Skip to content
HSP praktijk

Praktijk in Boskoop

De praktijk voor HSP coaching bevindt zich in Boskoop (nabij Gouda) en is goed bereikbaar per fiets, auto en OV.

Online begeleiding

Een coachingstraject kan ook online en is net zo effectief. Dit is met en zonder beeld mogelijk.

Aanmelden HSP mail

Gratis HSP tips

Ontvang tweewekelijks gratis HSP tips in je mailbox met informatie en handige tips over hoogsensitiviteit.​

Ervaar de voordelen van HSP coaching

Waarom HSP coaching?

Als hoogsensitief persoon neem je meer nuances waar en verwerk je deze vervolgens diepgaander. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel specifieke uitdagingen geven. Daar kan HSP coaching je bij helpen.

Zo ben je als HSP sneller gevoelig voor stress en overprikkeling en kan het anders zijn zorgen voor een laag zelfbeeld. Het is belangrijk om je te realiseren dat er niks mis is met je als je hoogsensitief bent. 

Door te leren wat hoogsensitief zijn inhoudt kun je beter rekening houden met jezelf, met meer zelfvertrouwen in het leven gaan staan en bijvoorbeeld overprikkeling in veel gevallen voor zijn.

Lees over hoogsensitiviteit in de meer dan 100 artikelen

Heb je last van je hoogsensitiviteit en kom je er zelf niet uit? Weet je het verstandelijk wel maar lukt het je niet om het ook te doen? HSP coaching kan uitkomst bieden. Ik help je graag door middel van coachingsgesprekken in de praktijk of online naar een fijn en meer ontspannen leven.

Weet je welkom!

Specialisaties

Naast hoogsensitiviteit heb ik mij ook verdiept in:

 

* KOPP/KVO: kind van ouder(s) met psychische problemen (destijds en/of nog steeds) of verslavingsproblematiek. Deze inmiddels volwassen kinderen van ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek worden ook wel KOPP genoemd.

Als HSP coach:

  • Vertel ik je wat hoogsensitiviteit precies is.
  • Leg ik je uit hoe jouw hoogsensitieve verwerkingssysteem werkt.
  • Leer ik je jouw grenzen te voelen en effectief te stellen.
  • Help ik je om voldoende sudder- en hersteltijd in je leven in te passen.
  • Begeleid ik je om een balans met ook voldoende leuke prikkels te realiseren.
  • Focus ik ook op kwaliteiten van je hoogsensitieve karaktereigenschap, zodat je deze (meer) gaat ervaren.

Kortom, ik leer je door middel van HSP coaching meer vanuit je sensitieve zelf leven, zodat je met meer plezier en ontspanning in het leven gaat staan.

HSP coaching - HSP coach Maaike

Foto: Wendy van Bree Fotografie

HSP coaching op maat

Hoe werkt het?

Afspraak maken HSP begeleiding

Wat anderen van de HSP begeleiding vonden

Reviews

Professioneel, warm, duidelijk

Ik was op zoek naar een HSP-coach met een nuchtere, praktische benadering en ben zo bij Maaike terecht gekomen. De gesprekken waren heel prettig en gaven me de handvatten die ik nodig heb.

Ze is professioneel, warm, duidelijk en met een fijne dosis humor. Ook complimenten voor haar website en sociale media – naast de gesprekken zijn haar artikelen erg aan te raden. Bedankt, Maaike!

Kim

Beeldende uitleg

Tijdens de eerste lockdown i.v.m. Corona ervaren wat het is om energie over te houden in plaats van steeds net genoeg te hebben om overeind te blijven. Dit zette mij aan het denken en ik kwam bij Maaike terecht. 

Met beeldende uitleg en een paar goede (online) gesprekken hielp ze me verder. Maaike is niet van de stappenplannen, doelen etc. Maar ze heeft me wel geholpen om hooggevoeligheid en mezelf beter te begrijpen. Ik kan nu weer zelfstandig verder, dankjewel Maaike!

R.G.

Luistert rustig

Ik ervaarde mijn ‘HSP zijn’ als een last. Door mij veel te veel af te stemmen op de mensen om mij heen was ik vaak uitgeput aan het eind van mijn dag. Er heerste chaos in mijn hoofd en ik kon niet bij mijn gevoel komen omdat ik overspoeld was door alle indrukken en energieën.

Door de gesprekken met Maaike weet ik nu hoe ik hier mee om kan gaan. Ik luister meer naar mijn gevoel en lichaam. Zij heeft mij geleerd om de behoefte te zien achter mijn gevoel. Maaike luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback. Ik vond het een waardevol traject en beveel Maaike zeker aan.

Karin

Vind antwoorden op veelgestelde vragen

HSP coaching

Ja, ik ontvang graag HSP tips in mijn mailbox

+ de gratis HSP minigids