Elaine Aron over hoogsensitiviteit (HSP)

Elaine Aron over hoogsensitiviteit
2 minuten

Elaine Aron introduceerde de term HSP (highly sensitive person), waardoor de aandacht voor hoogsensitiviteit in een stroomversnelling kwam. Deze karaktereigenschap is namelijk niet nieuw en werd al door Jung en later in de jaren ’30 door psychotherapeut Schweingruber beschreven.

Gelukkig maar. Door deze bekendheid kwam er meer gerichte HSP begeleiding en kreeg ook de wetenschap meer interesse voor hoogsensitiviteit.

Inmiddels pakken steeds meer wetenschappers het onderzoek naar hoogsensitiviteit (onder de naam sensory processing sensitivity in de wetenschap) op en komt er steeds meer gedegen bewijs voor deze karaktereigenschap.

💡 Meer over hoogsensitiviteit en de wetenschap vind je in dit artikel met wetenschappelijke HSP weetjes.

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

In dit artikel aandacht voor de visie van Elaine Aron over hoogsensitiviteit. Via een aantal video’s brengt ze deze helder onder woorden.
 
In onderstaande 3- delige video serie (Engels) vertelt ze in deel 1 over de wetenschap, belicht ze in deel 2 het leven met hoogsensitiviteit en beantwoordt ze vragen in deel 3.

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

Heb je moeite hebben met de Engelse taal? Kijk dan dit interview met Elaine Aron met Nederlandse ondertiteling.

Boeken over HSP

Over de jaren heeft Elaine een heel aantal boeken geschreven over hoogsensitiviteit, relaties en hoogsensitieve kinderen. In mijn boekentips kun je ze allemaal terug vinden.

💡 Lees ook: boekentips voor HSP

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

Elaine Aron over hoogsensitiviteit

Ook interessant

Nog geen reacties. Reageer hieronder!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.