Skip to content
HSP coach Maaike Kruijsen

Over mij

Maaike Kruijsen

Mijn naam is Maaike Kruijsen. Ik ben een mensenmens en ik kan enorm genieten van de stilte en de natuur. De afwisseling tussen samen zijn met mensen, als HSP coach in de praktijk en de momenten alleen in de natuur zijn voor mij als extraverte en hoogbegaafde HSP ideaal.

Naast coachen ben ik graag creatief bezig met schrijven, het verder ontwikkelen van deze website en leer ik bij over hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en psychologie. Ik vind de menselijke geest erg boeiend en filosofeer graag.

In mijn vrije tijd bestudeer en fotografeer ik onder meer roofvogels in binnen- en buitenland. Ik bestuur ook webcams van diverse (roof)vogels en werk indirect mee aan onderzoek naar Amerikaanse zeearenden en hun broedgedrag.

Verder reis ik graag om nieuwe mensen te ontmoeten en prachtige natuur te ontdekken. En het combineert natuurlijk ideaal met het fotograferen van roofvogels.

Op z’n tijd hou ik van een speciaal biertje, de sauna, een goeie film of documentaire en ik ben dol op de zon!

Mensen omschrijven mij als:

Empathisch, optimistisch, leergierig, gedreven, daadkrachtig, energiek, humoristisch, nuchter, warm, betrokken, helder, zorgvuldig, veelzijdig, onderzoekend, weloverwogen en open.

HSP coach Maaike Kruijsen - Amerikaanse Zeearend

Bekend van onder andere:

Psychologie mag

Online training: HSP@work

Deze training is ontwikkeld voor Psychologie Magazine in samenwerking met Esther Bergsma (Hoogsensitief.nl).

IHBV.nl

Recensie: Hoogbegaafd in Praktijk, Rianne van de Ven

Recensie van het nieuw verschenen boek 'Hoogbegaafd in Praktijk', Rianne van de Ven.

Vriendin

Vriendin 24 & online

18 tekenen waaruit blijkt dat je misschien hoogsensitief bent. Een deel hiervan is ook online te lezen:

HSP magazine

Hoogsensitiviteit en KOPP, HSP magazine 4

Artikel over HSP en KOPP (Kind van Ouder met Psychische Problemen).

HSP magazine

Rejection Sensitivity, HSP magazine 11

Artikel over Rejection Sensitivity (afwijzingsgevoeligheid) dat ook op deze website te vinden is.

HSP coach Maaike Kruijsen

Coachen betekent voor mij: jou begeleiden en stimuleren om je eigen manieren te vinden, zodat je leven dat bij jou past. Ik kijk daarbij verder dan alleen het gedrag waar je last van hebt.

Gedrag (bijvoorbeeld: geen grenzen stellen) komt vaak voort uit een emotie (in dit voorbeeld: angst) en wordt aangestuurd door behoeftes. Door te ontdekken welke behoeftes er ten grondslag liggen aan de problemen die je ervaart, kun je andere keuzes maken die dan gaan leiden tot ander gedrag (zoals beter grenzen stellen bijvoorbeeld).

Een coachingstraject is altijd op maat. Ik heb geen vaste protocollen of stappen, want het gaat erom wat voor jou het beste werkt. Daar stem ik me op af en ik leer je vooral om naar jezelf te gaan luisteren. Zo kun je ook na het traject bij tegenslagen vertrouwen op een fundament in jezelf.

Relevante opleidingen

Hieronder vind je de opleidingen die ik in het kader van coaching en hoogsensitiviteit heb gevolgd.

Coaching en counseling

Opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling 1 & 2 met als specialisatie hoogsensitiviteit.

HSP voor professionals

6-daagse opleiding over wetenschappelijke achtergronden van hoogsensitiviteit.

ACT - Acceptance and Commitment Therapy >>

Een therapievorm waarbij voelen en ervaren centraal staat. Er wordt veel gebruik gemaakt van metaforen en kan zeer effectief zijn bij hoogsensitieve mensen.

Polyvagaaltheorie >>

De polyvagaal theorie is een wetenschappelijke benadering die helpt om je autonome zenuwstelsel beter te begrijpen. Deze kennis kan helpen om jouw welzijn als HSP te verbeteren.

In het kort

Kernwaarden

Onderzoekend

Ik onderzoek gedreven waar de kern ligt en pak zaken grondig aan.

Out of the box

Ik hou van nieuwe invalshoeken en ben dol op leuke uitdagingen!

Speels

Met een vleugje humor wordt het leven nét even wat lichter.​

Mijn achtergrond

Hoe ik mijn hoogsensitiviteit ontdekte

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief was toen een vriend mij 15 jaar geleden een ankertje gaf over hoogsensitiviteit. ‘Nee joh‘, riep ik toen gelijk, ‘dat gaat niet over mij hoor‘! Dus wel. 😉

Het duurde even voordat ik mijn sensitiviteit kon accepteren, maar uiteindelijk viel daardoor veel op z’n plaats. Er was nog maar weinig bekend in die tijd en vanwege mijn hoogbegaafde & extraverte kant werkten sommige dingen juist anders dan ik in boeken las. Ik leerde onder meer mijn grote hoeveelheid energie te kanaliseren en dat doe ik het liefst door te leren en nieuwe dingen te creëren.

Zo heb ik met vallen en opstaan geleerd wat voor mij wel en niet werkt door goed te luisteren naar mezelf. Ik weet daardoor als geen ander hoe belangrijk het is om je eigen weg hierin te vinden en begeleid jou daar graag in.

Creativiteit

Naast fotografie van arenden en de camera controls, maak ik onder de naam Eagle Cam ook graag filmpjes van de beelden. Zoals deze met een arend die broedt tijdens een sneeuwstorm. Zeearenden zijn hierop gebouwd met zo’n 7200 veren die zorgen voor een uitstekende isolatie tegen sneeuw, regen en koude temperaturen.

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden​

Reviews

HSP coach Maaike Kruijsen
Uitstekend
4.7
Gebaseerd op 70 recensies
beoordeel ons op
Na de ontdekking van mijn hoogsensitiviteit ben ik na voor de zoveelste keer te zijn vastgelopen bij Maaike terecht gekomen. Ik had het idee dat er nog een puzzelstukje miste en dat HSP niet de enige verklaring was voor de uitdagingen die ik steeds tegenkwam. Heel snel wist Maaike te duiden wat het zou kunnen zijn en gaf me een goede richting om verder in te verdiepen.Maaike is een hele fijne coach. Ze is direct op een fijne manier en weet het met humor ook luchtig te houden. Ze schakelt super snel een kan veel hulpmiddelen aanbieden en inzichten geven. Er wordt ook goed rekening gehouden met in hoeverre je in staat bent zelfstandig stappen te zetten. Maatwerk dus.
Na lang zoeken en veel andere soorten hulppogingen kwam ik bij Maaike uit. Ik moest er een stukje voor rijden, maar dit was het meer dan waard. Eindelijk werden de juiste vragen gesteld en de juiste spiegel voorgehouden. En hoe goed is het als iemand zelf aangeeft het dat goed gaat en een nieuwe afspraak niet nodig lijkt. Eeuwig dank.
Maaike is een hele fijne hsp coach met kennis gebaseerd op de wetenschap en dus niet ‘zweverig’.Ze kan uit een uitgebreid verhaal de kern halen en daarmee aan de slag gaan.Ze geeft duidelijke uitleg over hoe een hoogsensitief brein werkt en ik vond het heel prettig om mijn verhaal te kunnen doen bij iemand die het écht begrijpt.Gesprekken zijn mogelijk in de praktijk en online.Mocht ik weer coaching nodig hebben, dan ga ik zeker weer naar Maaike toe!
Wat een superfijne coach!Maaike heeft mij enorm geholpen met het anders kijken naar voor mij moeilijke dingen. Door een hele heldere uitleg over hoe het HSP brein werkt, werd het ook een heel stuk begrijpelijker waar de overprikkeling vandaan komt en wat er mee te doen. Verder is Maaike een heel fijn mens en daar waar de maatschappij en de omgeving vinden dat we alles maar leuk moeten vinden, heeft zij mij geholpen met dat niet alles oké hoeft te zijn. Dat voelt als een hele opluchting.Ben haar heel dankbaar!
Ontzettend dankbaar voor de sessies die ik met Maaike heb gehad. Zowel op zakelijk als privégebied enorm veel kunnen leren en oude patronen kunnen doorbreken. Ik zie HSP niet meer als last, maar juist als kracht.
Ik heb Maaike ervaren als een coach die echt waarde toevoegt aan een traject. Zij is empatisch en een goede luisteraar. Zij stelt de vragen uit een oprechte nieuwsgierigheid naar jou en wat iets met jou doet. Zelf aan de slag gaan met de opdrachten die zij meegaf hebben mij veel zelfinzicht gegeven in wie ik ben.
Maaike heeft me in een paar maanden tijd met o.a. ACT verder geholpen in het accepteren van hsp en omgaan met gevoeligheid voor afwijzing. Maaike is heel integer en invoelend en ziet goed waarbij je hulp kunt gebruiken. Ze legt daarnaast duidelijk uit wat het betekent om hsp’er te zijn en hoe je er positief mee om kunt gaan. Ik kan coaching bij Maaike alleen maar van harte aanbevelen!
Fijne begeleiding en een op maat gemaakt traject. Ik heb nog steeds veel aan het inmiddels afgeronde traject.
Ik heb van Maaike veel nieuwe inzichten gekregen en vond het ontzettend fijn zo door haar gezien te worden.
De coaching van Maaike heb ik ervaren als zeer waardevol. Al vanaf het eerste contact voelde het vertrouwd. Bij Maaike voelt het veilig. Ze straalt rust uit en heeft duidelijk veel ervaring. Haar aanpak had direct effect, wat veel motivatie gaf om verder te gaan. Dankzij Maaike heb ik mooie inzichten gekregen waar ik nu mee vooruit kan. Haar coaching is een oprechte aanrader.
Maaike weet precies de goede vragen te stellen. Ze had mij zo door en kon me daardoor echt vooruit helpen. Ik ben haar enorm dankbaar. Tijdens de gesprekken voelt het vertrouwd aan, er is een ongedwongen sfeer waarin het veilig voelt te vertellen wat je denkt. Gelukkig biedt ze ook online consulten aan, waardoor ik van haar diensten gebruik kon maken.
Door de praktische en nuchtere insteek heb ik heel veel gehad aan de coaching van Maaike.
Van je besluit om je te laten coachen door Maaike krijg je geen spijt. Als je een poosje met Maaike optrekt door het landschap van je vragen ontdek je haar warme persoonlijkheid, waarbij je je meteen op je gemak zult voelen. Daarbij heeft ze veel kennis van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Ze weet waar ze het over heeft en kan dit duidelijk uitleggen. Haar jarenlange ervaring, die je terugziet in de manier waarop ze naar je verhaal luistert en doorvraagt, maken de sessies een moment waarop je tot rust komt en met nieuwe moed verder kunt reizen. Het is gewoon jammer om weer afscheid te nemen van elkaar 😉 Gelukkig kun je Maaike eenvoudig contacten om nog wat te vragen of een APK’tje af te spreken.
Ik heb de afgelopen maanden een aantal sessies bij Maaike gehad en dat is mij heel goed bevallen. De gesprekken die wij gehad hebben waren allemaal goed en snel en “100% zweefvrij”. Ze is duidelijk iemand die voor het vak van coach geboren is en dat valt tijdens de gesprekken goed te merken. Ik raad haar dan ook van harte aan voor iedereen die vragen heeft op het gebied van hooggevoeligheid en / of hoogbegaafdheid.
Maaike is een vriendelijke en empathische vrouw. Ze heeft mij hartelijk ontvangen in haar praktijk en veel energie gestoken in mijn ontwikkeling. Ze weet goed wat jij als cliënt nodig heeft en weet daar goede adviezen bij te geven. Bedankt Maaike!
Maaike is een ongelofelijke schat aan informatie en goede raad over hooggevoeligheid, maar ook zoveel andere thema’s die daarmee verweven kunnen zijn – hogerbegaafdheid, rouw, burn-out, zelfontwikkeling, enz.Hoewel ik een aandachtige lezer was (en nu nog steeds!) van Maaike’s nieuwsbrief en blog, vond ik de coaching een echte meerwaarde in mijn proces, en ik ben blij dat ik die stap gezet heb. Het coachingstraject was perfect afgestemd op mijn noden van dat moment, op een tempo dat voor mij juist aanvoelde, en heeft me tot een volledige omarming en benutting gebracht van mijn hooggevoeligheid. Ik sta dankzij Maaike sterker (in al mijn kwetsbaarheid), bewuster, en vreugdevoller in het leven!Hoewel ik Maaike graag in het echt had willen zien, liet mijn locatie in Frankrijk dit niet toe 😉 Mijn traject verliep dus via online sessies, waarvoor hartelijk dank Maaike!!
Altijd gericht zijn op anderen, nooit snel een besluit kunnen nemen, denken dat mensen je irritant vinden, vaak horen dat je te gevoelig bent, druk maken om dingen waar andere mensen nog geen eens bij stilstaan, jezelf altijd op de laatste plaats zetten. Dat is best vermoeiend!Al 52 jaar lang deed ik dit. Bij toeval las ik artikel over HSP en het leek net of dat artikel over mij ging. Herkenning! Hierdoor wilde ik meer over HSP leren en dus ook over mijzelf. Ik ben via Instagram bij Maaike terecht gekomen. De manier waarop zij dingen kon uitleggen over HSP in haar artikelen sprak me erg aan. Maaike is een vakvrouw met heel veel kennis over HSP. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Ze ziet je en kan goed luisteren. Daardoor komt ze snel bij een kern. Integer is ze ook. Ze heeft me op weg geholpen naar een betere versie van mijzelf. Ik heb geleerd hoe mijn hoofd werkt en welke valkuilen er soms zijn. Door haar uitleg, oefeningen en advies kan ik oprecht zeggen dat ik een nog leuker mens ben geworden. Daar ben ik haar dankbaar voor.
Wat heb ik hier veel aan gehad! Geweldige coaching. Begripvol, to the point en praktisch. Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen. Een feest van herkenning en ook erkenning. Ik heb nu heel wat handvatten waar ik echt mee verder kan. Meer dan 5 sterren.
Maaike bleef mij verrassen met steeds weer nieuwe opdrachten die mij aan het denken zetten. Het is geen handleiding die je aangereikt krijgt, maar wel de hulpmiddelen om die in verschillende situaties toe te passen en zo persoonlijk te groeien. De relatie tussen mijn omgeving en mijzelf is sterk verbeterd en daar geniet ik iedere dag van.
Ik heb gedurende bijna 1 jaar tijd coaching gehad van Maaike. Ik wilde coaching omdat ik het gevoel had dat het leven mij overkwam, ik ging regelmatig over mijn grenzen heen en zat altijd met mijn hoofd in de toekomst.Maaike is ontzettend vriendelijk en je merkt dat ze veel ervaring en kennis heeft. Wat ik ook fijn vond, is dat ze niet ‘zweverig’ is wat je veel ziet bij HSP-coaches. Ze kan dingen heel goed aan je terugkoppelen waardoor ze inzichtelijk worden en ze legt goed uit hoe je ‘HSP-brein’ werkt. We hebben ACT-therapie gedaan, tijdens de sessies bespraken we van alles en kreeg ik opdrachten mee. Ik ben echt een ander mens geworden sinds de coaching. Ik weet beter waar ik behoefte aan heb en kan daardoor beter mijn grenzen aangeven, ik durf meer voor mijzelf te kiezen. Het leven is leuker! Ik heb online coaching gekozen en heb dit nooit als vervelend ervaren. Maaike zorgde er altijd voor dat ik mij op me gemak voelde en daardoor durfde ik mij kwetsbaar op te stellen. Ik zou nog veel meer willen vertellen, maar kortom; héél erg waardevol en ik zou het iedereen aanraden. Bedankt Maaike!
Hele fijne gesprekken gehad met haar. Ze heeft alles heel netjes uitgelegd en onderbouwd, waardoor er zelfs dingen waarvan je zelf niet eens wist dat ze invloed zouden hebben ook betrekking hebben met dingen die je nu ervaart. Ik voelde me heel begrepen omdat ze echt naar me luisterde en goed nadacht over alles wat ik zei. Zeker een aanrader.
Maaike heeft mij inzicht geven in bepaalde denkpatronen met behulp van duidelijke voorbeelden en metaforen. Ik heb de gesprekken als erg fijn ervaren en voelde mij op mijn gemak. Ook vond ik het prettig dat het niet ‘zweverig’ was. Mede door deze gesprekken heb ik de afgelopen tijd meer rust gevonden.
Ik had 5 sessies met Maaike waar ik erg veel aan heb gehad. Haar kennis van HSP en ACT (acceptance & commitment therapy) hebben me tot vele inzichten gebracht. Ik raad haar absoluut aan!
Mijn gesprekken met Maaike waren zéér waardevol. De 1e sessie hebben we goed in kaart gebracht wat ik nodig had. In overleg zijn we een traject in gegaan. Maaike is goed in staat de zaken terug te leggen waar ze horen, zonder het (gezamenlijke) doel uit het oog te verliezen. Door de gesprekken kreeg ik inzichten in mijn eigen handelen en we hebben de sessies goed en voldaan afgesloten. Absoluut een aanrader als je worstelt met je hoogsensitiviteit en/of je hoogbegaafdheid. Dank je wel!
Dankbaar dat ik door de gesprekken met Maaike beter begrijp hoe ik als HSP’er in elkaar zit. Aan de hand van de gesprekken en opdrachten heb ik heel veel waardevolle inzichten gekregen. Ik kijk er met een fijn gevoel op terug en raad Maaike zeker aan!
Maaike voelde voor mij als een vriendin, ze heeft me erg geholpen en gesteund. Ik kon bij haar mezelf zijn en praten over dingen bij wie ik nergens anders terecht kon. Het was niet alleen maar serieus, we konden ook wel eens lachen om elkaar, wat voor mij heel prettig was. Als ik langs kwam stond de thee al bijna klaar. Ik ben bijna een jaar bij Maaike wekelijks langsgekomen en in die tijd heeft ze me prettig begeleid richting een pad dat bij mij past.
Maaike heeft mij in een half jaar tijd enorm veel inzichten gegeven over het HSP zijn. Ik ben hier op latere leeftijd pas achter gekomen en kan met haar hulp en handvatten nu de stap zetten naar een beter afgestemd leven. Kortom, ik beveel Maaike van harte aan!
Met spanning naar de eerste afspraak, wat verdween met sneeuw voor de zon. Maaike straalt rust uit. Hierdoor voelde ik mij op mijn gemak. Door de verdiepende vragen in de gesprekken en de opdrachten kreeg ik mooie inzichten tot wie ik ben. Dat ik er mag zijn. Dank daarvoor Maaike. Het heeft mij rust gegeven, wat weer tot ontspanning leid en daardoor mijn grenzen beter aanvoel en aan kan geven. Ik struikel nog hier en daar, maar weet sneller op te krabbelen met de handvatten die ik heb meegekregen.
Fijne sessies gehad bij Maaike. Ze heeft mij veel geleerd op het gebied van omgaan met mijn HSP.
Maaike is een zeer kundige coach. Ze gaat de dialoog aan op een open, nuchtere en luchtige manier. Samen hebben we verschillende fases van coaching doorlopen; van het verkennen van de coachvraag tot en met het verankeren van functioneel gedrag in interactie met andere mensen in het dagelijks leven. Maaike heeft mij écht geholpen met het verhelderen van de vraagstukken waar ik mee worstelde. In de coaching heb ik veel ruimte ervaren om zelf op onderzoek uit te gaan, te ontdekken en te kunnen veranderen. Ik kan nu zelfstandig verder met een rugzak aan kennis en inzicht en veel positieve leerervaringen! Zo blij! Ik zou Maaike aan iedereen aanbevelen die zichzelf herkent in de thema’s waar zij in gespecialiseerd is; Hoogbegaafdheid, HSP en/of KOPP.
Ik heb ontzettende fijne sessie met Maaike gehad. In totaal 8 sessies voel ik mij een ander en sterker mens. Ze legt de woorden niet in je mond, maar laat de molen zelf draaien, zodat je zelf tot de juiste inzichten komt. Heel bijzonder! Bedankt Maaike!
Maaike is erg hartelijk en bekwaam. Ze kon goed inschatten welke aanpak voor mij het beste zou werken. Dankzij Maaike heb ik veel inzichten gekregen waar ik veel aan heb en ook praktisch mee aan de slag kan in mijn dagelijkse leven. De praktijk is erg fijn ingericht en het is ook mogelijk om online af te spreken, wat soms wel handig was.
Wat ben je een fijne coach, Maaike! Je voelt me zo goed aan. We zijn met elkaar snel gevorderd. Je hebt me duidelijk gemaakt wat het proces van het ontdekken en omarmen van hoogsensitiviteit allemaal inhoudt. Daarbij heb je nog laten zien dat er bij mij ook sprake is van een stuk begaafdheid, wat ik niet wist. Waardevol vind ik je bruikbare tips en je down-to-earth houding: geen gezweef, maar lekker aarden met beide voeten op de grond. Je bent voor mij een openbaring na alle moeizame trajecten bij de Geestelijke Gezondheidszorg. Dank je wel lieve sparringpartner!
De sessies bij Maaike waren voor mij waardevol. Maaike wist tijdens de gesprekken het ‘probleem’ boven tafel te krijgen en hierbij nuttige informatie en tips te verstrekken. De gesprekken waren een zetje in de rug richting het erkennen en herkennen van mijzelf.Écht een aanrader voor iedereen die op zoek is naar het waarderen van zichzelf als HSP!
Ik ervaarde mijn ‘HSP zijn’ als een last. Door mij veel te veel af te stemmen op de mensen om mij heen was ik vaak uitgeput aan het eind van mijn dag. Er heerste chaos in mijn hoofd en ik kon niet bij mijn gevoel komen omdat ik overspoeld was door alle indrukken en energieën.Door de gesprekken met Maaike weet ik nu hoe ik hier mee om kan gaan. Ik luister meer naar mijn gevoel en lichaam. Zij heeft mij geleerd om de behoefte te zien achter mijn gevoel. Maaike luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback. Ik vond het een waardevol traject en beveel Maaike zeker aan.
Ik was op zoek naar een HSP-coach met een nuchtere, praktische benadering en ben zo bij Maaike terecht gekomen. De gesprekken waren heel prettig en gaven me de handvatten die ik nodig heb. Ze is professioneel, warm, duidelijk en met een fijne dosis humor. Ook complimenten voor haar website en sociale media – naast de gesprekken zijn haar artikelen erg aan te raden. Bedankt, Maaike!
Hele fijne en persoonlijke coaching met veel kennis van zaken.Maaike luistert goed en doorziet wat jij als persoon nodig hebt. Ze biedt geen kant- en klare oplossingen, maar laat je juist zelf je kiezen met daarbij de juiste ondersteuning waar nodig.
Tot het moment dat ik bij Maaike in de praktijk kwam, ervaarde ik mijn hoogsensitiviteit vooral als last. Ik was er nog niet heel bekend mee en volop bezig mijn weg erin te vinden. Het voelde allemaal nogal overweldigend. Door de begeleiding van Maaike heb ik diverse aspecten (beter) kunnen plaatsen. Wat ik prettig vind aan haar manier van coachen, is dat zij op zoek gaat naar een manier die ook echt bij de betreffende persoon past. Geen standaard format, maar maatwerk. Ik heb mijzelf op een andere manier leren kennen, waardoor ik nu meer in mijn kracht sta dan voorheen. Ik kan Maaike dan ook aan een ieder aanbevelen.
Maaike is een heel fijn, warm en gezellig mens. Ik kwam voor HSP klachten, maar na 10 minuten legde ze de vinger op de zere plek. Ze was er van overtuigd dat ik HB was, iets waar ik het totaal niet mee eens was. Maaike hield vol en stukje bij beetje herkende ik mezelf steeds meer. Ik merkte dat ik weer begon te leven, mezelf terugvond en eindelijk kon zijn wie ik werkelijk was. Maaike stelt geen typische ‘psychologen vragen’, maar is oprecht geïnteresseerd en prikt door het laagje ‘zelfbescherming’ heen. Ze heeft me heel veel inzicht gegeven en dankzij haar heb ik het vertrouwen in mezelf teruggevonden. Aanrader!
Ik kwam met een vraag over hoogsensitiviteit bij Maaike. Zij gaf al snel aan een vermoeden te hebben van hoogbegaafdheid. Voor mij was dit een zoektocht naar wat dit inhield en wat dit voor mij betekend. Maaike heeft me hierbij aangehoord, wist situaties te duiden en uit te leggen vanuit een ander referentiekader. Opeens vielen dan puzzelstukjes op zijn plek en was mijn gedrag niet meer zo vreemd of afwijkend. Er leek een verklaring voor.Maaike is een warm en invoelbaar persoon, die goed weet aan te sluiten. Ze kan versnellen, vertragen en verduidelijken. Ze is open en eerlijk, waarbij ze goed kan teruggeven wat ze ziet.Mocht je vragen hebben op het gebied van HSP / HB en je wilt graag dat iemand die met je mee kan reflecteren en mee kan denken, dan raad ik je ten zeerste aan om contact op te nemen met Maaike.
De sessies met jou Maaike waren allemaal eye-openers. Als ik nu, een jaar later, terugkijk voel ik mijzelf sterker en ‘geaard’. Door jouw bemoedigingen en bevestigingen leerde ik dat ik oké ben, terwijl ik bijna vastliep op mijn werk.We kwamen achter dat ik kenmerken heb van HB. De puzzelstukjes vielen op hun plaats… De ‘moodboards’ brachten nieuwe inzichten! Al met al, Maaike, onze paden hadden veel eerder elkaar moeten kruisen!!! Nogmaals, dank je wel.Groet van Estheran
De afgelopen maanden heb ik verschillende keren met Maaike gesproken over mijn HSP. Ik heb super veel gehad aan haar tips en ze heeft mij echt verder geholpen. Maaike nogmaals super bedankt!
Maaike, bedankt voor je hulp!Erg fijn en vertrouwelijk in de omgang. Je gaf me duidelijke en nuttige feedback op basis van eigen ervaringen en inzichten.
Maaike heeft ons met 1 gesprek al heel veel verder kunnen helpen met inzicht krijgen in hoe onze zoon in elkaar steekt, daarmee kunnen we hem al zoveel meer gericht helpen zich te ontplooien en met minder stress te leven.
Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.
js_loader