15 handige apps voor HSP

15 handige apps voor HSP
5 minuten

Wat zijn de meest handige apps voor HSP die niet op je telefoon mogen ontbreken? Hieronder vind je 15 apps om bijvoorbeeld positiever over jezelf te denken, je creativiteit te activeren, meer ontspanning te ervaren en je oude gewoontes te doorbreken.

Bijna alle apps zijn gratis en te gebruiken op zowel Android en Apple toestellen.

1. Way of Life

Wil je nieuwe routines maken in je leven, gewoontes doorbreken en jezelf motiveren om beter voor jezelf als HSP te zorgen? Deze superfijne app helpt je daarbij.

15 handige apps voor HSP

Download Way of Life voor Apple of Android

2. Pinterest

Dit is mijn favoriete app, omdat het je creativiteit stimuleert. Zoek je inspiratie, nieuwe kleuren voor in of om je huis, handige knutseltips met je kinderen, nieuwe recepten? Je kunt het er allemaal vinden. En natuurlijk kom je er ook alle HSP tips en artikelen tegen als je mij daar volgt! 😎

15 handige apps voor HSP

Download Pinterest voor Apple of Android

3. Weeronline

Een weerapp is natuurlijk altijd handig. Maar wat Weeronline onderscheidt van andere weerapps, is dat hij ook een hooikoorts-, migraine- en reumaverwachting geeft. Daarnaast vind ik de neerslagradar zelf ook altijd heel prettig (én accuraat).

Download Weeronline voor Apple of Android

4. Forest

Om je te helpen beter te focussen en te minderen met je mobiele telefoon is Forest een ideale app. Je gaat er productiever van werken en je plant er ook nog eens een boom mee. Laat je je mobiele telefoon langer dan een half uur uit kun je er een heel bos mee laten groeien. 😉  Ideaal voor herstelmomenten, want zonder prikkels van een mobiele telefoon herstel je nou eenmaal sneller.
Eén nadeel: de app kost bij Apple €2,29. Voor Android is hij voor zover ik kon zien, gratis.

Download Forest voor Apple of Android

5. Microsoft To-Do

Met To-Do kun je lijstjes maken met allerlei taken die je deadlines kunt geven. De app geeft suggesties voor taken die je voor die dag kunt toevoegen, toont een dagoverzicht en hij stuurt je herinneringen.

Download Microsoft-To-Do voor Apple of Android

6. Insight Timer – Meditatie

Wil je leren mediteren? Of vind je geleide meditaties prettig? Deze app heeft het allemaal met handige statistieken om je meditatiegedrag bij te houden.

22 dingen die je herkent als je hoogsensitief bent

Download Insight Timer – Meditatie voor Apple of Android

7. Spotify

Tsja, wie kent Spotify niet? Ik heb het een lange tijd niet gebruikt tot ik ontdekte hoe handig de afspeellijsten zijn. Zo heb ik een relax afspeellijst voor in de avond, een vibes afspeellijst voor een fijn humeur enz. En het mooie is dat als deze afgelopen is er allerlei gerelateerde nummers afgespeeld worden. Oftewel, je leert heel makkelijk nieuwe muziek kennen. Ik raad in dit geval wel de premium versie aan om de irritante reclame tussendoor te vermijden.

15 handige apps voor HSP

Download Spotify voor Apple of Android

8. Sleep Cycle

Deze app meet je slaapritme om je vervolgens op exact het juiste moment wakker te maken, zodat je fit en uitgerust aan de dag kunt beginnen. Leuk detail: op de website van Sleep Cycle kun je trouwens zien waar ter wereld mensen wakker worden en gaan slapen.

Ben je gevoelig voor geluid- HSP coach Maaike Kruijsen

Download Sleep Cycle voor Apple of Android

9. SuperBetter

Superbetter is ook een positiviteit app ontwikkelt door spelontwikkelaar Jane McGonigal. De app traint je weerbaarheid op 4 gebieden: mentaal, fysiek, emotioneel en sociaal. Je voert opdrachten uit om de ‘bad guys’ te verslaan en zo realiseer je je doelen.

Download Superbetter voor Apple of Android

TedTalk door Jane McGonigal

Nederlandse ondertiteling is beschikbaar in deze video:

 • Start de video
 • Klik op het tandwieltje rechtsonder
 • Selecteer ondertiteling -> Nederlands

10. Greenify

Sommige apps vragen veel stroom van je telefoon. Greenify laat je weten welke dat precies zijn. Heel handig!

15 handige apps voor HSP

Download Greenify voor Android (helaas niet voor Apple)

11. Storytel

Met de Storytel-app luister je onbeperkt naar boeken. Ideaal als je niet graag leest, geneigd bent tot piekeren of behoefte hebt aan een me-time momentje.

Download Storytel voor Apple of Android

12. BuurtApp

De naam zegt het al, het is een app waarmee je makkelijk contact maakt met je buren. Is je kat vermist (of die van je buren), zoek je een oppas voor je kind of iemand die je huis komt schoonmaken. Het werkt ook nog eens drempelverlagend als je het lastig vindt om contact te maken met nieuwe mensen.

15 handige apps voor HSP

Download BuurtApp voor Apple of Android

13. Bliss

Bliss is een dankbaarheidsdagboek met een heleboel extra functies. Dankbaarheid, een belangrijke eigenschap voor jou als HSP. Door je meer op positiviteit te richten en te waarderen wat er is voel je je namelijk een stuk beter dan de focus op wat er nog allemaal beter kan. In de app vind je ook allerlei technieken en oefeningen om dankbaarheid meer toe te laten in je leven.

Download Bliss voor Apple of Android

14. Natuurroutes Natuurmonumenten

Voor wie graag wandelt of fietst in de natuur een ideale app om nieuwe gebieden te ontdekken. Er staan ca. 300 routes op door heel Nederland, dus je kunt even vooruit. 😉

12 manieren om te ontspannen als je hoogsensitief bent

Download Natuurroutes voor Apple of Android

15. Snapseed

Hou je van fotograferen met je mobiel? Met Snapseed kun je foto’s bewerken. Het is is een duidelijke en vooral intuïtieve app met veel mogelijkheden. Kortom, je kunt je creativiteit hier helemaal in kwijt.

Download Snapseed voor Apple of Android

Apps voor HSP – suggesties?

Heb jij na het lezen van deze apps voor HSP nog leuke suggesties? Deel ze dan hieronder in een reactie!

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

15 handige apps voor HSP

Ook interessant

10 Reacties

 1. Storytel ook zeker een aanrader om wat uit hoofd te komen en te ontprikkelen

  • En heb natuurlijk ook wat van jou aanbevelingen op mijn telefoon gezet. Bedankt voor de tips

   • Hi Nanja,

    Dank je wel voor je tip! Ik heb hem inmiddels toegevoegd omdat een andere app niet meer bestaat.

    Warme groet,
    Maaike

 2. Naast deze handige tips heb ik zelf mindmap app (SimpleMind heeft ook een probeerversie). Dank voor de tip.

 3. Calm radio. Een gratis versie, met reclame. Maar ook een betaalcheque. Heerlijk!

 4. Thoughtdairy! Als ik teveel blijf piekeren over een situatie of gebeurtenis, helpt deze app me de gebeurtenis te omschrijven en her anders te bekijken en aan te gaan. Lekker concreet en ook om uit het hoofd te komen . Podcasts luisteren is ook fijn, of een boek lezen via Kobo.

 5. Hoi Maaike 🙂 ,

  Wat een fijn artikel !
  Klinkt inderdaad heel erg als wat een ‘hsp’er’ nodig heeft.
  Zelf heb ‘k veel baat bij ‘Insight Timer’; een meditatie – app. Wanneer je betalend lid bent, kun je deelnemen aan cursussen of verder / terug spoelen.
  Wanneer ‘k een gevoel van overweldigd zijn ervaar, kies ik bijv. een ademruimte.

  Groetjes,


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.