Wat zijn de meest handige apps voor HSP die niet op je telefoon mogen ontbreken? Hieronder vind je 15 apps om bijvoorbeeld positiever over jezelf te denken, je creativiteit te activeren, meer ontspanning te ervaren en je oude gewoontes te doorbreken.
Bijna alle apps zijn gratis en te gebruiken op zowel Android en Apple toestellen.

1. Way of Life

Wil je nieuwe routines maken in je leven, gewoontes doorbreken en jezelf motiveren om beter voor jezelf als HSP te zorgen? Deze superfijne app helpt je daarbij.

Download Way of Life voor Apple of Android

2. Pinterest

Dit is mijn favoriete app, omdat het je creativiteit stimuleert. Zoek je inspiratie, nieuwe kleuren voor in of om je huis, handige knutseltips met je kinderen, nieuwe recepten? Je kunt het er allemaal vinden. En natuurlijk kom je er ook alle HSP tips en artikelen tegen als je mij daar volgt! 😎

Download Pinterest voor Apple of Android

3. Weeronline

Een weerapp is natuurlijk altijd handig. Maar wat Weeronline onderscheidt van andere weerapps, is dat hij ook een hooikoorts-, migraine- en reumaverwachting geeft. Daarnaast vind ik de neerslagradar zelf ook altijd heel prettig (én accuraat!).

Download Weeronline voor Apple of Android

4. Forest

Om je te helpen beter te focussen en te minderen met je mobiele telefoon is Forest een ideale app. Je gaat er productiever van werken en je plant er ook nog eens een boom mee. Laat je je mobiele telefoon langer dan een half uur uit kun je er een heel bos mee laten groeien. 😉  Ideaal voor herstelmomenten, want zonder prikkels van een mobiele telefoon herstel je nou eenmaal sneller.

Eén nadeel: de app kost bij Apple €2,29. Voor Android is hij voor zover ik kon zien, gratis.
Download Forest voor Apple of Android

5. Microsoft To-Do

Met To-Do kun je lijstjes maken met allerlei taken die je deadlines kunt geven. De app geeft suggesties voor taken die je voor die dag kunt toevoegen, toont een dagoverzicht en hij stuurt je herinneringen.

Download Microsoft-To-Do voor Apple of Android

6. Insight Timer – Meditatie

Wil je leren mediteren? Of vind je geleide meditaties prettig? Deze app heeft het allemaal met handige statistieken om je meditatiegedrag bij te houden.

Download Insight Timer – Meditatie voor Apple of Android

 💡 Hou je niet van mediteren op een kussentje? Lees dan deze 5 alternatieven voor meditatie

7. Spotify

Tsja, wie kent Spotify niet? Ik heb het een lange tijd niet gebruikt tot ik ontdekte hoe handig de afspeellijsten zijn. Zo heb ik een relax afspeellijst voor in de avond, een vibes afspeellijst voor een fijn humeur enz. En het mooie is dat als deze afgelopen is er allerlei gerelateerde nummers afgespeeld worden. Oftewel, je leert heel makkelijk nieuwe muziek kennen. Ik raad in dit geval wel de premium versie aan om de irritante reclame tussendoor te vermijden.

Download Spotify voor Apple of Android

8. Sleep Cycle

Deze app meet je slaapritme om je vervolgens op exact het juiste moment wakker te maken, zodat je fit en uitgerust aan de dag kunt beginnen. Leuk detail: op de website van Sleep Cycle kun je trouwens zien waar ter wereld mensen wakker worden en gaan slapen.

Download Sleep Cycle voor Apple of Android

9. SuperBetter

Superbetter is ook een positiviteit app ontwikkelt door spelontwikkelaar Jane McGonigal. De app traint je weerbaarheid op 4 gebieden: mentaal, fysiek, emotioneel en sociaal.  Je voert opdrachten uit om de ‘bad guys’ te verslaan en zo realiseer je je doelen.

Download Superbetter voor Apple of Android

TedTalk door Jane McGonigal

Nederlandse ondertiteling is beschikbaar in deze video:

  • Start de video
  • Klik op het tandwieltje rechtsonderin
  • Selecteer ondertiteling -> Nederlands

10. Greenify

Sommige apps vragen veel stroom van je telefoon. Greenify laat je weten welke dat precies zijn. Heel handig!

Download Greenify voor Android (helaas niet voor Apple)

11. Mijn Luchtkwaliteit

Hoe schoon is de lucht in jouw omgeving? Deze app vertelt het je en laat metingen van fijnstof, ozon en stikstofdioxide zien.

Download Mijn Luchtkwaliteit voor Apple of Android

12. BuurtApp

De naam zegt het al, het is een app waarmee je makkelijk contact maakt met je buren. Is je kat vermist (of die van je buren), zoek je een oppas voor je kind of iemand die je huis komt schoonmaken. Het werkt ook nog eens drempelverlagend als je het lastig vindt om contact te maken met nieuwe mensen.

Download BuurtApp voor Apple of Android

13. Bliss

Bliss is een dankbaarheidsdagboek met een heleboel extra functies. Dankbaarheid, een belangrijke eigenschap voor jou als HSP. Door je meer op positiviteit te richten en te waarderen wat er is voel je je namelijk een stuk beter dan de focus op wat er nog allemaal beter kan. In de app vind je ook allerlei technieken en oefeningen om dankbaarheid meer toe te laten in je leven.

Download Bliss voor Apple of Android

14. Natuurroutes Natuurmonumenten

Voor wie graag wandelt of fietst in de natuur een ideale app om nieuwe gebieden te ontdekken. Er staan ca. 300 routes op door heel Nederland, dus je kunt even vooruit. 😉

Download Natuurroutes voor Apple of Android

15. Snapseed

Hou je van fotograferen met je mobiel? Met Snapseed kun je foto’s bewerken. Het is is een duidelijke en vooral intuïtieve app met veel mogelijkheden. Kortom, je kunt je creativiteit hier helemaal in kwijt.

Download Snapseed voor Apple of Android

Apps voor HSP – suggesties?

Heb jij na het lezen van deze apps voor HSP nog leuke suggesties? Deel ze dan hieronder in een reactie!

Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  • 84
  • 670
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

15 handige apps voor HSP

15 handige apps voor HSP

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.