Artikelen

over HSP

Lees hier alles over hoogsensitiviteit (HSP) en ontdek tips voor een moeiteloos leven met deze karaktereigenschap.

5 alternatieven voor meditatie

6 minuten

Wat doe je als je er helemaal niet van houdt om in lotushouding op een kussentje te zitten? Ontdek deze 5 alternatieven voor meditatie.

Lees meer

Wetenschappelijke HSP weetjes

6 minuten

Er wordt steeds meer onderzoek naar hoogsensitiviteit gedaan. Zo is hoogsensitiviteit inmiddels wetenschappelijk aangetoond door hersenscans in een fMRI

Lees meer

Boeken voor HSP & KOPP

8 minuten

Ben jij HSP en KOPP? Hier vind je een handige boekenlijst met informatie over KOPP en ervaringsverhalen.

Lees meer

Dit zijn de HSP kenmerken

6 minuten

Elaine Aron introduceerde in 1996 de term ‘highly sensitive person’. Sindsdien zijn er veel mensen die zich herkennen. Dit zijn de HSP kenmerken.

Lees meer

8 zomertips voor HSP

10 minuten

Hoe ervaar jij de zomer als hoogsensitief persoon? In dit artikel met zomertips voor HSP geef ik je allerlei tips voor een leuke en inspirerende zomer.

Lees meer

Vakantie checklist voor HSP

9 minuten

Op vakantie gaan als je hoogsensitief bent is niet in alle gevallen zo ontspannend als waar het woord vakantie aan doet denken.

Lees meer

Hoogsensitieve mannen

10 minuten

In dit artikel ga ik wat meer in op specifieke thema’s van HSP mannen en delen een aantal mannen hun verhaal.

Lees meer

Hoe was jouw jeugd als HSP?

5 minuten

Er wordt onterecht gedacht dat alle mensen die hoogsensitief zijn ook een moeilijke jeugd hebben gehad. In dit artikel leg ik uit hoe dat zit.

Lees meer

Hoogsensitief & KOPP

5 minuten

In dit artikel richt ik mij op de (inmiddels) volwassen KOPP/KVO gecombineerd met hoogsensitiviteit.

Lees meer

Wat betekent geluk voor HSP?

4 minuten

Nederland staat op nr 6 in de lijst met gelukkigste landen. Geluk lijkt dus voor het oprapen. Maar hoe zit dat precies met hoogsensitieve mensen?

Lees meer

Is hoogsensitiviteit een hype?

4 minuten

Uit onderzoek in Amerika (Aron) is gebleken dat 15-20% van de bevolking hoogsensitief is. In hoeverre is hoogsensitiviteit een taboe?

Lees meer

12 kwaliteiten van HSP

7 minuten

Dat hoogsensitief zijn soms voor uitdagingen zorgt is bekend, maar ken je ook al de kwaliteiten van hoogsensitieve mensen?

Lees meer

Ben je gevoelig voor geluid?

8 minuten

Ben je gevoelig voor geluid? Hoogsensitieve mensen (HSP) hebben een gevoeliger zenuwstelsel waardoor prikkels vaak intenser binnen komen.

Lees meer

Kenmerken van overprikkeling

4 minuten

Wat zijn de kenmerken van overprikkeling? Hoogsensitieve mensen hebben door hun diepgaande wijze van verwerking sneller last van overprikkeling.

Lees meer

HSP test door Elaine Aron

11 minuten

Ben je hoogsensitief (HSP)? Dit is een korte HSP test ontwikkeld door Elaine Aron, auteur van het boek Hoogsensitieve Personen waarin je deze test ook terug kunt vinden.

Lees meer

HSP tips voor op vakantie

7 minuten

Vakantietijd…het klinkt zo heerlijk, maar de realiteit zorgt bij hoogsensitieve mensen soms vooral voor vakantiestress.

Lees meer

10 voordelen van hoogsensitief zijn

7 minuten

De empathie van hoogsensitieve mensen is (in de meeste gevallen) groot. Waarschijnlijk ervaar je dit zelf als vanzelfsprekend, maar voor veel anderen is dat niet zo.

Lees meer

Hoogsensitief (HSP) en grenzen

4 minuten

Eén van de lastigste valkuilen als je hoogsensitief bent is grenzen stellen. Vaak realiseer je je achteraf pas dát je grenzen hebt

Lees meer

Hooggevoeligheid in balans

4 minuten

Zoals eb en vloed komen en gaan zo heeft de mens ook behoefte aan een balans tussen gezelschap en stilte, tussen inspanning en ontspanning.

Lees meer

Pieker je of denk je veel na?

5 minuten

Eén van de typische gewoonten van hoogsensitieve mensen is de neiging tot veel nadenken en piekeren. In dit artikel reik ik je wat tips aan hoe hiermee om te gaan.

Lees meer

Een vol hoofd? Ruim op!

4 minuten

Heb je regelmatig een vol hoofd en verlang je naar rust? Ruim op met deze 3 effectieve HSP tips zodat je je weer helder en energiek voelt.

Lees meer

Hoogsensitief? Houd van jezelf!

6 minuten

Houden van jezelf is een belangrijke basis om jezelf te kunnen zijn. Dit betekent wanneer je hoogsensitief bent onder andere… lees verder

Lees meer

Het hokje hooggevoeligheid

6 minuten

Het hokje hooggevoeligheid (HSP) wordt soms als belemmerend gezien, maar het heeft ook een belangrijke functie. Het is belangrijk dat je ziet wie je bent.

Lees meer