, goed naar je luistert en ook goede vragen stelt die je soms best wel aan het denken zetten. Maar hierdoor heb ik juist geleerd om het denken om te zetten naar voelen, aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Voordat ik met coaching aan de slag ging, had ik al veel gelezen over HSP en dat zorgde voor herkenning. Dankzij de coaching van Maaike heb ik er beter meer leren omgaan.
Anoniem
Ik heb heel veel gehad aan de spiegels die Maaike mij (op een liefdevolle manier) voorhield en heb dankzij haar coaching echt een hoop over mezelf geleerd. Ik pas de lessen (o.a. het aanvaarden van situaties, mezelf afschermen, gevoelens van anderen onderscheiden) die ik van haar leerde, nog steeds elke dag toe en ben een stuk liever voor mezelf geworden. Ik zou Maaike zeker aanraden als coach!
Daphne
Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik zelf coaching wilde. Op facebook volgde ik Maaike al geruime tijd en had het gevoel met haar wil ik in gesprek gaan. Mijn gevoel klopte bij Maaike. Ze gaf mij meteen het gevoel dat ik alles kon vertellen wat ik had meegemaakt in mijn leven. Zij creëerde rust en ruimte maar kon ook goed relativeren met een tikje humor. Ik voelde me gehoord door haar.
Selina
Maaike biedt mij al ruim twee jaar fijne coachingsgesprekken, waarmee ik meer inzicht krijg in de situaties die zich in mijn leven afspelen. De gesprekken helpen me bijvoorbeeld bij het zoeken naar balans tussen te veel en te weinig prikkels en het onderzoeken van mijn rol in het leven. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op een bepaalde manier tegen dingen aankijk en beleef.
Hella
Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze kon n.a.v. mijn verhaal goed analyseren. Dit gaf mij inzicht en helderheid. Ik waardeer haar kennis over hooggevoeligheid. Ik merkte dat het snel vertrouwd voelde.
Anoniem
Maaike is erg hartelijk en bekwaam. Ze kon goed inschatten welke aanpak voor mij het beste zou werken. Dankzij Maaike heb ik veel inzichten gekregen waar ik veel aan heb en ook praktisch mee aan de slag kan in mijn dagelijkse leven. De praktijk is erg fijn ingericht en het is ook mogelijk om online af te spreken, wat soms wel handig was.
Gaby dJ