Netflix natuurdocumentaires voor HSP

Netflix natuurdocumentaires voor HSP
3 minuten

Wat kunnen natuurdocumentaires voor HSP betekenen? Veel HSP’s zijn graag in de natuur. Geldt dat voor jou ook? Lees dan even verder, want in dit artikel ga ik je allerlei tips geven voor fijne natuurdocumentaires. Daar kun je namelijk als HSP profijt van hebben.

De natuur geeft rust

In de natuur zijn heeft een kalmerende werking op de mens, evenals bewegen. Daarom is wandelen, hardlopen of fietsen in de natuur voor velen een heerlijk me-time moment. Wil je daar meer over weten? Ik schreef er eerder over in waarom de natuur zo fijn is voor HSP. Kun je om uiteenlopende redenen even niet de natuur in, kan een natuurdocumentaire uitkomst bieden.

💡 Ben je gestrest in de avond of nacht? Kijk dan een natuurdocumentaire om weer tot rust te komen. Dit kan ook helpen om je brein af te leiden van piekeren

Voordelen van natuurdocumentaires voor HSP

Ook het kijken naar en horen van de natuur werkt namelijk positief voor je systeem. Door je inlevingsvermogen kun je bovendien heel makkelijk voorstellen dat je daar ook echt bent. En guess what? Voor je brein werkt dat (bijna) hetzelfde als er ook daadwerkelijk zijn. En daar kalmeert je systeem vervolgens van.

Wat natuurdocumentaires voor HSP kunnen betekenen:

 • Je geniet van de prachtige beelden.
 • Als je overprikkeld bent, werkt het ontprikkelend en brengt het je systeem tot rust.
 • Helpt bij piekeren en leidt je brein af (mits het onderwerp in de docu interessant is).
 • Voor de liefhebber: het leert je leuke nieuwe weetjes over natuurgebieden, flora en fauna.

Natuurdocumentaires voor HSP

Our Planet

Deze miniserie is gemaakt door Netflix in samenwerking met WNF. David Attenborough neemt ons met zijn prachtige stem in 8 delen mee door alle leefgebieden van de meest uiteenlopende dieren. Met prachtige beelden en heel veel informatie.

💡 David Attenboroughh: A life on our planet

Dit is een van de meest bekende natuurdocumentaires met een boodschap voor het behoud van onze aarde. Bekijk de documentaire >>

Life in colour

Nieuw: Dieren in alle kleuren en de wijze waarop ze deze gebruiken om te imponeren of juist onopvallend te zijn. David Attenborough neemt ons mee in de kleurrijke dierenwereld.

Tiny Creatures

In Amerika leven veel kleine diersoorten. Deze serie laat de kleinste dieren zien van vele Staten van de USA. Hoe overleven ze al het gevaar? Daardoor zie je ook een aantal roofdieren, zoals roofvogels en uilen in beeld.

72 Cutest Animals

Zin in wat feelgood vibes? Dan moet je deze documentaires zeker kijken. 12 afleveringen vol met de aller schattigste dieren.

Dancing with the birds

Voor wie net als ik graag meer leert over allerlei vogelsoorten. Dit is echt een vogelparadijs met de prachtigste kleuren en hoogst interessant en grappig gedrag.

Absurd Planet

Deze komische serie is gesproken vanuit het perspectief van Moeder Aarde en een aantal dieren. Je ziet de meest vreemde diersoorten en heel veel natuur. Past dus prima in het lijstje natuurdocumentaires voor HSP!

Night on Earth

Wat er gebeurt er ‘s nachts als we slapen of misschien wel wakker zijn omdat we niet kunnen slapen? Je ziet nachtjagers zoals het jachtluipaard, leeuwen, schorpioenen, vleermuizen,  kerkuilen maar ook olifanten en neushoorns. Het is misschien niet de meest rustgevende documentaire, omdat heel wat roofdieren s nachts toeslaan, maar er zitten prachtige beelden tussen en het is zeer informatief.

Heb jij nog aanvullingen?

Netflix past het aanbod zo nu en dan aan. Weet je nog leuke natuurdocumentaires voor HSP? Deel ze graag hieronder, dan voeg ik ze toe!

Vond je dit leuk? Deel met anderen:

Bewaar voor later op Pinterest:

Netflix natuurdocumentaires voor HSP

Ook interessant

5 Reacties

 1. Hoi Maaike, leuk natuurdocumentaires, maar niet iedereen heeft een abonnement op Netflix. Wist je dat de KRO via EO ook prachtige natuurdocumentaires uitzendt. Meestal rond een uur of 5 in de middag, zie tv gids of tv gids online. Ik hou ervan, groetjes, Ria

 2. Beste Maaike,
  Ik heb het je al eerder gemaild en de tips die je geeft zijn prima bruikbaar na mijn herseninfarct.
  Over natuur gesproken, ik heb mij de laatste jaren erg verdiept in de oude Japanse cultuur die dicht bij de natuur staat. Waarna ik ben begonnen met de aanleg van een Japanse tuin en sinds kort Bonsai boompjes
  kweek wat een heerlijk rustgevend effect voor mij heeft. Misschien dat dat ook waarde heeft voor andere HSP’ers.

  Met een vriendelijke groet, Henk


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *