Boekentips over hoogsensitiviteit en aanverwante onderwerpen

Boekentips over hoogsensitiviteit
3 minuten

Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap die voorkomt bij 15-20% van de bevolking. Gaandeweg komt er steeds meer informatie over deze sensitieve eigenschap. Hoewel je karakter natuurlijk uit meer bestaat dan hoogsensitiviteit, is deze wel dominant aanwezig. Dat wil zeggen dat je door je vermogen subtiele nuances op te pikken en je diepgaande verwerking dingen anders beleefd en verwerkt. Dit levert mooie kwaliteiten op, maar kent daarnaast ook een aantal uitdagingen. Handig, als je weet hoe je daar mee om kunt gaan. Daarvoor heb ik in de loop der jaren verschillende boekentips voor hoogsensitieve mensen en aanverwante thema’s verzameld, zodat je je verder kunt informeren.

Boekentips over hoogsensitiviteit

Meer leren over je sensitieve eigenschap kan je helpen bij het accepteren van en omgaan met je hoogsensitiviteit. Dit draagt bij aan meer ontspanning in je leven. Onderwerpen zoals het omgaan met andere mensen, HSP en werk, stress en burn-out en meer leven vanuit jezelf kom je in deze boekentips over hoogsensitiviteit tegen.

Boekentips voor hoogsensitieve kinderen

In bovenstaande boekentips staan voornamelijk boeken over hoogsensitiviteit voor volwassenen. Maar er zijn ook heel wat informatieve boeken over kinderen. In deze lijst vind je ook voorleesboeken voor sensitieve kinderen.

Inspirerende boeken voor HSP

Hoogsensitieve mensen houden van inspiratie. Daarom heb ik 9 inspirerende boeken voor HSP op een rijtje gezet. Vol diepgang, een interessante invalshoek of gewoon ter bevordering van je zelfzorg. 

Boekentips over hoogbegaafdheid

Een deel van de HSP is hoogbegaafd, dit zie ik ook in de praktijk terug. Je vindt er boeken die (h)erkenning geven, gedegen achtergronden bevatten en/of interessante invalshoeken bieden voor je leerhonger. Ik heb daarbij boeken voor hoogbegaafde volwassenen als uitgangspunt genomen, over kinderen is immers al veel geschreven. 

Boekentips HSP en KOPP

KOPP staat voor Kind van Ouder met Psychische Problemen. KOPP zijn kan een behoorlijke impact op je leven hebben en in je volwassen leven nog dagelijks een rol spelen. Voor een HSP die ook KOPP is, is dit des te intenser. Thema’s als afwijzingsgevoeligheid spelen dan vaak een grote rol. In deze boekentips vind je onder meer informatie, KOPP ervaringsverhalen, thema’s als stress, trauma’s & meer. Wat is KOPP / KVO, welke impact heeft het op je leven en hoe ga je hier mee om?

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

Boekentips over hoogsensitiviteit

Ook interessant

Nog geen reacties. Reageer hieronder!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.