Skip to content
HSP praktijk

Praktijk in Gouda

De praktijk voor HSP coaching bevindt zich in het centrum van Gouda en is goed bereikbaar per fiets, auto en OV.

Online begeleiding

Een coachingstraject kan ook online en is net zo effectief. Dit is met en zonder beeld mogelijk.

Aanmelden HSP mail

Gratis HSP tips

Ontvang tweewekelijks gratis HSP tips in je mailbox met informatie en handige tips over hoogsensitiviteit.​

Ervaar de voordelen van HSP coaching

Waarom HSP coaching?

Als hoogsensitief persoon neem je meer nuances waar en verwerk je deze vervolgens diepgaander. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel specifieke uitdagingen geven. Daar kan HSP coaching je bij helpen.

Zo ben je als HSP sneller gevoelig voor stress en overprikkeling en kan het anders zijn zorgen voor een laag zelfbeeld. Het is belangrijk om je te realiseren dat er niks mis is met je als je hoogsensitief bent. 

Volg voor HSP tips ook mijn Pinterest account >>

Door te leren wat hoogsensitief zijn inhoudt kun je beter rekening houden met jezelf, met meer zelfvertrouwen in het leven gaan staan en bijvoorbeeld overprikkeling in veel gevallen voor zijn.

Lees over hoogsensitiviteit in de meer dan 100 artikelen

Heb je last van je hoogsensitiviteit en kom je er zelf niet uit? Weet je het verstandelijk wel maar lukt het je niet om het ook te doen? HSP coaching kan uitkomst bieden. Ik help je graag door middel van coachingsgesprekken in de praktijk of online naar een fijn en meer ontspannen leven.

Weet je welkom!

Specialisaties

Naast hoogsensitiviteit heb ik mij ook verdiept in:

 

* KOPP/KVO: kind van ouder(s) met psychische problemen (destijds en/of nog steeds) of verslavingsproblematiek. Deze inmiddels volwassen kinderen van ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek worden ook wel KOPP genoemd.

Als HSP coach:

  • Vertel ik je wat hoogsensitiviteit precies is.
  • Leg ik je uit hoe jouw hoogsensitieve verwerkingssysteem werkt.
  • Leer ik je jouw grenzen te voelen en effectief te stellen.
  • Help ik je om voldoende sudder- en hersteltijd in je leven in te passen.
  • Begeleid ik je om een balans met ook voldoende leuke prikkels te realiseren .
  • Focus ik ook op kwaliteiten van je hoogsensitieve karaktereigenschap, zodat je deze (meer) gaat ervaren.

Kortom, ik leer je door middel van HSP coaching meer vanuit je sensitieve zelf leven, zodat je met meer plezier en ontspanning in het leven gaat staan.

HSP coaching - HSP coach Maaike

Foto: Wendy van Bree Fotografie

HSP coaching op maat

Hoe werkt het?

Afspraak maken HSP begeleiding

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden

Recensies

Een tijdje geleden bij Maaike geweest en al heel snel werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben! Ik had het zelf al wel gedacht, maar Maaike heeft voor mij het kwartje laten vallen waar ik haar heel dankbaar voor ben! Maaike is een warm en invoelend persoon wat het gesprek heel prettig maakt, je kunt daardoor eerlijk en open zijn.
Riek
“Een ontzettend lieve vrouw die je zelf aan het denken zet en je zo tot antwoorden laat komen die je zoekt. Ik ben er ontzettend mee geholpen en kan nu mijn leven indelen zoals ik dat wil met mijn eigen grenzen en iedereen die mij in mijn waarde laat. Fantastisch!”
Gaby
Maaike veel dank voor de waardevolle inzichten! Met humor en echt doorvragen stuurde je ons gesprek. Ik werd me bewust van wat ik tegen mezelf zeg, de neiging die ik heb om mezelf onbewust tégen te werken. Ik wil mijn aandacht volop richten op de dingen waar ik van geniet en die ik wil bereiken. En daar is nu weer alle ruimte voor.
Monique
Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.
Suzanne
Ik ben een aantal keren bij Maaike geweest en ze heeft mij op een heel prettige manier laten zien waar mijn valkuilen liggen. Het was voor mij een hele stap om met iemand te gaan praten maar ik voelde me bijzonder op mijn gemak bij haar! Het was fijn om met iemand te praten die je precies begrijpt.
Leonie
Juli 2019, toen begon mijn zoektocht naar mezelf bij Maaike. Nu bijna een jaar later kan ik vanuit volledige kracht in mezelf zeggen dat ik een ontzettende mooie, pijnlijke, uitdagende, inspirerende en helende reis heb afgelegd naar weer volledig in verbinding zijn met wie ik echt ben. Dat ik nu vanuit mijn intuïtie en zelfvertrouwen het leven toegemoet treed, ipv vanuit angst/onzekerheid en vanuit mijn hoofd.
Nadine
Ik heb Maaike als rustige, prettige coach ervaren die de tijd voor je neemt, goed naar je luistert en ook goede vragen stelt die je soms best wel aan het denken zetten. Maar hierdoor heb ik juist geleerd om het denken om te zetten naar voelen, aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Voordat ik met coaching aan de slag ging, had ik al veel gelezen over HSP en dat zorgde voor herkenning. Dankzij de coaching van Maaike heb ik er beter meer leren omgaan.
Anoniem
Ik heb heel veel gehad aan de spiegels die Maaike mij (op een liefdevolle manier) voorhield en heb dankzij haar coaching echt een hoop over mezelf geleerd. Ik pas de lessen (o.a. het aanvaarden van situaties, mezelf afschermen, gevoelens van anderen onderscheiden) die ik van haar leerde, nog steeds elke dag toe en ben een stuk liever voor mezelf geworden. Ik zou Maaike zeker aanraden als coach!
Daphne
Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik zelf coaching wilde. Op facebook volgde ik Maaike al geruime tijd en had het gevoel met haar wil ik in gesprek gaan. Mijn gevoel klopte bij Maaike. Ze gaf mij meteen het gevoel dat ik alles kon vertellen wat ik had meegemaakt in mijn leven. Zij creëerde rust en ruimte maar kon ook goed relativeren met een tikje humor. Ik voelde me gehoord door haar.
Selina
Maaike biedt mij al ruim twee jaar fijne coachingsgesprekken, waarmee ik meer inzicht krijg in de situaties die zich in mijn leven afspelen. De gesprekken helpen me bijvoorbeeld bij het zoeken naar balans tussen te veel en te weinig prikkels en het onderzoeken van mijn rol in het leven. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op een bepaalde manier tegen dingen aankijk en beleef.
Hella
Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze kon n.a.v. mijn verhaal goed analyseren. Dit gaf mij inzicht en helderheid. Ik waardeer haar kennis over hooggevoeligheid. Ik merkte dat het snel vertrouwd voelde.
Anoniem
Maaike is erg hartelijk en bekwaam. Ze kon goed inschatten welke aanpak voor mij het beste zou werken. Dankzij Maaike heb ik veel inzichten gekregen waar ik veel aan heb en ook praktisch mee aan de slag kan in mijn dagelijkse leven. De praktijk is erg fijn ingericht en het is ook mogelijk om online af te spreken, wat soms wel handig was.
Gaby dJ

Vind antwoorden op veelgestelde vragen

HSP coaching

Ja, ik ontvang graag HSP tips in mijn mailbox

+ de gratis HSP minigids