9 inspirerende boeken voor HSP

inspirerende boeken voor HSP
5 minuten

Hoogsensitieve mensen houden van inspiratie. Daarom heb ik 9 inspirerende boeken voor HSP op een rijtje gezet. Vol diepgang, een interessante invalshoek of gewoon ter bevordering van je zelfzorg. 😉

Flow Special – Hoe leef je het leven

 In de tien jaar dat we Flow maken, vroegen we schrijvers, filosofen, psychologen en anderen naar hun inzichten over hoe je het beste kunt leven in deze hectische tijd. Ze gaven ons antwoorden waar we echt iets aan hadden. In de Flow-special vind je de mooiste inzichten en wijsheden over liefde, tijd, geluk, het dagelijks leven, aandacht en vertraging. Met papieren extra’s als ansichtkaarten, quote-posters, vragenkaartjes en een uitklapposter. Bestellen >> 

Kristine Neff – Zelfcompassie

Compassie hebben met anderen, dat lukt meestal wel. Maar compassie hebben met jezelf is vaak een stuk moeilijker. Dat ontdekte psychologe en boeddhist Kristin Neff na haar pogingen om los te komen van de problematische relatie met haar vader. Steeds weer belandde ze bij verkeerde mannen en in relaties die haar niet gelukkig maakten, totdat ze besefte dat ze pas liefde kon geven als ze zichzelf liefhad.

Bestellen >>

Dirk de Wachter – Borderline times

Psychiatrie is de spiegel van de wereld waarin we leven. Dirk De Wachter schetst borderline dan ook als een maatschappelijk ziektebeeld. Eén conclusie staat als een paal boven water: In onze westerse maatschappij zijn de symptomen van borderline niet ver te zoeken. Onze wereld lijkt aan een grens te staan. Mensen verzetten zich uitdrukkelijk tegen de symptomen. Hechting, engagement, solidariteit en gemeenschapszin zijn waarden die broodnodig zijn om weerwerk te bieden tegen de huidige borderlinegesteldheid van dreigende verbrokkeling, impulsiviteit en zinloosheid.

Bestellen >>

Ramon Hagedoorn – Het bijeffect

Honingbijen overleven al miljoenen jaren in volken van tienduizenden individuen. Wij mensen niet. Hoewel we beginners zijn in grootschalig samenwerken, doen we bijna niet anders meer. Volgens Ramon Hagedoorn zijn we er zelfs verslaafd aan. Dat is een risico, voor ons en voor onze omgeving. Een oplossing is om zaken (weer) in klein verband te gaan organiseren. Maar kan dat wel? Bestuderen van bijen biedt uitkomst. ‘Het Bijeffect’ biedt praktische handvatten voor beter samenwerken. Wil jij weten hoe we de boel beter met elkaar kunnen regelen? Bijen hebben een antwoord, en jij straks ook. 

Bestellen >>

Me-time – Tijd voor jezelf

Wedden dat je, door meer tijd voor jezelf te nemen, meer tijd overhoudt? Zitten er te te weinig uren in een dag? Werk je hard en vlieg je van hot naar her? Verlies je soms jezelf uit het oog? Dit boek neemt je mee op het pad van me-time en self-care. Het laat je zien hoe je meer tijd voor jezelf kunt inplannen zonder dat er andere kostbare tijd verloren gaat. Je leert stress-signalen herkennen en om deze om te zetten in ontspanning. Ideaal dus, als je hoogsensitief bent. 

Bestellen >>

Eveline Hamelink – Handboek voor mindere dagen

In “Handboek voor mindere dagen’ vertelt Eveline Helmink, wat zij doet op dagen dat alles tegen zit. In deze tijd, waarin iedereen alleen maar de leuke dingen deelt, vergeten we bijna dat we ook dagen meemaken die gewoon stom zijn. En dit zijn juist de dagen die je het meeste over jezelf leren. Het is de les der lessen: het accepteren van en meebewegen met het leven zoals het is. Deze vond ik helemaal passen in het rijtje van inspirerende boeken voor HSP want soms is de wereld niet maakbaar maar is het gewoon wat het is.

Bestellen >> 

Inspirerend Leven – Rituelen en self care

Tijd voor jezelf nemen is niet makkelijk in een wereld die altijd “aan’ staat. Echte self-care begint bij de moed om tijd af te bakenen in je overvolle agenda, stilte toe te laten en ruimte te scheppen voor wat belangrijk is. Rituelen helpen je om dit in jouw leven bewust te markeren. In Selfcare & Rituelen vind je alle inspiratie om van je huis een oplaadplek te maken, met ruimte voor je verlangen naar balans, een gezond lichaam, meer zachtheid en schoonheid. je vindt er ook een persoonlijk self-care plan in, zodat je bewust aan de slag kunt. 

Bestellen >> 

Steven Covey – De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dit wereldberoemde boek geeft 7 belangrijke eigenschappen aan dat je helpt een leven vanuit jezelf te leven (zowel privé als in je werk). Zeker eentje die hoort in een lijstje met inspirerende boeken voor HSP. En voor mijzelf van tijd tot tijd een fijne inspiratiebron. In het artikel de 7 fases naar een positieve HSP flow vind je deze eigenschappen ten aanzien van het accepteren van je hoogsensitiviteit. Kortom een boek dat veel inzicht kan geven. 

Bestellen >>

Goedele Leyssen – De welness formule

Slechts 8% van de mensen realiseert zijn goede voornemens. De rest blijft dromen dat “het ooit wel zal komen’. “Ik ga gezonder leven” is een van de voornemens die het meest gemaakt wordt en weer aan de kant geschoven. Zit jij met een aantal onvoltooide goede voornemens? In De Wellness Formule neemt Goedele Leyssen je mee door De Wellness Cirkel. Ontdek waar het bij jou verkeerd loopt, leer hoe je je goede voornemens om kunt zetten in krachtige rituelen en ontwikkel op basis daarvan jouw persoonlijke Wellness Formule voor een positieve mindset en een rustige geest in een gezond lichaam. 

Bestellen >>

Ken jij inspirerende boeken voor HSP?

Laat het in een reactie weten, dan vul ik de boekenlijsten aan.
 

💡 Lees ook: 

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

inspirerende boeken voor HSP

Ook interessant

1 Reactie

  1. – Rajshree Patel- Het geheim van levenskracht


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.