Wist je dat telefonische HSP begeleiding net zo effectief kan zijn? Ik was er in het begin wat sceptisch over net als heel wat mensen die mij benaderen voor begeleiding. Tot op een dag iemand die net met het coachingstraject gestart was door gezondheidsredenen niet meer naar de praktijk kon komen. We besloten het traject telefonisch te vervolgen en met succes!
Steeds meer mensen in binnen- en buitenland benaderden mij daarna voor een begeleidingstraject via de telefoon. Soms gecombineerd met gesprekken in de praktijk in Gouda. Afhankelijk van de afstand en situatie. Vanwege de goede resultaten die niet onderdeden voor begeleiding in de praktijk besloot ik dit als mogelijkheid aan te gaan bieden.
In dit artikel leg ik je alle voordelen uit die telefonische HSP begeleiding je kan bieden. Wanneer Gouda voor jou te ver weg is zou dit zomaar eens een goede oplossing voor je kunnen zijn.

1. Je hoeft niet te reizen

Wanneer Gouda voor jou ver weg is kan een eind reizen best intensief zijn. Wanneer je het coachingstraject telefonisch doet hoef je niet te reizen. Soms kiezen mensen ervoor om de gesprekken in de praktijk af te wisselen met telefonische afspraken. Daarmee houden ze het haalbaar voor zichzelf.

2. Je bent in je eigen vertrouwde omgeving

Je kunt lekker thuis in je eigen omgeving het het traject doorlopen. Je eigen plek is jouw domein waarin je je optimaal op je gemak voelt. Dit is een extra pluspunt voor het begeleidingstraject.

Ervaring telefonische HSP begeleiding

 

In het begin twijfelde ik: komt mijn boodschap wel over? Begrijp je me wel echt, begrijp je wat ik bedoel?

Na een paar consulten bij jou in de praktijk geweest. Daarna juist fan van het telefonisch overleg. Ik kan me volledig concentreren op de inhoud. Geen afleidingen die er in een live gesprek wel zijn. Geen afdwalingen. Door de concentratie op inhoud, noteer ik ook meer. Aan de keukentafel, mobiel op luidspreker, notitieboekje voor me.

Jij hoort, door jouw ervaringen, goed wat ik zeg. Je hoort mijn stem echt en je luistert duidelijk naar wat ik zeg. Dit merk ik aan jouw feedback, aan jouw vragen.
Als ik emotioneel word, moet huilen, benoem ik dat meteen zodat jij het weet. Ook dat heeft me niet in de weg gezeten tijdens een gesprek.

Monique

3. Thuis zijn minder prikkels

Omdat thuis bekend is zijn er ook minder nieuwe prikkels waardoor het kan zijn dat je sneller op je gemak bent. Soms kiezen hoogsensitieve mensen daarom tegenwoordig expliciet voor een telefonisch traject. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw achtergrond en wat het beste voor jou werkt.

4. Je kunt in de hele wereld wonen

Ook hoogsensitieve mensen emigreren natuurlijk. Soms is het omgaan met je hoogsensitiviteit in combinatie met de cultuur in je nieuwe land extra uitdagend. Nederland is een best vooruitstrevend land en dat merk je pas echt als je in een ander land gaat wonen en dit aan den lijve ondervind. Afhankelijk van het land kunnen er allemaal dingen anders gaan zoals regelzaken die trager gaan en de manier van communiceren.
Voor een telefonische HSP begeleidingstraject maakt het niet uit waar je woont zolang je maar internet hebt (of op de een of andere manier internationaal kunt bellen zonder hoge kosten).

Ervaring telefonische HSP begeleiding

 

Al meer dan een jaar geleden kwam ik bij Maaike terecht. Mijn hooggevoeligheid was vooral een last en ik vond het lastig om balans te creëren in mijn leven. Ik was vooral bezig om anderen het naar hun zin te maken en vergat mezelf compleet.

Totdat ik ziek werd en naar mijn lijf moest luisteren. Dit vond ik zo lastig dat ik contact heb gezocht met Maaike. De eerste 2 keer ben ik bij Maaike in de praktijk geweest, maar toen dit daarna niet meer kon door mijn ziek zijn, werden onze gesprekken telefonisch. Thuis vanuit mijn bed kreeg ik toch de begeleiding die ik zo nodig had deze periode.

Maaike prikte, zelfs door de telefoon, dwars door mij heen en hielp mij stapje voor stapje. Als ik huilend begon aan de telefoon, kon ik aan het eind van ons gesprek toch met een goed gevoel weer verder.

Telefonische begeleiding is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar het werkt zo fijn dat ik het iedereen zou aanraden. De stap is misschien ook minder groot als je lekker in je vertrouwde huis kan blijven en wat anoniemer aan de telefoon kan zitten. Ik ben Maaike echt ontzettend dankbaar voor haar begeleiding. Ik ben nu veel stabieler en heb het gevoel dat ik het leven weer aan kan!

Daphne

5. Via WIFI kun je gratis bellen

Je kunt gratis bellen via wifi met programma’s zoals Whatsapp bellen, Facetime (audio) of Skype. De ervaring leert dat beeld meestal niet synchroon loopt en kan afleiden dus ik gebruik alleen de audio varianten zonder beeld in gesprekken.
 

Telefoon

06 40678455

Whatsapp

06 40678455

Telefonische HSP begeleiding


 

Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  •  
  • 28
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

telefonische HSP begeleiding

Telefonische HSP begeleiding

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.