HSP begeleiding in Boskoop

HSP begeleiding op maat

Wat kan HSP begeleiding voor jou betekenen?

HSP begeleiding kan jou ondersteunen in het accepteren van je hoogsensitiviteit. Zoals het in kaart brengen en verwerken van je emoties en het loslaten (= accepteren) van situaties uit het verleden. Maar ook het leren stellen van grenzen, het hervinden van jezelf en het ontdekken van jouw unieke kwaliteiten. De focus ligt gedurende het hele proces op wie jij bent en wat voor jou werkt.

Mijn rol hierin als HSP coach/counselor is een stukje mee te wandelen op je pad en je te motiveren om alles uit jezelf te halen. Samen kijken we vervolgens wat jouw mogelijkheden zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten, zodat je op jouw manier vanuit een prettige en ontspannen wijze met je hoogsensitiviteit kunt leven.

Jij bepaalt de route en het tempo.

Hoe werkt het?

1. Maak een afspraak

Stuur een bericht via het contactformulier voor een afspraak.

2. Vul de formulieren in

Als de afspraak gemaakt is stuurt Naomi je onder andere het intakeformulier en antwoordenformulier van de HSP test toe als voorbereiding op het intakegesprek. Deze formulieren stuur je uiterlijk één week voor het intakegesprek ingevuld retour.

3. Het intakegesprek

In dit gesprek kijken we samen waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om weer verder te kunnen.

4. Coachingstraject

Als een coachingstraject passend is en jij er een goed gevoel over hebt, gaan we aan de slag.

HSP begeleiding

Is Boskoop te ver weg? Online HSP begeleiding >>

HSP coachingstraject

Het intakegesprek

Elk traject voor HSP begeleiding start met een intakegesprek van circa 1 1/2 uur, zodat we de tijd hebben om jouw situatie en leven in kaart te brengen. Voorafgaand aan de intake ontvang je per e-mail een intakeformulier en HSP test die je uiterlijk één week voor de intake ingevuld terug dient te sturen. Zo kunnen we tijdens het intakegesprek gelijk aan de slag!

We bekijken in het intakegesprek waar je tegenaan loopt en wat jij nodig hebt. Aan het einde van dit gesprek is de beslissing aan jou of je een traject aan wilt gaan. Je hebt altijd de gelegenheid er thuis rustig over na te denken.

Vervolgconsulten

Na het intakegesprek kunnen we op jouw verzoek een vervolgconsult plannen. Deze duren altijd één uur. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn verschilt per situatie en behoefte. Gemiddeld zijn 6-8 sessies voldoende, maar dit kunnen er ook meer of minder zijn. Geen (hoogsensitief) mens is gelijk, wat jij nodig hebt staat voorop.

Tijd tot intakegesprek

Afhankelijk van je voorkeursdag(en) en de ruimte in de agenda, wordt het intakegesprek in circa 4 weken na je aanvraag ingepland.

Over mij

Maaike Kruijsen

Ik ben een mensenmens en ik kan enorm genieten van de stilte en de natuur. De afwisseling tussen samen zijn met mensen, als HSP coach in de praktijk en de momenten alleen in de natuur zijn voor mij als extraverte en hoogbegaafde HSP’er ideaal.

Naast coachen ben ik graag creatief bezig met schrijven, het verder ontwikkelen van deze website en leer ik bij over hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en psychologie.

In mijn vrije tijd bestudeer en fotografeer ik onder meer roofvogels in binnen- en buitenland. Ik bestuur ook webcams van diverse roofvogels en werk indirect mee aan onderzoek naar Amerikaanse zeearenden en hun broedgedrag.

Tot slot reis ik graag om nieuwe mensen te ontmoeten en prachtige natuur te ontdekken

Lees meer over mij >>

Maaike Kruijsen, HSP coach

Foto: Wendy van Bree Fotografie

Veelgestelde vragen

HSP begeleiding

Dat kan zeker. Soms zoeken mensen alleen wat meer helderheid over hoogsensitiviteit of een aantal specifieke* vragen. We gebruiken het intakegesprek daar dan doelgericht voor. Mocht je eventueel toch nog vervolggesprekken willen kan dat natuurlijk altijd.

*Langdurige patronen vragen in veel gevallen om inzicht voor je ze kunt veranderen. Quick fix oplossingen werken vaak alleen tijdelijk of niet voldoende.

Geregeld krijg ik in de email de vraag of ik door iemand heen kan prikken. Vaak weten hoogsensitieve mensen het allemaal wel met hun hoofd, maar lopen ze vast in het doen. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben.

Ik heb in mijn praktijk verschillende technieken (zoals bijvoorbeeld creatieve) om samen te kijken waar je precies vastloopt en wat je nodig hebt om onder meer je gevoel meer te laten spreken.

Daarnaast gebruik ik ook mijn intuïtie om door te vragen naar specifieke situaties indien van toepassing. Ik ga graag samen met jou op zoek naar de kern van het probleem.

Ja, dat is een prima alternatief gebleken. Steeds vaker komen online coachingstrajecten voor. Deze zijn net zo effectief en hebben een aantal handige voordelen wanneer je niet in de buurt van Boskoop woont. Dit kan zowel met als zonder beeld.

De voordelen lees je hier >>

Nee, dat kan ik niet. Hoogsensitiviteit (HSP) is namelijk geen aandoening of stoornis. Daarnaast is de definitie van hoogsensitiviteit nog niet helemaal helder in de wetenschap.

In het intakegesprek nemen we de uitgebreide 3 in 1 HSP test door ten aanzien van jouw ervaringen. Op basis van mijn ruime praktijkervaring licht ik toe wat hoogsensitiviteit is en kijken we samen naar welke kenmerken bij jou naar voren springen.

Ook kijk ik indien van toepassing naar zaken die eventueel meespelen zoals overgevoeligheid & rejection sensitivity (bijvoorbeeld bij volwassen KOPP), HSS (high sensation seeker/extraverte HSP) en de uitdagingen die passen bij een hoog intelligentie en hoogbegaafdheid.

Een coachingstraject is voor iedereen anders want we zijn allemaal uniek en iedereen komt met een eigen hulpvraag. Daarnaast vertel ik jou niet wat je zou moeten doen want jij weet dat voor jezelf het beste.

Ik begeleid je dus vooral met het vinden van jouw eigen antwoorden en geef je achtergronden over hoogsensitiviteit.

Zo hier en daar geef ik wat handige handvatten als het zo uit komt, maar de gesprekken zijn vooral gericht op wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt.

Dat is aan jou. Sommige mensen willen aan het einde van het intakegesprek direct aan de slag en anderen nemen een aantal dagen de tijd om dit rustig te overdenken.

Je mag dit helemaal op je eigen manier doen. Voor het slagen van een HSP coachingstraject is het belangrijk dat jij er een goed gevoel over hebt.

Dat is geen probleem. Coaching is voor iedereen en veel mensen weten nog niet zeker of ze hoogsensitief zijn. Misschien ervaar je jouw HSP kenmerken als ‘normaal’ of twijfel je omdat je je altijd al anders gevoeld hebt.

Ook kan het zijn dat je in een gedeelte van de kenmerken herkent maar niet alles. Dit is regelmatig het geval bij extraverte HSP en hoogbegaafde HSP.

Hier vind je een overzicht van de kosten: tarieven HSP begeleiding