Hoogsensitiviteit en storm; wat doen deze onstuimige prikkels met je?

Hoogsensitiviteit en storm
2 minuten

Als het stormt kan het buiten behoorlijk tekeer gaan. In dit artikel meer over hoogsensitiviteit en storm. Wat doet dat met jou? Ik vroeg het op Instagram en deel hier de reacties.

Een storm aan prikkels

Een storm gaat gepaard met een stevige wind die om het huis giert en vaak ook met regen- of hagelbuien. Dit zijn heel wat prikkels die continu hoorbaar zijn en wanneer je je erin begeeft naar je werk of school, ook voelbaar om je heen rondrazen.

Hou je van de storm?

Op Instagram vroeg ik laatst in de Stories of je van de storm houdt of er juist last van hebt. Hoewel de meningen wisselend waren, gaf het overgrote merendeel (68%) aan er vooral last van te hebben. Begrijpelijk met alle prikkels die het teweegbrengt.

💡 Lees ook: Gevoelig voor prikkels

Hoogsensitiviteit en storm, de nadelen

Hoe ervaar jij de storm? Er kwamen heel wat reacties binnen toen ik dit in de Stories vroeg. Wat het vaakst voorbij kwam is dat storm onrust geeft. Stress, zenuwachtigheid, spanning in het lichaam, slecht slapen, onrustige gedachten, een unheimlich gevoel en bijvoorbeeld ook angst dat een boom omvalt of een grote tak afbreekt.

De voordelen

Het is niet voor iedereen een lastig weertype. Heel wat mensen gaven aan dat de wind dan lekker het hoofd leeg waait, ze juist een goede nachtrust hebben en dat het lekker fijn knus in huis is. Anderen genieten dus juist van dit natuurgeweld.

Wat is jouw ervaring?

Kortom: hoogsensitiviteit en storm geven veel hoogsensitieve mensen onrust, maar er is ook een groep HSP’s die er juist van kunnen genieten. Hoe ervaar jij de storm?

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

Hoogsensitiviteit en storm

Ook interessant

3 Reacties

  1. Prikkels van allerlei aard brengen me vaak veel onrust. Echter als die vanuit de natuur komen – en zeker door het weer, zoals storm en onweer – dan geeft het mij rust en veiligheid.

  2. Ik wordt erg onrustig als ik voel dat het gaat onweren, want meestal gaat dat gepaard van te voren met hoofdpijn .Als het zover is dan heb ik alle ramen al ruim van te voren dicht .Het geeft onrust in mijn lijf en kan er zeker ook niet van slapen

  3. Ik slaap elke nacht onrustig met de raarste dromen, waarvan ik dan weer wakker wordt en moeilijk in slaap kan komen, maar met veel wind of onweer dan slaap ik helemaal slecht en heb donkere dromen. Graag zou ik eens een nacht heerlijk willen doorslapen zonder wakker te worden.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.