Hoe ervaar jij de zomer als hoogsensitief persoon? In dit artikel met zomertips voor HSP geef ik je allerlei tips voor een leuke en inspirerende zomer. Veel leesplezier!

1. Ga lekker veel naar buiten

De zomer betekent meestal veel lekker weer en aangezien HSP dol zijn op de natuur is dit bij uitstek het seizoen om lekker veel naar buiten te gaan. Zorg dat je hier tijd voor maakt in je agenda, want voordat je het weet word je opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken. 😉

Natuurmonumenten heeft mooie wandel- en fietsroutes via hun website en app.

2. Geniet van de rust op de weg

Veel mensen zijn in de zomer op vakantie. Dat betekent rust op de weg! Rijd je niet graag in de drukte? Dan is dit een heerlijk seizoen om eens wat verder te rijden.

3. Warme dag? Drink juist thee!

Is het je weleens opgevallen dat ze in warme landen zoals bijv Turkije veel thee drinken? Dit komt omdat de thee je lichaamstemperatuur heel even verhoogd om daarna je temperatuur op een natuurlijke manier te verlagen. Dit kan omgekeerd werken met ijskoude dranken. En je hebt meteen een mooi me-time momentje voor jezelf. 🙂 

Thee met magnesium of magnesium supplementen helpt daarnaast het lichaam te beschermen tegen vermoeidheid en krampen. Dit kan sneller optreden bij warm weer.

4. Neem de tijd voor je hobby(s)

In de zomermaanden zijn er vooral herhalingen op tv (als je al televisie kijkt 😉 ), dus….extra tijd voor andere leuke dingen! Probeer eens een nieuw recept, doe eens iets creatiefs of lees een boek….kortom geef jezelf wat extra ruimte voor leuke dingen.

5. Doe even niets

Start je dag lekker in je tuin of op je balkon zonder mobiel en geniet even een kwartiertje van de nieuwe dag. Merk de opkomende zon op, hoor de vogels om je heen en geniet van de stilte.

6. Social media detox

Leg je telefoon en andere schermpjes wat vaker aan de kant en geniet van wat er om je heen is of maak in plaats daarvan een fijne wandeling in de omgeving.

 💡 Lees ook: 21 leuke ideeën voor HSP

7. Hoe was het afgelopen half jaar?

Aangezien dit toch vaak een meer rustige periode is, is het ook een mooi moment om eens te reflecteren op het eerste half jaar.

  • Wat heb je de afgelopen maanden bereikt?
  • Waar werd je blij van?
  • Welke uitdagingen kwam je tegen?

8. Neem een verkwikkende douche

Douchen is sowieso lekker om de dag, een gesprek of een emotie van je af te spoelen, maar tijdens warme dagen in de zomer helpt een niet al te warme douche ook extra om helder te blijven denken.

Het kan ook helpen om je handen en gezicht regelmatig met koud water te wassen en af te spoelen.

Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  • 27
  • 109
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

8 zomertips voor HSP

8 zomertips voor HSP

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.