Vakantie en reizen als HSP, met veel praktische tips

Vakantie en reizen als HSP
2 minuten

Er even lekker tussenuit naar een fijn natuurgebied of mooi land, heerlijk! Maar het kan als je hoogsensitief bent ook best wat van je vragen: reizen, veranderingen, een nieuwe omgeving, een ander ritme. Hoe kun je daar als HSP het beste mee omgaan? In 3 artikelen lees je meer over vakantie en reizen als HSP. Fijne vakantie gewenst!

Reizen als HSP

Reizen kan voor jou als HSP best vermoeiend zijn. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, je doet onderweg vaak heel wat indrukken op en dat kost energie. Bedenk van tevoren goed wat jij nodig hebt onderweg. Denk hierbij aan al je zintuigen: fijne muziek of leuke podcast, een lekkere geur, mooie uitzichten, voldoende pauzes om je benen te strekken, een fijn dekentje, oordopjes enzovoorts. Alles wat het reizen als HSP aangenaam maakt.

Vakantiebestemming

Ook op je vakantiebestemming zijn er een aantal dingen belangrijk voor je sensitieve eigenschap: een fijne plek waar je je terug kunt trekken en heerlijk kunt relaxen bijvoorbeeld. Wanneer je je vakantie aan het plannen bent is het daarom goed om rekening te houden met je gevoel over de accommodatie, de omgeving waarin deze ligt enzovoorts.

Meer tips over vakantie en reizen als HSP

Onderstaand artikel staat boordevol handige tips voor een prettige vakantie als HSP.

Checklist

Om je op weg te helpen een handige downloadbare checklist ter voorbereiding van vakantie en reizen als HSP.

Alleen op vakantie als je hoogsensitief bent

Last but not least in de categorie vakantie en reizen als HSP: Wil je graag als HSP alleen op vakantie kunnen gaan? Zie je dat helemaal zitten of vind je dit juist heel spannend? In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen met je en geef ik je tips om er een geslaagde vakantie in je eentje van te maken.

Jouw tips

Heb jij nog tips die voor jou tijdens vakantie of het reizen goed werken? Laat je tip dan hieronder achter en inspireer zo weer andere HSP.

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

Vakantie en reizen als HSP

Ook interessant

1 Reactie

  1. Het blijft altijd een uitdaging. Op vakantie met het gezin betekent dat deze papa eerst een kleine week moet acclimatiseren. Dit uit zich in dat ik geprikkeld reageer meestal. Vanaf de tweede week kom ik meer tot rust en kan ik beter genieten en ontspannen. Het ideale recept om dit eerder voor elkaar te krijgen heb ik nog niet ontdekt. Hardlopen in de omgeving en vooral bossen helpt wel.
    Vreemde is dat ik dit niet heb als ik alleen weg ga. Waarschijnlijk omdat ik dan minder verantwoordelijkheid voel voor de reis, accommodatie, vervoer, opzetten etc.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.