Skip to content

Ervaringen van anderen

HSP coaching

Uit een uitgebreid verhaal de kern halen

Maaike is een hele fijne hsp coach met kennis gebaseerd op de wetenschap en dus niet ‘zweverig’.

Ze kan uit een uitgebreid verhaal de kern halen en daarmee aan de slag gaan.
Ze geeft duidelijke uitleg over hoe een hoogsensitief brein werkt en ik vond het heel prettig om mijn verhaal te kunnen doen bij iemand die het écht begrijpt.
Gesprekken zijn mogelijk in de praktijk en online.

Mocht ik weer coaching nodig hebben, dan ga ik zeker weer naar Maaike toe!

Marian

De juiste vragen gesteld

Na lang zoeken en veel andere soorten hulppogingen kwam ik bij Maaike uit. Ik moest er een stukje voor rijden, maar dit was het meer dan waard.

Eindelijk werden de juiste vragen gesteld en de juiste spiegel voorgehouden. En hoe goed is het als iemand zelf aangeeft het dat goed gaat en een nieuwe afspraak niet nodig lijkt.

Eeuwig dank.

Edith

Direct op een fijne manier

Na de ontdekking van mijn hoogsensitiviteit ben ik na voor de zoveelste keer te zijn vastgelopen bij Maaike terecht gekomen. 

Ik had het idee dat er nog een puzzelstukje miste en dat HSP niet de enige verklaring was voor de uitdagingen die ik steeds tegenkwam. Heel snel wist Maaike te duiden wat het zou kunnen zijn en gaf me een goede richting om verder in te verdiepen.

Maaike is een hele fijne coach. Ze is direct op een fijne manier en weet het met humor ook luchtig te houden. Ze schakelt super snel een kan veel hulpmiddelen aanbieden en inzichten geven. Er wordt ook goed rekening gehouden met in hoeverre je in staat bent zelfstandig stappen te zetten. Maatwerk dus.

Chris

Fijne persoonlijkheid

Ik vond het heel erg moeilijk om mijn hoogsensitiviteit te accepteren en kon er niet goed mee omgaan; elke dag was ik aan het worstelen. Ik heb me toen geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven van HSP coaches en die van Maaike sprong er gelijk uit met veel bruikbare en heldere informatie. 

Daar ik het gevoel had vast te lopen, besloot ik om een coachingstraject bij Maaike te volgen. Maaike is een hele fijne persoonlijkheid waarbij ik mij gelijk op mijn gemak voelde en die mij begreep. Tijdens de gesprekken met Maaike werd ik mij bewust van mijn patronen en gedachten waardoor ik meer inzicht in mezelf kreeg en dingen kon veranderen. 

Maaike kan goed luisteren en zegt de juiste dingen waardoor ik aan het denken werd gezet. Nu voel ik me krachtig en kan ik weer verder; mijn hoogsensitiviteit ervaar ik niet langer als een last. Ik ben Maaike heel dankbaar en beveel haar van harte aan als HSP coach.

Thea

Heldere uitleg

Wat een superfijne coach!


Maaike heeft mij enorm geholpen met het anders kijken naar voor mij moeilijke dingen. Door een hele heldere uitleg over hoe het HSP brein werkt, werd het ook een heel stuk begrijpelijker waar de overprikkeling vandaan komt en wat er mee te doen. Verder is Maaike een heel fijn mens en daar waar de maatschappij en de omgeving vinden dat we alles maar leuk moeten vinden, heeft zij mij geholpen met dat niet alles oké hoeft te zijn. Dat voelt als een hele opluchting.
Ben haar heel dankbaar!

Petra

Fijn persoon

Maaike is zo’n fijn persoon. Ik heb hele fijne gesprekken met haar gehad. Ze stelde precies de juiste vragen. Wat mij weer aan het denken zette. Ik heb zoveel geleerd en zoveel tips gekregen. 
Ik begrijp mijn hoogsensitiviteit nu veel beter. Het hoort nu bij mij, terwijl ik het eerst vooral vervelend vond.
Maaike raad ik iedereen aan die worstelt met z’n hoog sensitiviteit. 
 
Nogmaals dank voor alle fijne gesprekken, al je inzichten, tips en al het andere wat je voor me hebt gedaan! Ik ben je echt enorm dankbaar.

Esther

Vinger op de ‘zere’ plek

Mag ik je hartelijk danken voor je fijne energie, je doortastende vragen en je prachtige wijze waarop je vaak naadloos de vinger op de ‘zere’ plek wist te leggen.

Kim

Rustige aanpak

Voorlopig kan ik het alleen af. Ik had dit echt niet verwacht, toen ik voor het eerst bij je kwam. Je rustige aanpak deed mij erg goed, ik voelde in die vrijheid steeds meer, dat mijn eigen verantwoordelijkheid & wil “het toch moet gaan doen”.

Els

Ze oordeelt niet en je kunt met haar lachen

Door een druk gezinsleven en te weinig (herstel)tijd voor mezelf liep ik helemaal vast. Het was tijd om niet alleen te lezen over HSP, maar om er hulp bij te vragen.

Toen ik een speciale HSP Coach ontdekte en ook nog eens dichtbij huis, twijfelde ik geen moment. In een aantal sessies heb ik zoveel ontdekt over hoe mijn brein werkt en wat HSP zijn betekent voor zowel mijn werk als privé dat ik dit iedereen met een HSP-kenmerk aanraadt om te gaan ontdekken.

In een half jaar tijd is er al zoveel voor mij veranderd en ervaar ik meer rust. Maaike luistert goed, oordeelt niet en je kunt met haar lachen, wat ook niet onbelangrijk is. Ik heb me altijd erg op mijn gemak gevoeld en zou iedereen een traject bij haar aanbevelen. 

Mariska

Veel nieuwe inzichten

Vanwege de goede informatie die Maaike via haar Pinterest account deelt over HSP zocht ik contact met haar voor een coachingtraject. Bij het intakegesprek stelde Maaike veel vragen om een compleet beeld te krijgen van mijn – werkgerelateerde – coachingvragen. In een vijftal coachingsessies gaf Maaike veel uitleg over HSP, met leestips en opdrachten die ik thuis kon uitvoeren. Zo kon ik werkenderwijs leren.

Maaike heeft enorm veel kennis en voert op een rustige en prettige manier de gesprekken. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en ik beveel de coaching bij Maaike van harte aan!

Bianca

Hele fijne gesprekken

Hele fijne gesprekken gehad met haar. Ze heeft alles heel netjes uitgelegd en onderbouwd, waardoor er zelfs dingen waarvan je zelf niet eens wist dat ze invloed zouden hebben ook betrekking hebben met dingen die je nu ervaart. Ik voelde me heel begrepen omdat ze echt naar me luisterde en goed nadacht over alles wat ik zei. Zeker een aanrader.

Wesley

Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen

Wat heb ik hier veel aan gehad! Geweldige coaching. Begripvol, to the point en praktisch. Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen. Een feest van herkenning en ook erkenning. Ik heb nu heel wat handvatten waar ik echt mee verder kan. Meer dan 5 sterren.

Maaike

Het leven is leuker!

Ik heb gedurende bijna 1 jaar tijd coaching gehad van Maaike. Ik wilde coaching omdat ik het gevoel had dat het leven mij overkwam, ik ging regelmatig over mijn grenzen heen en zat altijd met mijn hoofd in de toekomst.

Maaike is ontzettend vriendelijk en je merkt dat ze veel ervaring en kennis heeft. Wat ik ook fijn vond, is dat ze niet ‘zweverig’ is wat je veel ziet bij HSP-coaches. Ze kan dingen heel goed aan je terugkoppelen waardoor ze inzichtelijk worden en ze legt goed uit hoe je ‘HSP-brein’ werkt. We hebben ACT-therapie gedaan, tijdens de sessies bespraken we van alles en kreeg ik opdrachten mee. 

Ik ben echt een ander mens geworden sinds de coaching. Ik weet beter waar ik behoefte aan heb en kan daardoor beter mijn grenzen aangeven, ik durf meer voor mijzelf te kiezen. Het leven is leuker! Ik heb online coaching gekozen en heb dit nooit als vervelend ervaren. Maaike zorgde er altijd voor dat ik mij op me gemak voelde en daardoor durfde ik mij kwetsbaar op te stellen. Ik zou nog veel meer willen vertellen, maar kortom; héél erg waardevol en ik zou het iedereen aanraden. Bedankt Maaike!

Laura

Accepteren van HSP

Maaike heeft me in een paar maanden tijd met o.a. ACT verder geholpen in het accepteren van hsp en omgaan met gevoeligheid voor afwijzing. Maaike is heel integer en invoelend en ziet goed waarbij je hulp kunt gebruiken. Ze legt daarnaast duidelijk uit wat het betekent om hsp’er te zijn en hoe je er positief mee om kunt gaan. Ik kan coaching bij Maaike alleen maar van harte aanbevelen!

N

Vertrouwde sfeer

De coaching van Maaike heeft mij erg geholpen. Vanaf het begin slaagde Maaike erin een vertrouwde sfeer te creëren, terwijl de afspraken online waren. Het voelde als praten met een vriendin, maar Maaike bleef professioneel. Haar beeldende metaforen en opdrachten hebben mij erg geholpen. Ze heeft ook veel kennis en ervaring waardoor ze mij erg goed geholpen heeft. 

Petra

Inzicht gegeven

Ik had wat artikelen over HSP gelezen en dacht: dat komt bekend voor. Tegelijkertijd liep ik steeds dezelfde cirkels. Ik vroeg me af of het één wat met het ander te maken had. Maaike liep een stukje mee en al snel vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ze heeft me inzicht gegeven in bepaalde patronen. Dat ging heel relaxt. Maaike heeft veel kennis van HSP en ACT. Daarnaast is het fijn om met haar te praten. Ik begrijp mezelf nu steeds beter en weet ook dat ik een keuze heb.

Jan

Fijne gesprekspartner

Voor mijn eerste gesprek wist ik niet goed wat ik moest verwachten. In het begin was dat best spannend en heb ik het over me heen laten komen. Al heel snel kwam ik er achter dat Maaike heel goed wist waar ze het over heeft en een zeer fijne gesprekspartner is. 
 
Het heeft mij ontzettend goed geholpen! Tijdens het traject heb ik veel over mezelf geleerd en dingen die mij in het dagelijks leven helpen. 

Rob

Op maat gemaakt traject

Fijne begeleiding en een op maat gemaakt traject. Ik heb nog steeds veel aan het inmiddels afgeronde traject.

Merel

Mooie inzichten gekregen

De coaching van Maaike heb ik ervaren als zeer waardevol. Al vanaf het eerste contact voelde het vertrouwd. Bij Maaike voelt het veilig. Ze straalt rust uit en heeft duidelijk veel ervaring. Haar aanpak had direct effect, wat veel motivatie gaf om verder te gaan. Dankzij Maaike heb ik mooie inzichten gekregen waar ik nu mee vooruit kan. Haar coaching is een oprechte aanrader.

Linda

Wetenschappelijke inzichten

Maaike heeft mij in een aantal sessies helder inzicht gegeven in welke “processen” het leven van een HSP wezenlijk anders maken dan dat van de meeste mensen. Maar vooral hoe mijn eigen houding bepalend is in het ervaren van verrijking in plaats van hindernissen. Het registreren (en zelf controleren) van denkpatronen en doorbreken van vaste routines werkt bevrijdend. De sessies hebben we virtueel gedaan en dat werkte prima.

Maaike is niet zweverig en baseert zich op wetenschappelijke inzichten, wat voor mij belangrijk is.

WS

Vriendelijk en empathisch

Maaike is een vriendelijke en empathische vrouw. Ze heeft mij hartelijk ontvangen in haar praktijk en veel energie gestoken in mijn ontwikkeling. Ze weet goed wat jij als cliënt nodig hebt en weet daar goede adviezen bij te geven. Bedankt Maaike!

Hannah

De goede vragen stellen

Maaike weet precies de goede vragen te stellen. Ze had mij zo door en kon me daardoor echt vooruit helpen. Ik ben haar enorm dankbaar. Tijdens de gesprekken voelt het vertrouwd aan, er is een ongedwongen sfeer waarin het veilig voelt te vertellen wat je denkt. Gelukkig biedt ze ook online consulten aan, waardoor ik van haar diensten gebruik kon maken.

Manon

Fijne sessies

Fijne sessies gehad bij Maaike. Ze heeft mij veel geleerd op het gebied van omgaan met mijn HSP.

Marit

Luisteren

Nadat mijn jongste zoon het huis had verlaten viel ik in een gat. En dit terwijl ik een hele zelfstandige, verantwoordelijke fulltime baan heb in de administratieve sector waarbij ik veel verschillende projecten doe en leidinggevende ben. Ik dacht dat ik een burn-out had. Ik heb contact met Maaike gezocht. Zij luisterde goed naar mij en gaf mij opdrachten waardoor ik mijzelf leerde kennen. 

Ik kwam erachter dat ik een bore-out had. Ik heb meer verschillende prikkels en spanning nodig om happy te zijn. Het gezin had mij jarenlang een enorme energie gegeven die ik nu miste. Het werk kon ik goed maar vond ik eigenlijk toch saai. 

Daarom ben ik gaan doen wat ik 40 jaar geleden al had willen doen…..een nieuwe baan zoeken in een nieuwe stad waarbij ik mijn liefde voor kinderen kwijt kan. Een compleet andere omgeving. En daarnaast ga ik nog veel meer andere dingen doen waardoor mijn leven weer lekker complex wordt, ik mijn steentje bijdraag aan de maatschappij en ik alles moet zien te combineren. Bedankt Maaike en knap dat ik bij jou in slechts 5 sessies tot dit inzicht ben gekomen.

Jacqueline

Met nieuwe moed verder reizen

Van je besluit om je te laten coachen door Maaike krijg je geen spijt. Als je een poosje met Maaike optrekt door het landschap van je vragen ontdek je haar warme persoonlijkheid, waarbij je je meteen op je gemak zult voelen.

Daarbij heeft ze veel kennis van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Ze weet waar ze het over heeft en kan dit duidelijk uitleggen. Haar jarenlange ervaring, die je terugziet in de manier waarop ze naar je verhaal luistert en doorvraagt, maken de sessies een moment waarop je tot rust komt en met nieuwe moed verder kunt reizen.

Het is gewoon jammer om weer afscheid te nemen van elkaar. 😉 Gelukkig kun je Maaike eenvoudig contacten om nog wat te vragen of een APK’tje af te spreken.

Annemieke

100% zweefvrij

Ik heb de afgelopen maanden een aantal sessies bij Maaike gehad en dat is mij heel goed bevallen. De gesprekken die wij gehad hebben waren allemaal goed en snel en “100% zweefvrij”. Ze is duidelijk iemand die voor het vak van coach geboren is en dat valt tijdens de gesprekken goed te merken. Ik raad haar dan ook van harte aan voor iedereen die vragen heeft op het gebied van hooggevoeligheid en / of hoogbegaafdheid.

Nick

Nieuwe inzichten

Ik heb van Maaike veel nieuwe inzichten gekregen en vond het ontzettend fijn zo door haar gezien te worden.

Geertje

Maaike kijkt echt naar jou als mens!

Toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten attendeerde mijn partner mij op een coach die gespecialiseerd is in HSP. Maaike Kruijsen. Ik heb toen een intake met haar gehad. Ik merkte gelijk dat ik mij bij haar heel erg op mijn gemak voelde.

Maaike dringt snel tot de kern door op een vriendelijke manier. Het gevoel echt door haar begrepen te worden en dat ze echt naar jou luistert. Hierdoor heeft Maaike voor mij echt de kern heeft weten te raken en mij vele inzichten heeft gegeven waardoor ik verder kon. Oude vastgeroeste patronen doorzag zij snel en heeft mij hulp geboden om hier mee om te gaan en te kijken naar wat IK echt nodig had/heb. Maaike breng ook de nodige humor in de gesprekken en laat je zien, en bovenal ook voelen, hoe je anders met dingen waar je tegenaan loopt kan omgaan.

Wat ik vooral heel erg fijn vond is dat Maaike het echte gesprek aan gaat en dit organisch laat verlopen en niet als zoveel coaches/psychologen een vaste patroon afwerken en je zien als een soort invuloefening. Maaike kijkt echt naar jou als mens! Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Hierin onderscheid Maaike zich in mijn ogen echt.

Maaike heeft mij ook inzicht gegeven dat het goed zou kunnen dat ik naast HSP ook hoogbegaafd zou kunnen zijn en hierdoor vielen er nog meer puzzelstukjes op z’n plek.  Daarnaast heeft Maaike mij ook de suggestie gegeven om een kerntalentenanalyse te doen. Hierdoor is het plaatje voor mij compleet geworden.

Maaike heeft mij weer het gevoel gegeven dat ik er mag zijn zoals ik ben en ik weet nu hoe ik het beste met mijn karaktereigenschappen om kan gaan en hoe deze het beste tot z’n recht te laten komen.

Maaike, heel veel dank dat je mij deze inzichten hebt gegeven en dat ik jou heb mogen leren kennen.

Jer

Zéér waardevol

Mijn gesprekken met Maaike waren zéér waardevol. De 1e sessie hebben we goed in kaart gebracht wat ik nodig had. In overleg zijn we een traject in gegaan. Maaike is goed in staat de zaken terug te leggen waar ze horen, zonder het (gezamenlijke) doel uit het oog te verliezen. 

Door de gesprekken kreeg ik inzichten in mijn eigen handelen en we hebben de sessies goed en voldaan afgesloten. Absoluut een aanrader als je worstelt met je hoogsensitiviteit en/of je hoogbegaafdheid. Dank je wel!

Ellis

Kennis van HSP en ACT

Ik had 5 sessies met Maaike waar ik erg veel aan heb gehad. Haar kennis van HSP en ACT (acceptance & commitment therapy) hebben me tot vele inzichten gebracht. Ik raad haar absoluut aan!

Myrthe

Niet ‘zweverig’

Maaike heeft mij inzicht geven in bepaalde denkpatronen met behulp van duidelijke voorbeelden en metaforen. Ik heb de gesprekken als erg fijn ervaren en voelde mij op mijn gemak. Ook vond ik het prettig dat het niet ‘zweverig’ was. Mede door deze gesprekken heb ik de afgelopen tijd meer rust gevonden.

Pien

Een vakvrouw met veel kennis

Altijd gericht zijn op anderen, nooit snel een besluit kunnen nemen, denken dat mensen je irritant vinden, vaak horen dat je te gevoelig bent, druk maken om dingen waar andere mensen nog geen eens bij stilstaan, jezelf altijd op de laatste plaats zetten. Dat is best vermoeiend! Al 52 jaar lang deed ik dit. Bij toeval las ik artikel over HSP en het leek net of dat artikel over mij ging. Herkenning! Hierdoor wilde ik meer over HSP leren en dus ook over mijzelf.

Ik ben via Instagram bij Maaike terecht gekomen. De manier waarop zij dingen kon uitleggen over HSP in haar artikelen sprak me erg aan. Maaike is een vakvrouw met heel veel kennis over HSP. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Ze ziet je en kan goed luisteren. Daardoor komt ze snel bij een kern. Integer is ze ook. Ze heeft me op weg geholpen naar een betere versie van mijzelf. Ik heb geleerd hoe mijn hoofd werkt en welke valkuilen er soms zijn. Door haar uitleg, oefeningen en advies kan ik oprecht zeggen dat ik een nog leuker mens ben geworden. Daar ben ik haar dankbaar voor.

Joanne

Schat aan informatie

Maaike is een ongelofelijke schat aan informatie en goede raad over hooggevoeligheid, maar ook zoveel andere thema’s die daarmee verweven kunnen zijn – hogerbegaafdheid, rouw, burn-out, zelfontwikkeling, enz.

Hoewel ik een aandachtige lezer was (en nu nog steeds!) van Maaike’s nieuwsbrief en blog, vond ik de coaching een echte meerwaarde in mijn proces, en ik ben blij dat ik die stap gezet heb. Het coachingstraject was perfect afgestemd op mijn noden van dat moment, op een tempo dat voor mij juist aanvoelde, en heeft me tot een volledige omarming en benutting gebracht van mijn hooggevoeligheid. Ik sta dankzij Maaike sterker (in al mijn kwetsbaarheid), bewuster, en vreugdevoller in het leven!

Hoewel ik Maaike graag in het echt had willen zien, liet mijn locatie in Frankrijk dit niet toe 😉 Mijn traject verliep dus via online sessies, waarvoor hartelijk dank Maaike!!

Narelle

De juiste onderwerpen

Maaike is heel kundig, scherp en kan goed luisteren. Ze haalt de juiste onderwerpen uit de gesprekken.
 
Ik heb heel veel van haar geleerd over mezelf, mijn gevoelens en hoe ik daar naar kan handelen.
 
Mijn leven kan ik nu meer sturing geven ipv onder controle willen houden. Dat geeft enorm veel ruimte en vrijheid. 
 
Ik ben heel dankbaar met haar hulp!

Winette

Een fijne, invoelende coach

Ik heb bij Maaike ongeveer 5 gesprekken gehad en dat heeft mij heel goed gedaan. Ik had het gevoel dat we gelijk op de goede golflengte zaten en dat ik niet heel veel hoefde uit te leggen! Heel prettig. Maaike is een fijne, invoelende coach die je goed laat kijken naar je eigen gedrag en emoties (en hoe je daar dan mee om zou kunnen gaan).

Ik heb best wat traantjes gelaten, omdat zij mij bepaalde inzichten gegeven heeft over de relatie die ik met mijn moeder had en nog steeds heb. Tja… ik wist het zelf eigenlijk ook wel, maar ik vond het altijd lastig om toe te geven aan mezelf, voelde me altijd schuldig.
 
Dankjewel Maaike, voor alle inzichten en oplossingen waar ik verder mee kan. En mocht ik nog een keer hulp nodig hebben dan kom ik zeker weer bij je langs.

Anoniem

Precies het juiste

Wat fijn om een coach te hebben die uit mijn chaotische hak-op-de-tak-verhalen precies het juiste wist te vissen.
Doordat ik nu weet dat ik ook hoogbegaafd ben, zijn veel puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer op de rit heb. Dankjewel!

Jeanette

Een leidraad aangereikt

Dear Maaike,

In 2020 was ik er helaas niet goed aan toe. In 2019 verloor ik mijn moeder én na een moeizame rechtsgang door een pensioenconflict eveneens mijn baan. Een en ander resulteerde o.a. in een hardnekkig eczeem aan mijn handen. Omdat ik in het reguliere geen vooruitgang ondervond, bezocht ik een natuurgeneeskundige.

Dat ik dankzij zijn nul-meting eerst op mijn 65e (!) gediagnosticeerd werd met HSP heb ik in eerste instantie als bijvangst ervaren. Maar toen ik eenmaal aan dat gegeven gewend was, werden mij veel zaken duidelijk. Hiermee werd verklaard waarom ik me als kind al vaak verlegen, gestresst en terug getrokken voelde. Ook werd helder dat er reden was waarom ik in tegenstelling tot anderen, naast sociale contacten, ook veel tijd en rust voor mezelf nodig had. Wel een eye-opener, hoor !

Ik oriënteerde me en kwam zodoende op jouw website terecht. Eerlijk gezegd zag ik mijn HSP-zijn toen wel meer als een last dan als een pre, en wist niet goed om te gaan met de onmiskenbare feiten.

In 2021 besloot ik de stap te wagen en meldde mij aan voor jouw coachingstraject. Ik wilde af van de nadelen, en was heel benieuwd naar de voordelen. Wat heb ik veel van jou geleerd! Makkelijk was dat niet altijd. Confronterend ook. Maar wat ben ik er veel mee opgeschoten. Dankzij jou heel bewust geworden van de voordelen, waar ik -nu ik dit weet- zó van kan genieten. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar zo ervaar ik ze niet langer. Ik weet nu immers hoe daar mee om te gaan.

Van harte raad ik dan ook andere HSP-ers aan deze stap te zetten. Met een bescheiden inzet aan tijd en geld wordt je een leidraad aangereikt die je leven ten gunste zal veranderen. Want dat is wat er moet gebeuren. Verwacht niet dat de maatschappij jou anders gaat bejegenen, omdat je HSP bent. Het is zaak dat je zelf leert hoe met dat gegeven om te gaan, en dat is mij op deze manier met jouw hulp boven verwachting gelukt. Ik zal je hier dan ook voor altijd dankbaar voor blijven.

Veel liefs van

Nelleke

Doortastende HSP-coach

Ik heb Maaike leren kennen als een hele fijne, professionele en doortastende HSP-coach.

Ze creëert rust, ruimte en vertrouwen om met je HSP-vragen aan de slag te gaan.

Al na een paar gesprekken met Maaike kreeg ik inzicht hoe ik mijn HSP-kwaliteiten voor me kan laten werken.

Verder werd voor mij ook duidelijk waarom ik tot die tijd er zo mee geworsteld heb. Het was heel bevrijdend!

De gesprekken hebben een hele positieve uitwerking gekregen op mijn werk en privé leven en daar ben ik heel blij mee.

Tonny

Luisterend oor, inzichten

Je leest weleens de stelling dat HSP niet alleen een last is, maar ook heel mooi kan zijn. Als ik weer eens overladen was door geluid, licht en/emoties, kon ik weinig met die stelling. Ik las vele boeken gelezen over HSP.

Stiekem hoopte ik dat de mooie kanten van HSP zich op een dag aan mij zouden openbaren. Ik was dan ook blij verrast met Maaikes website met een uitgebreide lijst met boekentips en interessante links. Toen ik besloot om met iemand te gaan praten, dacht ik meteen aan Maaike die zo genereus was met het delen van haar kennis.

Tijdens onze gesprekken bleek Maaike net zo royaal te zijn met haar luisterend oor, inzichten, adviezen en tips. Zoals Erasmus het mooi omschreef: de kern van geluk is degene willen zijn die je bent. Maaike heeft absoluut een bijdrage geleverd aan de kern van mijn geluk. 

Naomi

Zeer kundige coach

Maaike is een zeer kundige coach. Ze gaat de dialoog aan op een open, nuchtere en luchtige manier. Samen hebben we verschillende fases van coaching doorlopen; van het verkennen van de coachvraag tot en met het verankeren van functioneel gedrag in interactie met andere mensen in het dagelijks leven.

Maaike heeft mij écht geholpen met het verhelderen van de vraagstukken waar ik mee worstelde. In de coaching heb ik veel ruimte ervaren om zelf op onderzoek uit te gaan, te ontdekken en te kunnen veranderen. Ik kan nu zelfstandig verder met een rugzak aan kennis en inzicht en veel positieve leerervaringen! Zo blij!

Ik zou Maaike aan iedereen aanbevelen die zichzelf herkent in de thema’s waar zij in gespecialiseerd is; Hoogbegaafdheid, HSP en/of KOPP.

Wyke

Duidelijkheid, uitleg en goede vragen

Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken met Maaike. Zoveel dingen vielen op zijn plaats. Door haar duidelijkheid, uitleg en goede vragen voelde ik mij zo goed begrepen. 

Haar aanpak is heel concreet en ze hield echt een spiegel voor. Bepaalde oneliners of vragen blijven echt hangen en daardoor zijn er echt veranderingen in gang gezet. Ik ben haar heel dankbaar!

Lavie Yvon

Waardevol coachtraject

Met Maaike klikte het fijn door haar respectvolle manier van contact leggen en houden.

Ze kan zaken, die als HSP-er toch ook complex kunnen zijn, heel verhelderend uiteen zetten. Na een mooi aantal sessies liet ze me weer los, zodat ik “vlieguren kon gaan maken”.

Heel veel dank Maaike. Een heel waardevol coachtraject voor mij.

Erna

Fijne sessies

Fijne sessies gehad bij Maaike. Ze heeft mij veel geleerd op het gebied van omgaan met mijn HSP.

M

Veel aan gehad

Door de praktische en nuchtere insteek heb ik heel veel gehad aan de coaching van Maaike.

Henrieke

Maaike straalt rust uit

Met spanning naar de eerste afspraak, wat verdween met sneeuw voor de zon. Maaike straalt rust uit. Hierdoor voelde ik mij op mijn gemak. Door de verdiepende vragen in de gesprekken en de opdrachten kreeg ik mooie inzichten tot wie ik ben. Dat ik er mag zijn. Dank daarvoor Maaike. Het heeft mij rust gegeven, wat weer tot ontspanning leid en daardoor mijn grenzen beter aanvoel en aan kan geven. Ik struikel nog hier en daar, maar weet sneller op te krabbelen met de handvatten die ik heb meegekregen. 

Linda

Veel inzichten

Maaike heeft mij in een half jaar tijd enorm veel inzichten gegeven over het HSP zijn. Ik ben hier op latere leeftijd pas achter gekomen en kan met haar hulp en handvatten nu de stap zetten naar een beter afgestemd leven. Kortom, ik beveel Maaike van harte aan!

Wendy

Gastvrijheid, openheid en deskundigheid

Ruim anderhalf jaar ben ik door Maaike gecoacht in mijn zoektocht als HSP-er naar een meer ontspannen leven, waarin ik mijzelf en mijn eigen grenzen beter wilde leren kennen en accepteren.
 
Ik was gelijk bij het intakegesprek al verrast door de gastvrijheid, openheid en deskundigheid van Maaike.
Ik voelde direct een ‘klik’, waardoor het niet moeilijk was om mezelf open te stellen en haar in vertrouwen te nemen
Maaike weet het beste uit je naar boven te halen en stelt de juiste vragen op het juiste moment.
 
Maaike luistert naar je, komt tot de kern en essentie van jouw verhaal en laat jou vervolgens zelf meedenken over jouw behoeften hierin. Dat voelt ontzettend waardevol!
Ze geeft waardevolle tips en huiswerkopdrachten en je kunt altijd, ook tussen de sessies door, bij haar terecht met vragen of als je ergens tegen aan loopt.
 
Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen, omdat ik de coaching niet meer nodig heb, maar de waardevolle gesprekken en het feit dat je je verhaal even kwijt kunt met iemand die het aanvoelt, zeker ga missen!

Alieke

Hartelijk en bekwaam

Maaike is erg hartelijk en bekwaam. Ze kon goed inschatten welke aanpak voor mij het beste zou werken.

Dankzij Maaike heb ik veel inzichten gekregen waar ik veel aan heb en ook praktisch mee aan de slag kan in mijn dagelijkse leven.

De praktijk is erg fijn ingericht en het is ook mogelijk om online af te spreken, wat soms wel handig was.

Gaby

Praktische oefeningen en ruimte

Ik kwam bij Maaike omdat ik een high sensation seeker ben en ik hier meer over te weten wilde komen en er beter mee om wilde leren gaan.
 
Maaike stelde de juiste vragen waardoor ik erachter kwam dat ik eigenlijk zelf al veel weet en nog meer naar mijn eigen gevoel mag gaan luisteren, ook al dacht ik dat ik dat al deed. Ik kreeg praktische oefeningen mee en ik kreeg de ruimte om deze op mijn manier en wanneer het voor mij fijn voelde in te vullen. Niks moet, het mag. Ik heb Maaike leren kennen als een fijne persoonlijkheid en iemand die echt luistert.
 
Dankjewel voor de mooie inzichten die je me hebt gegeven. Daar kan ik mee vooruit. 

Ilona

Vinger op de zere plek

Maaike is een zeer goede coach met veel kennis van hoogsensitiviteit en afwijzingsgevoeligheid. Ze luistert aandachtig en weet telkens haar vinger op de zere plek te leggen. Dit doet ze op een heldere en empathische manier. Door de sessies met haar heb ik veel meer zelfinzicht gekregen en is het me gelukt om hardnekkige denk- en gedragspatronen te doorbreken. Dit neem ik de rest van mijn leven mee en ik ben haar daar heel dankbaar voor!

Peter

Het was niet alleen maar serieus

Maaike voelde voor mij als een vriendin, ze heeft me erg geholpen en gesteund. Ik kon bij haar mezelf zijn en praten over dingen bij wie ik nergens anders terecht kon. Het was niet alleen maar serieus, we konden ook wel eens lachen om elkaar, wat voor mij heel prettig was. Als ik langs kwam stond de thee al bijna klaar. Ik ben bijna een jaar bij Maaike wekelijks langsgekomen en in die tijd heeft ze me prettig begeleid richting een pad dat bij mij past.

Jente

Rustige, prettige coach

Ik heb Maaike als rustige, prettige coach ervaren die de tijd voor je neemt, goed naar je luistert en ook goede vragen stelt die je soms best wel aan het denken zetten.

Maar hierdoor heb ik juist geleerd om het denken om te zetten naar voelen, aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Voordat ik met coaching aan de slag ging, had ik al veel gelezen over HSP en dat zorgde voor herkenning.

Dankzij de coaching van Maaike heb ik er beter meer leren omgaan. Een rotdag hebben of beren op de weg zien, het is allemaal ok.

Ik voel nu beter aan waar ik behoefte aan heb om dingen te laten bezinken, weer op positieve wijze verder te gaan en dat ik mijn HSP nu als bloem kan zien; als ik goed voor mezelf zorg dan bloei ik. Doe ik dat niet dan verwelk ik.

Maaike, nogmaals hartelijk dank voor alle fijne gesprekken zowel in de praktijk als online!

Anoniem

Maaike bracht inzicht

Wat ben ik blij dat ik bij Maaike ben binnengevlogen!

De 50 gepasseerd en ik was leeg. Voelde aan alle kanten dat het anders moest maar wist niet hoe. Snapte niet waarom ik me al zo lang anders voelde. Waarom ik het gevoel had door de hele wereld geclaimd te worden.

Maaike bracht inzicht: ik ben niet raar – ik ben hoogsensitief. Samen plozen we uit wat dat in mijn dagelijkse leven betekende. Hoe ik er beter mee om kan gaan. Ze bracht rust. Gaf me kracht. Leerde mij mijzelf centraal te zetten en had altijd weer nieuwe tools om in te zetten. En elke lastige stap die ik zette werd benoemd en gevierd door Maaike. Als trouw supporter. Dat gaf me echt de moed om door te zetten.

Dankzij Maaike zie ik weer stukjes van de oude ik die ik kwijt was.

Ik ben er weer – en hoewel ik nog steeds geen pro ben in het omgaan met HSP durf ik het af en toe ook te vieren- want het brengt ook bijzondere dingen met zich mee.

Marijke

Een fijne enthousiaste coach

Ik heb de gesprekken met Maaike erg gewaardeerd, een fijne enthousiaste coach die goed aanvoelt wat je nodig hebt. In de gesprekken kwamen patronen aan het licht die ik nog niet eerder door had. Door dat inzicht zal ik in de toekomst problemen eerder kunnen herkennen en dat zal me veel rust geven. 

Ik ben er erg blij mee!

Maaike

Professioneel, warm, duidelijk

Ik was op zoek naar een HSP-coach met een nuchtere, praktische benadering en ben zo bij Maaike terecht gekomen. De gesprekken waren heel prettig en gaven me de handvatten die ik nodig heb. Ze is professioneel, warm, duidelijk en met een fijne dosis humor. Ook complimenten voor haar website en sociale media – naast de gesprekken zijn haar artikelen erg aan te raden. Bedankt, Maaike!

Kim

Rust, inleving, begrip

Wat een ontzettend fijne coach is Maaike. Ik kwam nogal verward voor het eerst bij Maaike op consult. HSP was nieuw voor mij en ik zocht bevestiging en hulp. En wat ben ik blij dat ik hiervoor Maaike heb ingeschakeld!

Met rust, inleving, begrip en coaching hielp zij mij iedere keer weer een stukje verder. In een half jaar bemerkte ik bij mezelf zoveel verandering en bewustwording waardoor ik nu weer zelfstandig verder kan. Zonder Maaike was mij dit echt niet gelukt. Wat een fijne coach en fijn mens. Ze heeft mij echt het gevoel gegeven mij te begrijpen en mij ook echt zelf mijn zoektocht laten leiden, met haar coaching op de achtergrond.

Dus Maaike ontzettend bedankt voor je geduld, je begrip, je enthousiasme, je luisterend oor en je aandacht. Ergens hoop ik dat ik je hulp niet meer nodig zal hebben, maar ik mis onze gesprekken wel. Ook je fijne website en nieuwsbrieven zijn een enorme bron van inspiratie die mij iedere keer weer net even dat beetje verder helpen.

Diana

Heel waardevol 

Al bij de intake heeft Maaike me erop gewezen dat er bij mij (naast HSP) vermoedelijk hoogebegaafdheid speelt. Wat ik heel waardevol vind, is dat ze me heeft doen inzien dat ik daarom geen energie tekort heb maar eerder een overschot.
 
Ze heeft me een kerntalentenanalyse aangeraden die me inzicht heeft gegeven in mijn talenten en bijbehorende energiegevers- en nemers.
 
Ik richt me nu steeds meer op de dingen die me energie geven en zit daardoor een stuk lekkerder in mijn vel.

Chris

Fijne sessies

Ik heb ontzettende fijne sessie met Maaike gehad. In totaal 8 sessies voel ik mij een ander en sterker mens. Ze legt de woorden niet in je mond, maar laat de molen zelf draaien, zodat je zelf tot de juiste inzichten komt. Heel bijzonder! Bedankt Maaike!

Paules

Het ‘probleem’ boven tafel

De sessies bij Maaike waren voor mij waardevol. Maaike wist tijdens de gesprekken het ‘probleem’ boven tafel te krijgen en hierbij nuttige informatie en tips te verstrekken. 

De gesprekken waren een zetje in de rug richting het erkennen en herkennen van mijzelf. 

Écht een aanrader voor iedereen die op zoek is naar het waarderen van zichzelf als HSP!

H.A.

Luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback

Ik ervaarde mijn ‘HSP zijn’ als een last. Door mij veel te veel af te stemmen op de mensen om mij heen was ik vaak uitgeput aan het eind van mijn dag. Er heerste chaos in mijn hoofd en ik kon niet bij mijn gevoel komen omdat ik overspoeld was door alle indrukken en energieën. Door de gesprekken met Maaike weet ik nu hoe ik hier mee om kan gaan. Ik luister meer naar mijn gevoel en lichaam. Zij heeft mij geleerd om de behoefte te zien achter mijn gevoel. Maaike luistert rustig naar je en geeft eerlijk feedback. Ik vond het een waardevol traject en beveel Maaike zeker aan.

Karin

Versnellen, vertragen en verduidelijken

Ik kwam met een vraag over hoogsensitiviteit bij Maaike. Zij gaf al snel aan een vermoeden te hebben van hoogbegaafdheid. Voor mij was dit een zoektocht naar wat dit inhield en wat dit voor mij betekend.

Maaike heeft me hierbij aangehoord, wist situaties te duiden en uit te leggen vanuit een ander referentiekader. Opeens vielen dan puzzelstukjes op zijn plek en was mijn gedrag niet meer zo vreemd of afwijkend. Er leek een verklaring voor.

Maaike is een warm en invoelbaar persoon, die goed weet aan te sluiten. Ze kan versnellen, vertragen en verduidelijken. Ze is open en eerlijk, waarbij ze goed kan teruggeven wat ze ziet. Mocht je vragen hebben op het gebied van HSP / HB en je wilt graag dat iemand die met je mee kan reflecteren en mee kan denken, dan raad ik je ten zeerste aan om contact op te nemen met Maaike.

Orange Traveller (naam gefingeerd)

Je hoort goed wat ik zeg

In het begin twijfelde ik aan coaching: komt mijn boodschap wel over? Begrijp je me wel echt, begrijp je wat ik bedoel?

Na een paar consulten bij jou in de praktijk geweest. Daarna juist fan van het telefonisch overleg. Ik kan me volledig concentreren op de inhoud. Geen afleidingen die er in een live gesprek wel zijn. Geen afdwalingen. Door de concentratie op inhoud, noteer ik ook meer. Aan de keukentafel, mobiel op luidspreker, notitieboekje voor me.

Jij hoort, door jouw ervaringen, goed wat ik zeg. Je hoort mijn stem echt en je luistert duidelijk naar wat ik zeg. Dit merk ik aan jouw feedback, aan jouw vragen.

Als ik emotioneel word, moet huilen, benoem ik dat meteen zodat jij het weet. Ook dat heeft me niet in de weg gezeten tijdens een gesprek.

Monique

Eye-openers

De sessies met jou Maaike waren allemaal eye-openers. Als ik nu, een jaar later, terugkijk voel ik mijzelf sterker en ‘geaard’.

Door jouw bemoedigingen en bevestigingen leerde ik dat ik oké ben, terwijl ik bijna vastliep op mijn werk.

We kwamen achter dat ik kenmerken heb van HB. De puzzelstukjes vielen op hun plaats… 

De ‘moodboards’ brachten nieuwe inzichten!

Al met al, Maaike, onze paden hadden veel eerder elkaar moeten kruisen!!! Nogmaals, dank je wel.

Estheran

Leuke en leerzame sessies

De eerste keer dat ik bij kwam, vond ik het al meteen fijn. Je hebt me zoveel inzichten gegeven in mezelf als HSP. Zoveel, dat ik soms echt wenste dat ik dit alles of tenminste een deel al in mijn tienerjaren wist.

Ik merk al een paar maanden dat ik nu echt voor mezelf kies en ook makkelijker bij mezelf stil sta wat ik precies voel. Is dit van mij, hoort dit bij mij? Waarom voel ik me zo? Vaak is het helemaal niks anders dan andermans emoties die ik overnam of iets dat mijn gedachten triggert waardoor ik me zo voel. Ik ben echt veel minder onrustig, loop minder snel vol en als dat toch gebeurt dan kan ik in elk geval toepassen wat ik allemaal van jou heb geleerd.

Bedankt voor de leuke en leerzame sessies.

Sharon

Warm en invoelend

Een tijdje geleden bij Maaike geweest en al heel snel werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben!

Ik had het zelf al wel gedacht, maar Maaike heeft voor mij het kwartje laten vallen waar ik haar heel dankbaar voor ben!

Maaike is een warm en invoelend persoon wat het gesprek heel prettig maakt, je kunt daardoor eerlijk en open zijn.

Riek

Zet je zelf aan het denken

Een ontzettend lieve vrouw die je zelf aan het denken zet en je zo tot antwoorden laat komen die je zoekt.

Ik ben er ontzettend mee geholpen en kan nu mijn leven indelen zoals ik dat wil met mijn eigen grenzen en iedereen die mij in mijn waarde laat.

Fantastisch!

Gaby

Geen kant- en klare oplossingen

Hele fijne en persoonlijke coaching met veel kennis van zaken. Maaike luistert goed en doorziet wat jij als persoon nodig hebt.

Ze biedt geen kant- en klare oplossingen, maar laat je juist zelf je kiezen met daarbij de juiste ondersteuning waar nodig.

Sharon

Professioneel

Eenmalig heb ik een gesprek gehad met Maaike. Naast dat Maaike een prettige en vriendelijke persoonlijkheid is, was zij erg deskundig en gaf zij mij hele nieuwe inzichten. Ze benoemde wat ze zag en hoorde. Tevens heeft ze duidelijk aangegeven dat ik niet bij haar op mijn plek zou zijn en welke route ik dan wel kon nemen. Dat vind ik ontzettend professioneel. 

Maaike heeft mij het beste advies gegeven dat ik in tijden heb gehad. Met dat ene gesprek heeft zij ervoor gezorgd dat ik wist welke kant ik het zoeken moest.

Anoniem

Inzichten

Het coachingstraject met Maaike heeft voor veel bevestiging en nieuwe inzichten gezorgd. Door de gesprekken heb ik meer inzicht gekregen in eigen doen en laten en dit toe te passen in de praktijk.

Tijdens de gesprekken was de sfeer goed, wat vertrouwen wekt. Dit is natuurlijk erg belangrijk en fijn als dit op een natuurlijke manier gaat.

Anoniem

Prettige manier

Ik ben een aantal keren bij Maaike geweest en ze heeft mij op een heel prettige manier laten zien waar mijn valkuilen liggen.

Het was voor mij een hele stap om met iemand te gaan praten maar ik voelde me bijzonder op mijn gemak bij haar! 

Het was fijn om met iemand te praten die je precies begrijpt.

Leonie

Fijne coachingsgesprekken

Maaike biedt mij fijne coachingsgesprekken, waarmee ik meer inzicht krijg in de situaties die zich in mijn leven afspelen. 

De gesprekken helpen me bijvoorbeeld bij het zoeken naar balans tussen te veel en te weinig prikkels en het onderzoeken van mijn rol in het leven. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die op een bepaalde manier tegen dingen aankijk en beleef.

Hella

Recht voor zijn raap

Ik ben een aantal keer bij Maaike geweest en ik heb de cursus bij haar gevolgd. Maaike is lief, recht voor zijn raap (wat soms wel fijn is als je het zelf even niet meer weet), oprecht en heel erg zorgzaam en ze heeft humor.

Een vrouw die met beide benen op de grond staat en vanuit die kracht je met alle liefde helpt. Het is fijn om naar haar toe te gaan.

Skye

Vriendelijk en professioneel

Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze kon n.a.v. mijn verhaal goed analyseren. Dit gaf mij inzicht en helderheid. Ik waardeer haar kennis over hooggevoeligheid. Ik merkte dat het snel vertrouwd voelde.

Fiona (naam gefingeerd)

Ze heeft me echt verder geholpen

De afgelopen maanden heb ik verschillende keren met Maaike gesproken over mijn HSP. Ik heb super veel gehad aan haar tips en ze heeft mij echt verder geholpen. Maaike nogmaals super bedankt!

Suzanne

Helende reis

Juli 2019, toen begon mijn zoektocht naar mezelf bij Maaike. Nu bijna een jaar later kan ik vanuit volledige kracht in mezelf zeggen dat ik een ontzettende mooie, pijnlijke, uitdagende, inspirerende en helende reis heb afgelegd naar weer volledig in verbinding zijn met wie ik echt ben. Dat ik nu vanuit mijn intuïtie en zelfvertrouwen het leven tegemoet treed, ipv vanuit angst/onzekerheid en vanuit mijn hoofd.

En dit alles heb ik mogen bereiken door en met Maaike, die in het hele proces een ontzettende steun voor mij was, die vanuit passie voor haar vak, vanuit liefde voor de mens en vanuit kennis en ervaring mij op zoveel verschillende vlakken heeft kunnen ondersteunen en inzichten heeft gegeven. 

Dit proces was mijn turning point in mijn leven en ik ben voor altijd dankbaar wat Maaike daarin voor mij heeft betekend!!

Nadine

Hart van goud

Maaike is een eerlijke, meevoelende coach met een hart van goud. Ze heeft een warme persoonlijkheid en je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Ze kijkt met een open, frisse blik naar de situaties waar je tegenaan loopt en stelt precies de goede vragen waardoor je verder gaat denken over je eigen handelen.

Ik heb heel veel gehad aan de spiegels die Maaike mij (op een liefdevolle manier) voorhield en heb dankzij haar coaching echt een hoop over mezelf geleerd.

Ik pas de lessen (o.a. het aanvaarden van situaties, mezelf afschermen, gevoelens van anderen onderscheiden) die ik van haar leerde, nog steeds elke dag toe en ben een stuk liever voor mezelf geworden. Ik zou Maaike zeker aanraden als coach!

Daphne

 Ze creëerde rust en ruimte

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik zelf coaching wilde. Op facebook volgde ik Maaike al geruime tijd en had het gevoel met haar wil ik in gesprek gaan. Mijn gevoel klopte bij Maaike. Ze gaf mij meteen het gevoel dat ik alles kon vertellen wat ik had meegemaakt in mijn leven. Zij creëerde rust en ruimte maar kon ook goed relativeren met een tikje humor. Ik voelde me gehoord door haar.

Mijn hele leven voelde ik me anders dan anderen en het werd mij duidelijk dat dit te maken had met mijn jeugd in combinatie met mijn gevoeligheid. Mijn moeder is jong overleden en ik ging op 8 jarige leeftijd voor mijn zusje zorgen. Ik voelde mij ook verantwoordelijk voor het huishouden. Mijn vader bleef achter met 3 jonge kinderen. Na het overlijden van mijn moeder trouwde mijn vader vrij snel met een andere vrouw. Ik werd vaak niet gezien als kind. Men hoefde zich niet zorgen te maken om mij. Naar de buitenwereld had ik een masker op van het vrolijke kind maar van binnen voelde ik me heel verdrietig en eenzaam. Ik was altijd bang om nog meer te verliezen.

Mijn angst werd mijn werkelijkheid en verloor een aantal jaren geleden mijn zusje en vader. Voelde geen verbinding meer met mezelf en anderen. Ik deed alles op de automatische piloot en deed op mijn werk overdreven mijn best. Bij thuiskomst had ik vaak geen energie meer. Had alles al gegeven voor die dag en lag dan als een dood vogeltje op de bank. Maar snel in onze gesprekken met Maaike kwam ik erachter dat onder mijn harde werken het perfect wil overkomen een angst lag om afgewezen te worden. Ik had geen vertrouwen meer in het leven en werd bepaald door angst. Maaike wist dit inzichtelijk voor mij te maken.

Ook werd mij duidelijk dat HSP’ers een groot vermogen hebben om zich aan te passen en zichzelf hierin kwijt te raken. En dat was net het stukje verbinding dat ik niet meer voelde in mijn leven. Letterlijk en figuurlijk was mijn levensvreugde en energie weg. Nu ik hier bewust van was geworden kon ik de focus meer gaan leggen op mijzelf dan op anderen. Ik hoorde de woorden van Maaike telkens terug komen “je moet bloedeerlijk tegen jezelf zijn, het is hard werken”.

Na dit gegeven ging ik moedig aan de slag maar kreeg vrij snel last van schuldgevoelens want ik was immers gewend om mijn tijd en aandacht meer te geven aan anderen. Maaike vertelde mij dat het hebben van schuldgevoelens een signaal is van mijn oude patroon. Ik hoefde niet altijd klaar te staan voor anderen. Zij hebben ook hun verantwoordelijkheden in het leven gaf Maaike aan. Na dit gegeven ben ik steeds beter voor mezelf gaan zorgen.

Ik ben Maaike dankbaar dat ze me weer heeft laten voelen om in verbinding te komen met mezelf en daardoor weer op een gezonde manier met anderen. Ze heeft dingen voor mij inzichtelijk gemaakt en aangegeven dat het leven niet maakbaar is. Als ik een slechte dag heb denk ik hieraan en weet dat het morgen weer anders zal zijn. Ik voel me daardoor geen dood vogeltje meer maar een vogel die weer durft te vliegen en vertrouwen heeft in hetgeen wat ze onderweg tegenkomt.

Selina

Down-to-earth

Maaike is een fijne, betrouwbare en down-to-earth coach en een echte expert op het gebied van HSP. Ze gebruikt verhelderende tekeningen als voorbeelden om inzicht te krijgen hoe je eigen HSP-brein werkt, dat is wat mij erg heeft geholpen.

Suzanne

Rustig, nuchter en deskundig 

Voorwaarde één om een coachingstraject in te gaan is wat mij betreft dat er een onderlinge “klik” moet zijn, omdat er anders de kans bestaat dat issues niet uit worden gesproken.

Maar gelukkig: de klik was er! Ik heb Maaike leren kennen als een rustig, nuchter en deskundig persoon die er niet voor terug deinst om lastige vragen te stellen en je op die manier te confronteren met jouw pijnpunten en zo tot de kern van het probleem te komen.

En confronterend was het af en toe zeker, maar heeft wel
geleid tot verhelderende inzichten. Maaike heeft me een aantal tools aangereikt welke ik toe ben gaan passen, waardoor ik stappen heb kunnen ondernemen bij het uitvoeren van mijn
werkzaamheden. Dank hiervoor Maaike, ik ondervind er nu dagelijks de voordelen van!

Annemieke

Een steen verlegd in mijn rivier

Je hebt een steen verlegd in mijn rivier waardoor ik terug kan meegaan met mijn stroom, ik haar terug kan voelen vloeien in mijn zijn. Dank je voor je ontwapen zijn, je ontvankelijkheid, je intellect en luisterend oor, dank je voor de reis!

Wendy

Beeldende uitleg

Tijdens de eerste lockdown i.v.m. Corona ervaren wat het is om energie over te houden in plaats van steeds net genoeg te hebben om overeind te blijven. Dit zette mij aan het denken en ik kwam bij Maaike terecht. 

Met beeldende uitleg en een paar goede (online) gesprekken hielp ze me verder. Maaike is niet van de stappenplannen, doelen etc. Maar ze heeft me wel geholpen om hooggevoeligheid en mezelf beter te begrijpen. Ik kan nu weer zelfstandig verder, dankjewel Maaike!

R.G.

 Geen standaard format, maar maatwerk

Tot het moment dat ik bij Maaike in de praktijk kwam, ervaarde ik mijn hoogsensitiviteit vooral als last.

Ik was er nog niet heel bekend mee en volop bezig mijn weg erin te vinden. Het voelde allemaal nogal overweldigend. Door de begeleiding van Maaike heb ik diverse aspecten (beter) kunnen plaatsen. Wat ik prettig vind aan haar manier van coachen, is dat zij op zoek gaat naar een manier die ook echt bij de betreffende persoon past. Geen standaard format, maar maatwerk. Ik heb mijzelf op een andere manier leren kennen, waardoor ik nu meer in mijn kracht sta dan voorheen.

Ik kan Maaike dan ook aan een ieder aanbevelen.

Mirjam

Geen typische ‘psychologen vragen’

Maaike is een heel fijn, warm en gezellig mens. Ik kwam voor HSP klachten, maar na 10 minuten legde ze de vinger op de zere plek. Ze was er van overtuigd dat ik HB was, iets waar ik het totaal niet mee eens was. Maaike hield vol en stukje bij beetje herkende ik mezelf steeds meer. Ik merkte dat ik weer begon te leven, mezelf terugvond en eindelijk kon zijn wie ik werkelijk was.

Maaike stelt geen typische ‘psychologen vragen’, maar is oprecht geïnteresseerd en prikt door het laagje ‘zelfbescherming’ heen. Ze heeft me heel veel inzicht gegeven en dankzij haar heb ik het vertrouwen in mezelf teruggevonden. Aanrader!

E.M.