Elaine Aron introduceerde de term HSP (highly sensitive person), waardoor de aandacht voor hoogsensitiviteit in een stroomversnelling kwam. Deze karaktereigenschap is namelijk niet nieuw en werd al door Jung en later in de jaren ’30 door psychotherapeut Schweingruber beschreven.

Gelukkig maar. Door deze bekendheid kwam er meer gerichte HSP begeleiding en kreeg ook de wetenschap meer interesse voor hoogsensitiviteit.

Meer over hoogsensitiviteit en de wetenschap vind je in dit artikel met wetenschappelijke HSP weetjes.

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

In dit artikel aandacht voor de visie van Elaine Aron over hoogsensitiviteit. Via een aantal video’s brengt ze deze helder onder woorden.

In onderstaande 3- delige video serie (Engels) vertelt ze in deel 1 over de wetenschap, belicht ze in deel 2 het leven met hoogsensitiviteit en beantwoordt ze vragen in deel 3.

Interview met Elaine Aron

Heb je moeite hebben met de Engelse taal? Kijk dan dit interview met Elaine Aron door HSP coach Annelyn de Boer met Nederlandse ondertiteling.

💡 Wil je de nieuwste artikelen in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang gratis de HSP minigids

Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  •  
  • 96
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.