Skip to content
HSP praktijk

Praktijk in Boskoop

De praktijk voor HSP coaching bevindt zich in Boskoop (nabij Gouda) en is goed bereikbaar per fiets, auto en OV.

Online begeleiding

Een coachingstraject kan ook online en is net zo effectief. Dit is met en zonder beeld mogelijk.

Aanmelden HSP mail

Gratis HSP tips

Ontvang tweewekelijks gratis HSP tips in je mailbox met informatie en handige tips over hoogsensitiviteit.​

Ervaar de voordelen van HSP coaching

Waarom HSP coaching?

Als hoogsensitief persoon neem je meer nuances waar en verwerk je deze vervolgens diepgaander. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel specifieke uitdagingen geven. Daar kan HSP coaching je bij helpen.

Zo ben je als HSP sneller gevoelig voor stress en overprikkeling en kan het anders zijn zorgen voor een laag zelfbeeld. Het is belangrijk om je te realiseren dat er niks mis is met je als je hoogsensitief bent. 

Door te leren wat hoogsensitief zijn inhoudt kun je beter rekening houden met jezelf, met meer zelfvertrouwen in het leven gaan staan en bijvoorbeeld overprikkeling in veel gevallen voor zijn.

Lees over hoogsensitiviteit in de meer dan 250 artikelen

Heb je last van je hoogsensitiviteit en kom je er zelf niet uit? Weet je het verstandelijk wel maar lukt het je niet om het ook te doen? HSP coaching kan uitkomst bieden. Ik help je graag door middel van coachingsgesprekken in de praktijk of online naar een fijn en meer ontspannen leven.

Weet je welkom!

Specialisaties

Naast hoogsensitiviteit heb ik mij ook verdiept in:

 

* KOPP/KVO: kind van ouder(s) met psychische problemen (destijds en/of nog steeds) of verslavingsproblematiek. Deze inmiddels volwassen kinderen van ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek worden ook wel KOPP genoemd.

Als HSP coach:

  • Vertel ik je wat hoogsensitiviteit precies is.
  • Leg ik je uit hoe jouw hoogsensitieve verwerkingssysteem werkt.
  • Leer ik je jouw grenzen te voelen en effectief te stellen.
  • Help ik je om voldoende sudder- en hersteltijd in je leven in te passen.
  • Begeleid ik je om een balans met ook voldoende leuke prikkels te realiseren.
  • Focus ik ook op kwaliteiten van je hoogsensitieve karaktereigenschap, zodat je deze (meer) gaat ervaren.

Kortom, ik leer je door middel van HSP coaching meer vanuit je sensitieve zelf leven, zodat je met meer plezier en ontspanning in het leven gaat staan.

Wist je dat HSP coachingstrajecten regelmatig vergoed worden door de werkgever? Bijvoorbeeld in het kader van een ontwikkelingsplan of opleiding. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever.

HSP coaching - HSP coach Maaike

Foto: Wendy van Bree Fotografie

HSP coaching op maat

Hoe werkt het?

Afspraak maken HSP begeleiding

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden

Reviews

Professioneel, warm, duidelijk

Ik was op zoek naar een HSP-coach met een nuchtere, praktische benadering en ben zo bij Maaike terecht gekomen. De gesprekken waren heel prettig en gaven me de handvatten die ik nodig heb.

Ze is professioneel, warm, duidelijk en met een fijne dosis humor. Ook complimenten voor haar website en sociale media – naast de gesprekken zijn haar artikelen erg aan te raden. Bedankt, Maaike!

Kim

Beeldende uitleg

Tijdens de eerste lockdown i.v.m. Corona ervaren wat het is om energie over te houden in plaats van steeds net genoeg te hebben om overeind te blijven. Dit zette mij aan het denken en ik kwam bij Maaike terecht. 

Met beeldende uitleg en een paar goede (online) gesprekken hielp ze me verder. Maaike is niet van de stappenplannen, doelen etc. Maar ze heeft me wel geholpen om hooggevoeligheid en mezelf beter te begrijpen. Ik kan nu weer zelfstandig verder, dankjewel Maaike!

R.G.

Luistert rustig

Ik ervaarde mijn ‘HSP zijn’ als een last. Door mij veel te veel af te stemmen op de mensen om mij heen was ik vaak uitgeput aan het eind van mijn dag. Er heerste chaos in mijn hoofd en ik kon niet bij mijn gevoel komen omdat ik overspoeld was door alle indrukken en energieën.

Door de gesprekken met Maaike weet ik nu hoe ik hier mee om kan gaan. Ik luister meer naar mijn gevoel en lichaam. Zij heeft mij geleerd om de behoefte te zien achter mijn gevoel. Maaike luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback. Ik vond het een waardevol traject en beveel Maaike zeker aan.

Karin

Vind antwoorden op veelgestelde vragen

HSP coaching

Dat kan zeker. Soms zoeken mensen alleen wat meer helderheid over hoogsensitiviteit of een aantal specifieke* vragen. We gebruiken het intakegesprek daar dan doelgericht voor. Mocht je eventueel toch nog vervolggesprekken willen kan dat natuurlijk altijd.

*Langdurige patronen vragen in veel gevallen om inzicht voor je ze kunt veranderen. Quick fix oplossingen werken vaak alleen tijdelijk of niet voldoende.

Geregeld krijg ik in de email de vraag of ik door iemand heen kan prikken. Vaak weten hoogsensitieve mensen het allemaal wel met hun hoofd, maar lopen ze vast in het doen. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben.

Ik heb in mijn praktijk verschillende technieken (zoals bijvoorbeeld creatieve) om samen te kijken waar je precies vastloopt en wat je nodig hebt om onder meer je gevoel meer te laten spreken.

Daarnaast gebruik ik ook mijn intuïtie om door te vragen naar specifieke situaties indien van toepassing. Ik ga graag samen met jou op zoek naar de kern van het probleem.

Ja, dat is een prima alternatief gebleken. Steeds vaker komen online coachingstrajecten voor. Deze zijn net zo effectief en hebben een aantal handige voordelen wanneer je niet in de buurt van Gouda woont. Dit kan zowel met als zonder beeld.

De voordelen lees je hier >>

Nee, dat kan ik niet. Hoogsensitiviteit (HSP) is namelijk geen aandoening of stoornis. Daarnaast is de definitie van hoogsensitiviteit nog niet helemaal helder in de wetenschap.

In het intakegesprek nemen we de uitgebreide 3 in 1 HSP test door ten aanzien van jouw ervaringen. Op basis van mijn ruime praktijkervaring licht ik toe wat hoogsensitiviteit is en kijken we samen naar welke kenmerken bij jou naar voren springen.

Ook kijk ik indien van toepassing naar zaken die eventueel meespelen zoals overgevoeligheid & rejection sensitivity (bijvoorbeeld bij volwassen KOPP), HSS (high sensation seeker/extraverte HSP) en de uitdagingen die passen bij een hoog intelligentie en hoogbegaafdheid.

Een coachingstraject is voor iedereen anders want we zijn allemaal uniek en iedereen komt met een eigen hulpvraag. Daarnaast vertel ik jou niet wat je zou moeten doen want jij weet dat voor jezelf het beste.

Ik begeleid je dus vooral met het vinden van jouw eigen antwoorden en geef je achtergronden over hoogsensitiviteit.

Zo hier en daar geef ik wat handige handvatten als het zo uit komt, maar de gesprekken zijn vooral gericht op wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt.

Dat is aan jou. Sommige mensen willen aan het einde van het intakegesprek direct aan de slag en anderen nemen een aantal dagen de tijd om dit rustig te overdenken.

Je mag dit helemaal op je eigen manier doen. Voor het slagen van een HSP coachingstraject is het belangrijk dat jij er een goed gevoel over hebt.

Dat is geen probleem. Coaching is voor iedereen en veel mensen weten nog niet zeker of ze hoogsensitief zijn. Misschien ervaar je jouw HSP kenmerken als ‘normaal’ of twijfel je omdat je je altijd al anders gevoeld hebt.

Ook kan het zijn dat je in een gedeelte van de kenmerken herkent maar niet alles. Dit is regelmatig het geval bij extraverte HSP en hoogbegaafde HSP.

Hier vind je een overzicht van de kosten: tarieven HSP coaching 

Ja, ik ontvang graag HSP tips in mijn mailbox

+ de gratis HSP minigids