Artikelen

over HSP

Lees hier alles over hoogsensitiviteit (HSP) en ontdek tips voor een moeiteloos leven met deze karaktereigenschap.

8 zomertips voor HSP

Hoe ervaar jij de zomer als hoogsensitief persoon? In dit artikel met zomertips voor HSP geef ik je allerlei tips voor een leuke en inspirerende zomer.

Lees meer

Onderprikkeling bij HSP met 3 tips

We kennen allemaal situaties waarin dingen teveel zijn, overprikkeling. Maar wist je dat je, zeker als je hoogsensitief & HSS bent, net zo goed onderprikkeld kunt raken?

Lees meer

Hoogsensitieve mannen in de samenleving

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de hoogsensitieve mensen mannen zijn, maar de aard van de sensitieve man strookt niet altijd met het beeld dat onze samenleving heeft van het mannelijk rolmodel.

Lees meer

Wetenschappelijke HSP weetjes

Er wordt steeds meer onderzoek naar hoogsensitiviteit gedaan. Zo is hoogsensitiviteit inmiddels wetenschappelijk aangetoond door hersenscans in een fMRI

Lees meer

Wat betekent geluk voor HSP?

Nederland staat op nr 6 in de lijst met gelukkigste landen. Geluk lijkt dus voor het oprapen. Maar hoe zit dat precies met hoogsensitieve mensen?

Lees meer

HSP tips op je werk & doe de test!

Een groot deel van ons leven besteden we doorgaans aan werken. Het is belangrijk dat dit een prettige omgeving voor je is waar je als hoogsensitieve werknemer goed uit de voeten kunt.

Lees meer

Kenmerken van overprikkeling

Wat zijn de kenmerken van overprikkeling? Hoogsensitieve mensen hebben door hun diepgaande wijze van verwerking sneller last van overprikkeling.

Lees meer

HSP test door Elaine Aron

Ben je hoogsensitief (HSP)? Dit is een korte HSP test ontwikkeld door Elaine Aron, auteur van het boek Hoogsensitieve Personen waarin je deze test ook terug kunt vinden.

Lees meer

De 7 fases naar een positieve HSP flow

Ervaar jij je hoogsensitiviteit vooral als last? Lees dan even verder, want in dit artikel ga ik je uitleggen hoe je dit effectief met de 7 fasen naar leiderschap over jezelf om kunt buigen naar een positieve HSP flow.

Lees meer

Ben jij een perfectionist?

Veel hoogsensitieve mensen zijn ook perfectionisten. Een eigenschap die heel handig kan zijn, maar je in een doorgeschoten versie ook goed in de weg kan zitten.

Lees meer

Hooggevoeligheid in balans

Zoals eb en vloed komen en gaan zo heeft de mens ook behoefte aan een balans tussen gezelschap en stilte, tussen inspanning en ontspanning.

Lees meer

Pieker je of denk je veel na?

Eén van de typische gewoonten van hoogsensitieve mensen is de neiging tot veel nadenken en piekeren. In dit artikel reik ik je wat tips aan hoe hiermee om te gaan.

Lees meer

Een vol hoofd? Ruim op!

Heb je regelmatig een vol hoofd en verlang je naar rust? Ruim op met deze 3 effectieve HSP tips zodat je je weer helder en energiek voelt.

Lees meer

Het hokje hooggevoeligheid

Het hokje hooggevoeligheid (HSP) wordt soms als belemmerend gezien, maar het heeft ook een belangrijke functie. Het is belangrijk dat je ziet wie je bent.

Lees meer

De vier typen van intelligentie

Wist je dat er vier typen van intelligentie bestaan? De meest bekende is het IQ maar daarnaast zijn er ook nog het FQ, EQ en SQ. We verwarren vaak de mate van...

Lees meer

Hoogsensitief? Laat jezelf zien!

Anders dan anderen Als je hoogsensitief bent, ervaar je situaties vaak intenser en anders dan de meeste mensen. Je voelt of ziet bijvoorbeeld dat iemand iets anders...

Lees meer