3 HSP testen

Ben jij hoogsensitief (HSP)? Ontdek het met deze 3 HSP testen. Krijg inzicht in de mate van je sensitiviteit, mogelijke overgevoeligheid of dat je naast HSP ook een prikkelzoekende (extraverte, HSS) kant hebt.

Test 1 HSP test door Elaine Aron

Ben je hoogsensitief (HSP)? Deze korte HSP test is ontwikkeld door Elaine Aron. De test verscheen in het boek Hoogsensitieve Personen en was de eerste test die hoogsensitieve personen konden doen om te ontdekken of ze hoogsensitief waren. Hoewel het ook nog steeds op internet een populaire zelftest is, wordt vanuit de wetenschap gekeken naar een betere vragenlijst om hoogsensitiviteit vast te stellen.

Test 2 Uitgebreide HSP 3-in-1 test

Deze uitgebreide HSP-3-in-1 test van Instituut Essenz is voortgekomen uit de de algemene HSP test van Elaine Aron. Verschillende psychologen en therapeuten hebben hier vanuit diverse visies en disciplines aan meegewerkt en de test is uitvoerig getest in de praktijk met vele cliënten. Ben je wel of niet bovengemiddeld sensitief? Ook wordt er in de test onderscheid gemaakt tussen overgevoeligheid en hoogsensitiviteit.

Test 3 High Sensation Seeker test

Ca 30% van de HSP is extravert oftewel HSS (high sensation seeker). Elaine Aron noemt deze groep ook wel prikkelzoekende HSP. Deze groep heeft meer uitdaging en afwisseling (nieuwe prikkels) nodig om optimaal te functioneren. Bij een te weinig aan (leuke) prikkels vervelen ze zich al snel en bestaat er een kans op onderprikkeling. Doe deze test om te ontdekken of je ook een HSS bent.

Heb je nog vragen of wil je meer weten?

Heb jij jezelf getest op HSP en heb je nog vragen of wil je leren anders met je hoogsensitiviteit (al dan niet gecombineerd met HSS en/of hoogbegaafdheid) om te gaan? Je bent van harte welkom voor een intakegesprek in de praktijk in Gouda. Mocht Gouda te ver weg voor je zijn kan dit ook telefonisch vanuit je eigen huis.

Vond je dit leuk? Deel met anderen:
  • 17
  • 77
  •  
  •  
  •  

Bewaar voor later op Pinterest:

Ben jij hoogsensitief? Ontdek het met deze 3 HSP testen

Ben jij hoogsensitief? Ontdek het met deze 3 HSP testen

Mijn naam is Maaike Kruijsen, ik ben HSP coach en begeleid hoogsensitieve mensen (HSP) naar een fijn & ontspannen leven.

Ik deel handige tips en informatie over hoogsensitiviteit op deze website en via social media Pinterest, Instagram, Facebook.